Şimdi Ara

Beynimizin %100'ünü Kullanabilseydik Neler Yaşardık ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
57.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vücüt beynin %100 nü kullanır ama insan bunu farketmez insan kendi iradesiyle beynin bi bölümüne hakim olabilir ama insan kendini zorlarsa ki bu hemen olacak bişi değil kendi iradesiyle kullandığı kısmı arttırabilir buda zihin okuma telapati telekinezi gibi durumları ortaya cıkar aslında her insanın beyni karsısındaki bireyin zihnini okuyor çünkü beynin çalışması elektrikseldir beyin çalışırken dısarıya manyetik bi enerji yayar ama insan bunu anlayamaz anladığı anda zaten beynine hükmetme oranını arttırmıs demektir. doğustan zeki olan insanlar normal bi insanın kendi iradesiyle kullandığı beyin oranından fazlasını kullanır %1-2 artıs bile anlama zihinde tutma aynı konularda bir yerine birden fazla çözüm sunma gibi yetenekler artaya cıkar. ALLAH her insana mükemmelin ötesinde varlık olan beyni vermiştir aslında biraz insan düşünürse nasıl beynine hükmebileceğini bulur beynine hükmetmesi nefsine hükmetmesiyle doğru orantılı bugune kadar gelen alimler normal insanlar değiller düşündükleri ortadadır. Yüce ALLAH insana beyni vermiş ama böyle aptal konularla uğraşılsın diye vermemiş bu büyük nimeti KENDİNE ulaşılsın diye vermiş ALLAH a ulaşmanın ilk basamağı düşünmedir. Bi düşünün ALLAH ın dinine sahip cıkan evliyalar alimler boşuna sözler söylememişler Bin Düşün Bir söyle gibi. insan ALLAH a ulaşmak için önce niçin yaratıldığını düşünmeli Bir Ayette '' SİZE ŞAH DAMARINIZDAN DAHA YAKINIZ '' der... insan bu ayette ALLAH ın ne demek istediğini düşünürse beynini yani nefsini kontrol etmeye baslar emin olun.. Bu söylediklerimi okuduktan sonra aynaya bakın ve ne gördüğünüzü düşünün... İnsan düşünmeden ALLAH ı bilemez. bu sölediklerimden sonra yukarıda yazanların bos olduğunu anlıyacaksınız ve bana hak vericeksiniz... SAYGILAR...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1491suphi

    Vücüt beynin %100 nü kullanır ama insan bunu farketmez insan kendi iradesiyle beynin bi bölümüne hakim olabilir ama insan kendini zorlarsa ki bu hemen olacak bişi değil kendi iradesiyle kullandığı kısmı arttırabilir buda zihin okuma telapati telekinezi gibi durumları ortaya cıkar aslında her insanın beyni karsısındaki bireyin zihnini okuyor çünkü beynin çalışması elektrikseldir beyin çalışırken dısarıya manyetik bi enerji yayar ama insan bunu anlayamaz anladığı anda zaten beynine hükmetme oranını arttırmıs demektir. doğustan zeki olan insanlar normal bi insanın kendi iradesiyle kullandığı beyin oranından fazlasını kullanır %1-2 artıs bile anlama zihinde tutma aynı konularda bir yerine birden fazla çözüm sunma gibi yetenekler artaya cıkar. ALLAH her insana mükemmelin ötesinde varlık olan beyni vermiştir aslında biraz insan düşünürse nasıl beynine hükmebileceğini bulur beynine hükmetmesi nefsine hükmetmesiyle doğru orantılı bugune kadar gelen alimler normal insanlar değiller düşündükleri ortadadır. Yüce ALLAH insana beyni vermiş ama böyle aptal konularla uğraşılsın diye vermemiş bu büyük nimeti KENDİNE ulaşılsın diye vermiş ALLAH a ulaşmanın ilk basamağı düşünmedir. Bi düşünün ALLAH ın dinine sahip cıkan evliyalar alimler boşuna sözler söylememişler Bin Düşün Bir söyle gibi. insan ALLAH a ulaşmak için önce niçin yaratıldığını düşünmeli Bir Ayette '' SİZE ŞAH DAMARINIZDAN DAHA YAKINIZ '' der... insan bu ayette ALLAH ın ne demek istediğini düşünürse beynini yani nefsini kontrol etmeye baslar emin olun.. Bu söylediklerimi okuduktan sonra aynaya bakın ve ne gördüğünüzü düşünün... İnsan düşünmeden ALLAH ı bilemez. bu sölediklerimden sonra yukarıda yazanların bos olduğunu anlıyacaksınız ve bana hak vericeksiniz... SAYGILAR...


