pc vantilatorden daha sesli çalışıyor,gecegündüz açık bıraktığımdan gece uyuymamaz hale geldim. fan sesini komple kesmenin çaresi varmıdır,bu ses hangi fanlardan gelir?ekran kartının fanı,kasanın üstündeki fan,vs vs.. hangi parçaları değiştirmem gerekiyor,hangi fanları almalıyım vs vs delirmek üzereyim lütfen yardım edin
oyunlarda ekran kartın ses yapar. tabi işlemcininde sesi artacaktır. genel olarak kasandaki butun fanlar eğer yuksek rpm de donuyrolarsa ses yaparlar. 12 cm lik fanlar 1200 rapmden sonra oldukça seslidirler mesela. imkanın varsa hepsini değiştirebilirsin. yada su soğutma kurabilirsin. imkanlar kısıtlı ise işlemci fanını değiştir, bide fan kontrol al kasadaki fanları buna bağla ve hızlarını duşur. oda olmazsa fanlara giden voltajı 7 volta indir. ekran kartına yapabileceğin tek sey soğutucusunu değiştirmen ama oda gece ses cıkarmaz. ancak oyun oynarken ses çıkarır
pc vantilatorden daha sesli çalışıyor,gecegündüz açık bıraktığımdan gece uyuymamaz hale geldim. fan sesini komple kesmenin çaresi varmıdır,bu ses hangi fanlardan gelir?ekran kartının fanı,kasanın üstündeki fan,vs vs.. hangi parçaları değiştirmem gerekiyor,hangi fanları almalıyım vs vs delirmek üzereyim lütfen yardım edin
İşlemci ve ekrankartın hakkında bize bilgi verirsen fansız soğutucu önerebiliriz (tabi bide bütçe )
arkadaşlar hiç ama hiç oyun oynamıyorum pcde.download amaçlı kullanıyorum pcyi.gece gündüz açık. ekran kartım sapphire ati radeon x1950pro işlemcim:intel core 2 due ne yapmam gerekir acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pot3nza -- 17 Haziran 2008; 9:28:21 >
mrb bu işte çok uzman değilim ama ses çıkaran fanı bulmaya çalış ekran kartı işlemci fanı kasa fanı (kalitelileri değil tabi) ..onların yerine sessiz fanlar alabilirsin boyutları uygun olursa 9.2- 12 cm falan alabilirsin. sadece ayarlama yoluyla sesi azaltmak içinde fanın hızını düşürebiliyosun diye biliyorum ama tam bilgi sahibi olmadığım için bişey demiyorum.başka çözümlerde olabilir tabi şimdiden bolşans