Arkadaşlar herkese merhaba...Kısmetse yakın bir zamanda evleniyorum ve TV alabilmek için kendime 1500-2000 YTL arasında bir bütçe ayırdım. Fakat sorun şu ki ben biraz teknoloji özürlüyüm ve bugüne kadar aldığım tüm teknoloji ürünlerinde hata yaptım. LCD veya PLAZMA TV almak konusunda da bir fikre varamamış olmama rağmen, plazma TV nin LCD den daha net görüntü verdiğini duyduğum için plazma TV almaktan yana gibiyim. (digiturk le plazma daha net gösteriyor diye duydum)
-- Öncelikle sd yayın, uydu ve kablo tv yayınlarına verile ad mıdır (HD nin alternatifi midir) ?
-- HD READY demek 1366*768 çözünürlük mü demektir, yoksa çözünürlükle bi alakası yok mudur (1024*768 de olabilir mi yani) ?bazı plazma tvlerde HD READY logosu var fakat, çözünürlük 1024*768 yazıyor. Bunun nasıl bir dezavantajı olabilir?
-- Plazma TV lere de pc bağlayabilir miyim, bağalayabilirsem elde edeceğim görüntü LCD den daha mı kötü olur? (bu benim için öncelikli değildir)
-- Bir kaç yerden okuduğum "upscale yapabilen DVD playerlar" meselesini plazma tvlerde de uygulayabilir miyim? Bu özellik için dikkat etmem gereken noktalar var mı? bu özellikten verim alabilmem için çözünürlük önemli midir? Önemli ise tavsiye edilen çözünürlük nedir?
-- Forumlarda bahsedilen 720p ve 1080i formatları çözünürlük bakımından hangisine tekabül etmekte? Mesela 1920*1080 1080i midir? 1024*768 720 midir gibi...
-- Tüm bunları dikkate aldığınızda bana tavsiye edebileceğiniz bir plazma tv markası var mıdır? Veya tüm bu özellikleri netlikten biraz fedakarlık yapıp LCD de daha ucuz fiyata bulabilir miyim? (veya netlikten fedakarlık yapmadan)
Biliyorum, forumdan araştırıp da bulabileceğim konulara da girdim, fakat işyerinde çok fazla kalamıyorum pc başında. Ev de de pc yok (şimdilik). O yüzden yardımlarınızı dört gözle ve acilen bekliyorum. 1 ay sonra düğünüm var herkesi beklerim :)
İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...
Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir. Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim. Bilgi için TIKLAYIN
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
- Sd yayınlar , kablotv ve uydudaki kanalların formatı daha doğrusu çözünürlüğüdür . Hd yayınlar daha yüksek çözünürlüktedir ve çok daha iyi görüntü verir.
- Plazmalar pc bağlantısı konusunda iyi değiller , tabiki lcdtv lere göre . Eğer pc bağlantısı çok önemliyse bence lcdtvye yönelin ,ama arada bağlar dvd - hd film izlerim diyorsanız plazma ile idare edilebilir .
- Evet genel anlamda 1080i -1920x1080dir tabi bu çözünürlük değişebiliyor filmlerde veya yayınlarda ancak önemli bişey değil .
Sonuç olarak sizin istekleriz seçimde daha öne çıkıyor , pc bağlantısı veya oyun konsolu bağlarım derseniz lcdtv ye yönelin ancak daha çok kablotv veya uydu bağnatısı olacaksa seçim plazma olabilir .
merhaba, genel olarak üstteki arkadaşa katılmakla beraber bir konuya itirazım olacak. yaklaşık 6 aydır Panasonic 42PV70F HD ready plazma tv kullanıyorum. PC bağlantısında kötü diyebileceğim hiç birşey görmedim. PC'yi bağlamaktaki amacınız film vs izlemekse (ben öyle yapıyorum) asla ve asla "tüh keşke bu tvyi almasaydım" demeyeceğinize eminim. PS3 de oynuyorum, ki oturdumu 4 saat 6 saat oynarım, burn in miş vs imiş, hiçbir sorun yaşamadım. neden PS3 için özellikle lcd tavsiye edildiğini anlamış değilim. hd ready lcd'si ile PS3 oynayan arkadaşlarım bana gelip de aynı oyunu bende gördükten sonra vaay diyorlar. bence plazma tercih etmelisiniz, lcd'de sizin bütçenizin yeteceği rakamlarda siyah renk ve tepkime süresi sorun olacaktır. ben kendi televizyonumu www.teknobu.com'dan 2100 ytl'ye almıştım. üzerinden baya zaman geçti, şimdi bu fiyata daha yeni bir modelini alabilirsiniz. ya da benim tv'mi de gözünüz kapalı alabilirsiniz, ben o kadar memnunum :)