    her düşünen aynı noktada buluşacak diye bir kaide yok yaşantımızda bu çok açık görülüyor zaten. senin düşünmeye davet ettiğin konu acaba vücudun yönetimi açısından, sahip olunan sağlıklı normal bir beynin bütün işlevlerini yerine getirerek zaten üzerine düşeni yaptığı, haliyle tam kapasite ile çalıştığı değil mi? buna müteakip zeki olmaktan bahsetmişken, akıllı olmaya değinmemişsin. çok düşünenin çok zeki ya da çok akıllı mı? olması hususu da var. farklılıklar olmasaydı zaten herkes filozof, pilot vb. olurdu. ama şöyle bir durumda var. çok zeki olursun, bunun vermiş olduğu üstünlükle ayrıcalıkların olur ve daha iyi, rahat, zengin bir hayat sürerken aynı zamanda tüm insanlığa hizmet edersin ama zeki olma hususunda sahip olduklarının daha azına sahip olan birine karşı akıl yönünden mağlup olabilirsin. hatta hiç ruhun bile duymaz, bildiğin yolda yürümeye devam edersin. daha açık yazmalısın. %100 kullanma durumuna örnek, delil vermelisin. zeki olma konusunda farklılığın detayına ve yine akıl konusuna da değinmelisin. zeki olmak ve beyini %1-2 daha yüksek kapasite ile kullanmanın aklı kullanmaya galip gelemeyeceğini izah etmen lazım. zeki olmakla akıllı olmanın beynin neresinde yer aldığını açıklaman lazım. yani çok şey yazman lazım. yani bu yazdıkların çok detay içermiyor. bence sen de çok düşünmelisin.. herkes gibi ben de..




  • Beynin %X'lik kısmının kullanıldığı iddia edenlerin saçma yerlerde okudukları herhangi bir bilimsel niteliği olmayan saçma yazılardan başka kanıtları var mı? Neden %X diyorsunuz da %Y demiyorsunuz? Bu yüzdeyi nasıl belirlediniz? %'lik bir değerden bahsedebilmek için %100 değerinin ne olduğunu da bilmeniz gerekiyor, bu değer kimde görüldü ve test edildi? %100 kullanım olduğuna nasıl emin olundu? Beyin yapısı hakkında genel olarak ne biliyorsunuz? Beynin aktif olmadığını iddia ettiğiniz telekinezi işlevi gören kısımları mevzut mu? Mevcutsa bunlar hangi hangi bölgeler ve bu inaktif bölgelerin bu sözde işleve ait olduğu bilgisine nasıl ulaştınız?

    Bu arada minik bir kaç not vermek gerekirse, canlıların zeka ve gelişmişlik düzeyleriyle vücutlarına göre beyin hacimleri doğru orantılıdır. İnsanın kullanmadığı bir beyne sahip olduğunu iddia etmeniz zaten direk olarak bu görüşe terstir.
  • %15ini kullanan hintli amcalara sorabiliriz
  • Beyninin sadece %X'ini kullanma zırvasına hâlâ inanan var mı yahu?
    Kaynağı bile belli olmayan saçma sapan şeylere niye bu kadar sıkı sarılıyoruz?
    Bugün beyin tam olarak çözülememiş olsa da büyük bir kısmı yürüttüğü görevler bakımından belirlenmiş durumda ve tamamını kullandığımıza eminim.
  • Belk biraz yanlış anlaşılabilicek bir soru ama yine de bu soruyu sormak istiyorum.Yani bir nevî Tanrı gibi birşey mi olurduk?
  • Beyin hiçbir şey bilmez! DNA'nız ne verirse onu bilirsiniz.

    Sözde bilim adamları beyin beyin diyorlar ya, Tıp sembolü ne? Yılan, hem de engirek yılanı bunlar.
  • zaten kimse demiyor %x lik kısmı kullanılıo die. vücüt beyni %100 kullanır ama insan kendi iradesiyle bi kısmını kullanır kimse kalkıpta demez hepsini kullanıyorum diye. beyin aynı anda birden cok olayı yargılayabilir çözümleyebilir ama insan algılayamaz. algılayan zaten üstün zekalıdır. üstün zekalı bir insan yarısın yarısındayken normal insan yarısın basında sayılır gibi örnekleyebiliriz... beynin yaydığı ve bizim göremediğimiz ama bazen hissettiğim bi enerji var buna AURA enerjisi diyorlar. telapati telekinezi bu enerjiyle saglanıyor. bu aura enerjisini kontrol etmek kolay değildir beyni zorlamak lazım yalnız cok zorlamak deli eder insanı ruhsal bozukluklar meydana gelir anlatmak istediğim insan beynin bi kısmını kullanır ama vücüt hepsini kullanır beynin calısma mekanizması farklı işlevsel bölgelere ayrılmıstır örn: ön ve arka lob. fazla kurcalamamak gerekiyo bu işleri Kutsal Kitabımız KUR'AN-I KERİM de bazı şeylere yakmasmayın dercesine ayetler var... kolay gelsin herkeze :)




