arkadaşlar şu aralar ingilizce kursuna gidiyorum yanımda kalın sözlük taşımaktan gına geldi kendimce 2 model seçtim sizce hangisi daha yararlı olur bana?
aslında evet dostum, kitaptan bakınca dahada akılda kalıcı oluyor ve her kelimeye bakmak bi süre sonra sıktığı için tahmin etme yetiniz biraz daha gelişiyor buda toefl gibi sınavlar için çok faydalı, zira bu tip sınavlarda çıkan paragraflar belli uzmanlık alanlarına ait oluyor yani ingiliz bile olsanız anlama olasılığınız düşük ama tahmin ederek paragrafı çözebiliiyorsunuz.ama yinede başlangıç için yani önemli bazı fiilleri bilmeniz için elektronik sözlükler iyi, en azından pratik ve ayrıca bu sözlükte cümle örnekleri falanda veriyor o da çok faydalı, ayrıca teleffuz içinde kullanılabilir,, ama bu sözlüğü bile kullanırken eng-eng kullanmanız da fayda var,,
bahsettiğiniz elektronik sözlükler çoğunlukla ticari amaçla üretilmiş,normal bir sözlüğe göre daha az kelime,açıklama vs içeren en önemlisi yanlış,yetersiz tercümeli ürünlerdir....onu bırakın doğru düzgün kaynak olarak kullanılabilecek ve gerçekten işinize yarayacak sözlükler redhouse,longman,webster gibi balli başlı markalardır
Uygarman@ haklısın o konuda fakat şöle oluyor kursdayız kelime geliyor sayfa çevirene kadar gidiyor bile o kelime yani hız bakımından elektronik şart .
Yani bu ikisi arasında kalsanız hangisi derdiniz? yada başka bişi?
quote:
Orjinalden alıntı: garagulli
bahsettiğiniz elektronik sözlükler çoğunlukla ticari amaçla üretilmiş,normal bir sözlüğe göre daha az kelime,açıklama vs içeren en önemlisi yanlış,yetersiz tercümeli ürünlerdir....onu bırakın doğru düzgün kaynak olarak kullanılabilecek ve gerçekten işinize yarayacak sözlükler redhouse,longman,webster gibi balli başlı markalardır