Şimdi Ara

HP 348 fotoğraf kartuşu almayı düşünenler!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Teknosa'nın yapmış olduğu kampanyadan bir HP 4380 Photosmart yazıcı aldım. Yazıcı genel olarak iyi ancak internet sitesinde kaliteli fotoğraf basmak için 348 no'lu fotoğraf kartuşu almam gerektiği yazıyordu. Madem yazıcıyı aldık kartuşu da alalım güzel fotoğraflar basalım dedim. Masraftan kaçınmayıp aldım bi tane 438 fotoğraf kartuşu. Ama daha bastığım ilk fotoğrafta gördüm ki fotoğraf kartuşunun yazıcı ile birlikte verilen renkli kartuştan hiç farkı yok. Mürekkebi özel falan değilmiş zaten sadece açık mavi (cyan), açık kırmızı (magenta) ve siyah mürekep var içinde ama bunlar zaten renkli kartuşta da var. İşin özü; 348 fotoğraf kartuşu almayı düşünen arkadaşlar söylüyorum bence gerek yok boşuna para vermeyin. Ben verdim kendimi salak gibi hissediyorum







  • Merhaba,

    Aslında iki kartuşun renkleri sandığınız gibi aynı değildir. HP 342 renkli kartuşun sahip olduğu renkler;

    Cyan: Mavi
    Magenta: Kırmızı
    Yellow: Yellow

    HP 348 ise şu renklerden oluşur:

    Light Cyan
    Light Magenta
    Light Black


    Bu açık tonların var olmasının sebebi renk tonlamalarındaki geçişlerin göze daha doğal görünmesini sağlamaktır. Örneğin pembe rengi oluşturmak için yazıcı kağıda aralıklı olarak magenta püskürtür ve yakından bakıldığında beyaz kağıttaki bu kırmızı noktalar göze hoş görünmez. Fakat pembeyi oluşturmak için magenta yerine daha ufak aralıklıklarla light magenta püskürtülürse bu açık bir ton olduğundan ve beyaza göre karşıtlığı normal kırmızı kadar olmadığından göze fazla batmayacaktır.

    Bu arada; Light Yellow diye birşey yoktur çünkü Yellow(Sarı) zaten kağıda püsküdüğünde kaşıtlığı düşük olduğundan sarı noktalar göze çarpmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cescesor -- 11 Haziran 2008; 12:54:07 >




  • Eyvallah hocam ama ben mürekkebi aynı derken fotoğraf için özel farklı bir mürekkep kullanmadıklarını söylemek istedim. Ben öyle sanıyodum. Yani fotoğrafların daha canlı, daha parlak olması için Hp 348 fotoğraf kartuşu kullanın dediklerine göre fotoğraflar oldukça farklı olcak sanmıştım ama öyle olmadı. Aynı fotoğrafı iki farklı kartuşla çıkardığımda, normal renkli kartuşla (350) arasında neredeyse hiç fark olmadığını gördüm. Daha canlı ya da daha parlak değil.
  • Evet, tespitinizde haklısınız. Belki de bu kartuşların daha özel mürekkepler içerdiği özellikle düşündürtülmeye çalışılıyor ve fotoğraf kartuşlarının fiyatlarını arttırıyorlar. Halbuki normal renkli kartuşlarla aynı kalitede mürekkep içeriyorlar.
  • Benim aklıma takılan birşey var. Fotoğraf kartuşunda sarı renk yok bu durumda sarı rengi renkli kartuştan mı alıyor? Eğer sarı rengi renkli kartuştan alıyorsa iyiden iyiye zarardayım demektir.
  • Evet, sarı rengi normal 3 renkli kartuştan alıyor. Renkli kartuş ile fotoğraf kartuşu birlikte kullanılırken genelde ilk biten renk sarı oluyor.
  • O zaman hiçkimseye HP fotoğraf kartuşu almalarını tavsiye etmiyorum. Hem fotoğraf kalitesi açısından neredeyse hiç fark yok hem de üstüne üstlük sarı rengi de bitirip bir de renkli kartuş masrafı çıkarıyor. İnternet sitelerinde bunlardan bahsetmiyor olmaları da ayıp. Genelde elektronik ürünleri aratırmadan almazdım ama bu biraz karambole geldi. Neyse artık bu şemsiye açılmaz. Cevapların için teşekkür ederim cescesor kadeş
  • O kartuşa para veren tek akıllı benim zannediyordum, HP yedin bizi
  • Aslına bakarsanız bende de bu kartuştan var fakat dolumu mümkün olduğu için kartuş maliyeti fazla can yakamıyor. Fotoğraflarda daha iyi sonuç verdiği doğru, bunun yanı sıra yazılı döküman çıktıları için pek uygun değil, karakterler olması gerektiği kadar siyah ve keskin hatlı olmuyor. Bu da siyah kartuştaki pigment bazlı siyah mürekkebin eksikliğinden kaynaklanıyor. Özellikle fotoğraf bastırmak için üretilen yazıcılarda ise pigment mürekkep pek tercih edilmiyor. Çünkü pigment mürekkebin parlaklığı yeterli seviyede değil, ayrıca renk tonlamalarındaki geçişler dye bazlı mürekkeplerdeki kadar iyi olmuyor; kontrast düşük. Bu da sanıldığı gibi pigment bazlı mürekkebin dye mürekkepten üstün olmadığının bir ispatı. İki mürekkep çeşidi de gerekli, birbirlerine göre artıları ve eksileri bulunuyor.

    HP yazıcıların kullanım klavuzlarında "Lazer kalitesinde metinler" demesinin sebebi siyah kartuştaki pigment bazlı mürekkeptir.

    Epson yazıcılarda ise böyle bir ibare göremezsiniz. Çünkü özellikle fotoğraf bastırmak üzere üretilmiş 6 kartuşlu neredeyse tüm Epson yazıcılarda pigment değil dye bazlı mürekkep kullanılmaktadır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: pehpehpeh

    O kartuşa para veren tek akıllı benim zannediyordum, HP yedin bizi

    Sorma kardeş fotoğraf yazıcısını da kazma bi arkadaşa uyup aldım ordan da içerdeyiz. Hiç girmeyecektik bu işe. Evde fotoğraf çıkarmak bizim neyimize
  • Biraz uyandirma oluck ama bende alsammi diye dusunuorum , sizce 350 ve 351 mi alam yoksa direk 348 mi alam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.