  • Bana göre bu telekinez vb şeyler beynin kendisi ile alakalı değil düşünce ile alakalı. Bence eğer beynimizi tam kapasite kullanabilseydik çok farklı şekilde düşünmeye başlayacaktık ve bunun sayesinde bu tür şeylere kabiliyetimiz olacaktı diye düşünüyorum.
  • Hala bu beynimizi %100 kullanmıyoruz hurafesi dolaşıyor mu?%10'unu kullanıyorsak %90'ını atalım bakalım hayati fonksiyonlarımız,beynimizin düşünme yetisi nasıl değişiyor.

    Beyninin küçük bir bölümünü kaybeden insan direkt ya ölüyor ya da gerizekalı oluyor.%100'ünü kullanmıyoruz sanın siz daha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 17 Mart 2013; 1:29:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FadeToßlack

    Hala bu beynimizi %100 kullanmıyoruz hurafesi dolaşıyor mu?%10'unu kullanıyorsak %90'ını atalım bakalım hayati fonksiyonlarımız,beynimizin düşünme yetisi nasıl değişiyor.

    Beyninin küçük bir bölümünü kaybeden insan direkt ya ölüyor ya da gerizekalı oluyor.%100'ünü kullanmıyoruz sanın siz daha.

    malesef devam ediyor ve insanlara anlatamıyorsun.
    İnsan beynindeki her bölgeyi kullanıyor.
    Her an bütün bölgeleri aynı anda kulanmıyor olabilirsin ama sonuç olarak beyinde kullanılmayan yer yok.
    İnsanlar hurafelere ve uydurma şeylere inanmaya daha fazla eğimli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas


    quote:

    Orijinalden alıntı: FadeToßlack

    Hala bu beynimizi %100 kullanmıyoruz hurafesi dolaşıyor mu?%10'unu kullanıyorsak %90'ını atalım bakalım hayati fonksiyonlarımız,beynimizin düşünme yetisi nasıl değişiyor.

    Beyninin küçük bir bölümünü kaybeden insan direkt ya ölüyor ya da gerizekalı oluyor.%100'ünü kullanmıyoruz sanın siz daha.

    malesef devam ediyor ve insanlara anlatamıyorsun.
    İnsan beynindeki her bölgeyi kullanıyor.
    Her an bütün bölgeleri aynı anda kulanmıyor olabilirsin ama sonuç olarak beyinde kullanılmayan yer yok.
    İnsanlar hurafelere ve uydurma şeylere inanmaya daha fazla eğimli.

    İnsanlar beynin %100 ünün düşünmek için olduğunu zannediyorlar, aslında en büyük yanlış buradan geliyor, örneğin temporal bölgeler insanda hafızayı kontrol ettiği gibi duyma ve konuşma gibi görevleride üstlenir, beynin altında bulunan limbik sistem duyguları yönetir vs..vs.. yani istesenizde beynin %100 ünü düşünmek için kullanamazsınız zira beynin büyük bir kısmı hayati fonksiyonlar için ayrılmıştır.

    Ayrıca beynin bir anda 4-5 kat daha aktif kullanabilme, ansızın olabilecek bir durum değildir, insan beyni 5 milyon yıla yakın bir evrim sürecinde 350-400 gr gibi bir ağırlıktan 1500 gr gibi bir ağırlığa erişmiş daha sonralarıda bu ağırlık harcanan enerjiyi düşürmek ve verimliliği arttırmak üzere 1350 gr a gerilemiştir, insan beyni düşünme sırasında vucuttaki şekerin %90 ını hatta bağzı durumlarda %98 ine kadar yakabildiğini okumuştum, durgun vucut enerjisinin %25-30 civarını beyin kullanır, bu işlemler sırasında ortaya çıkan ısıda büyüktür, aşırı ısınma ve enerji tüketimi gibi sebebler yüzünden sinir hücreleri birbirine yakınlaşmış, beyin daha kıvrımlı bir yapıya dönüşerek ağırlığını 1350 gr a düşürmüştür.
    Bu sebeblerle insan beynin şu ankinden 4-5 kat daha verimli çalışması ancak binlerce belkide milyonlarca yıl sürebilecek evrimsel değişimlere bağlıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OdyS1

    Bana kalırsa eğer beynimizin %100 ünü kullanırsak hiç lik içine akarız. Evet ''HİÇ'' lik.
    Bir düşünsenize bu halimizle 1 2 3 boyut görebilioruz %100ü ile bu boyut sayısı kaça çıkar?
    Veyahutta duyabildiiğimiz frekanslar ne kadar artar? Her bir sesi duyarız. Ve bu tam bir karmaşa
    yaratır. Böylece her şey bir hiçe dönüşüverir.

