Arkadaşlar GIGABYTE P35C-DS3R anakartımın içinde COMA port soketi var dışarı com portu uzatabilmek için kablo araştırdım ama bulamadım. Online satın alabileceğim site var mı? Uyduya yazılım atmam lazım gerekli. Bu da resmi:
bana hem soketi hemde kablosu gerekiyor nerden bulabilirim. pc nin arka panelinde COM port yok. ancak anakartta var. arka panele com portu açmam gerekiyor.
seri portu kendim yaptım. DB9 olarak geçiyor veya RS232 de deniliyor. bunların şemalarını detaylı olarak buldum. hangi tırnağa hangi si bağlanır iyice öğrendim. bağlantılarda hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen. com port üzerinden çalışan uzaktan kumanda cihazım, nedense bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. bazen pc yi resteliyor. bir türlü çözemedim. bilgisi olan varmı. acaba biosda ayrıca bir ayarı vardır diye çok kurcaladım ancak bu konuyla ilgili bir ayarıda yok. sadece seri portu enable etmek yetiyor. ama cihaz problemli. ne yapmalıyım.?
seri portu kendim yaptım. DB9 olarak geçiyor veya RS232 de deniliyor. bunların şemalarını detaylı olarak buldum. hangi tırnağa hangi si bağlanır iyice öğrendim. bağlantılarda hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen. com port üzerinden çalışan uzaktan kumanda cihazım, nedense bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. bazen pc yi resteliyor. bir türlü çözemedim. bilgisi olan varmı. acaba biosda ayrıca bir ayarı vardır diye çok kurcaladım ancak bu konuyla ilgili bir ayarıda yok. sadece seri portu enable etmek yetiyor. ama cihaz problemli. ne yapmalıyım.?
Eğer bağlantılar doğruysa, bu yaptığınız COM portuna olan kabloları düzgün sıralı yapın ve mümkünse ekranlama yapın, yani kablolarınızı ince elastik hortum'dan geçirin ve hortumun dışını jelatin (sigara paketlerinden kullanabilirsiniz ) ile sarmalayın. Sonra bir de topraklama verin bu yaptığınız ekranlamaya, yani şase de olabilir ve öyle deneyiniz. Amaç yaptığınız kablolamayı mümkün oldukça dış parazitlerden etkilenmeyecek hale getirmek. İnşallah anlaşılmıştır ne demek istediğim
pc servislerini biraz gezmek zorunda kaldım. ve aradığım aparatın orjinalini buldum. Ancak bu aparattada, uzaktan kumanda cihazında yaşadığım sorunların aynını yaşadım. Galiba sorun aparatta değil. MA78GA-S2H anakartın com connektöründe. teşekkürler.