Ofisteki laptopumda sürekli rakamsal çalışmak durumunda olduğum için LABTEC kablosuz mouse ve numpad aldım. Ancak numpadi kullanmak için num lock u açmam gerekiyor. O zaman da klavyedeki harflerin bi kısmı normal olarak rakama dönüşüyor. Num lock u kapatınca da harici num pad i kullanamıyorum..
Burada ve diğer sitelerde de çözüm aradım, sorunu yaşayan çok ama çözümünü hiçbiryerde bulamadım..
Bence yeni bi klavye al, USB'den de girişini yaparsın. Hem notebook klavyesi eskimemiş olur, bi arıza yaparsada 5,00YTL zaten at yenisini al derim. Nasıl fikir ama?
Bende numpad yerine normal bir klavye takmanin tek cözüm olacagini düsünüyorum. Avantajlari : Notebook klavyesine göre daha genis bir klavye oldugu icin kullanim daha rahat olur, notebook un klavyesi eskimemis olur ve en önemlisi problemin ortadan kalkmis olur. Yaninda tasiyabilecegin bir klavye istiyorsan su tarz bir ürün önerebilirim:
Zaten numpad icin bir usb slot kullanmiyormusun? Onu cikarip yerine klavye fare seti icin tek bir usb slot kullanabilirsin veya bir usb coklayici kullanabilirsin. Alternatif olarak notebook ta ps2 girisi var ise ps2 klavye de kullanabilirsin.
Daha kullanissiz bir cözüm ise numpad yerine "fn+nümerik tus" kullanarak dogrudan notebook klavyesini kullanmak, bir süre sonra alisip hizli kullanabilirsin.
aynı sorun bende de vardı ve bugün araştırırken çözdüm..hala sorunu çözemediysen diye paylaşmak istedim..bilgisayardan numpad driver ını kaldırdım ve bilgisayarı açıp kapattıktan sonra driver ı yeniden kurdum..bilgisayarı tekrar açıp kapattığımda artık numpad i tanıyordu..