    Bence beyni kullanırken sınırını bilmek gerekir diye düşünüyorum.

    Kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum. Beyni kullanırken sınırını bilmek ne demektir öyle. İnsan kendini zorlamalıdır ve zorladıkça da gelişir. Vücudun bütün organları ve uzuvları için bu böyledir. Alt sınırda verilirler ve geliştirdikçe verim alırsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FadeToßlack

    Hala bu beynimizi %100 kullanmıyoruz hurafesi dolaşıyor mu?%10'unu kullanıyorsak %90'ını atalım bakalım hayati fonksiyonlarımız,beynimizin düşünme yetisi nasıl değişiyor.

    Beyninin küçük bir bölümünü kaybeden insan direkt ya ölüyor ya da gerizekalı oluyor.%100'ünü kullanmıyoruz sanın siz daha.

    Beynin %10 unu kullanmak somut olarak değil. Yani beyni 10 parçaya bölcez 9 parçasını kesip atcaz 1 parçasını kullancaz diye bir şey değil. Somut olarak bölmek değil

    Beynimiz daha bu kullandıklarımızın 10 katı kadar daha fazla fonksiyona sahip anlamında . Hatta bu telekinezi gibi tüm ilizyon özelliklerini kullanan insanlar beyinlerinin %20ye yakınını kullanıyorlar ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20playback -- 21 Mart 2013; 11:41:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 20playback

    quote:

    Orijinalden alıntı: FadeToßlack

    Hala bu beynimizi %100 kullanmıyoruz hurafesi dolaşıyor mu?%10'unu kullanıyorsak %90'ını atalım bakalım hayati fonksiyonlarımız,beynimizin düşünme yetisi nasıl değişiyor.

    Beyninin küçük bir bölümünü kaybeden insan direkt ya ölüyor ya da gerizekalı oluyor.%100'ünü kullanmıyoruz sanın siz daha.

    Beynin %10 unu kullanmak somut olarak değil. Yani beyni 10 parçaya bölcez 9 parçasını kesip atcaz 1 parçasını kullancaz diye bir şey değil. Somut olarak bölmek değil

    Beynimiz daha bu kullandıklarımızın 10 katı kadar daha fazla fonksiyona sahip anlamında . Hatta bu telekinezi gibi tüm ilizyon özelliklerini kullanan insanlar beyinlerinin %202ye yakınını kullanıyorlar ...

    Hah işte o 10 katı kadar daha fazla fonksiyona sahip olan bir beynimiz olsaydı bir çoğumuz o fonksiyonları kullanırdı zaten.Beynimizin içinde saklı gizli bir süper güç yok,yalan,hurafe.

    Ayrıca ilizyon özelliğini kullanmak nedir allasen?Adı üstünde göz yanılgısı.O insanları süper zeka yapan bir şey yok.O adamların yaptığı şey diğer insanları yaptıkları numaralarla kandırmak,şaşırtmak bu kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FadeToßlack


    Ayrıca ilizyon özelliğini kullanmak nedir allasen?
    Allasen , Allahını seversen'in değişmiş , aşınmış şeklidir. Yani içinde Allah ' a olan bir inanç var . OOOOOO DH İFŞA + İFŞA TEAM

    Kafir seni
  • Boşuna kafa yorma böyle şeylere zaten %100'ünü kullanıyoruz beynimizin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 20playback

    quote:

    Orijinalden alıntı: FadeToßlack


    Ayrıca ilizyon özelliğini kullanmak nedir allasen?
    Allasen , Allahını seversen'in değişmiş , aşınmış şeklidir. Yani içinde Allah ' a olan bir inanç var . OOOOOO DH İFŞA + İFŞA TEAM

    Kafir seni

    Bloku yedin kerata seni.
  • error verdi demi
  • Yüzde yüzünü kullanıyoruz zaten. Beynin her bölümünün ayrı bir işlevi var. Sadece bazı zeki kişilerin beyninin bazı bölümlerinin normal insanlara göre daha büyük olduğu biliniyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.