İNSTALLER'DE Kİ İNGİLİZCE OLAN TERİMLERİ TÜRKÇELEŞTİRİN
IPhone'u ingilizce kullanmak istemeyen kullanıcılar için muhteşem bir çalışma örneği. IPhone menülerinin ve uygulamalarının Türkçeleştirilmesini sağlayan niffob.com'dan sonra şimdi de Almanya'da yaşayan Aykut Egeli'nin Türkçeleştirdiği en son versiyon olan 3.11 installer hizmetinizde.
Türkçeleştirme işlemi oldukça kolay ve yine installer vasıtasıyla yapılıyor. Ancak, installer'i Türkçe kullanabilmemiz için IPhone'un dil seçeneğinin de türkçe olması gerekiyor.
İlk önce bu link'i " s.iphone-forums.de " sources'e yazacağız. installer'e gelip oradan " iPhone-Forums Sprachpakete " kategorisini seçiyoruz. Seçtiğimiz bu katagori altında " Türkischer Installer" uygulamasını seçip yüklüyoruz. Telefon cihazımızı kapatıp açıyoruz ve resimlerde de gördüğünüz gibi, tümü ingilizce olan terimlerin tamamının Türkçe olduğunu görüyoruz. icould@egeli.de....Aykut Egeli' ye,sitemizde yayımlanması için verdiği izin ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Aykut Egeli'nin Almanca Web sayfası Not:Test edilip uygulanmıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 12 Haziran 2008; 21:04:11 >
iyi de arkadaşım bu sadece installeri türkçelerştiriyor. tamamenden kastın bumudur
Evet sadece installerdeki ingilizce terimleri değiştiriyor.Oradaki "hepsi" installer'de olanların hepsi anlamındaydı ama ikaz ettiğin iyi oldu,başlığı değiştirdim. Teşekkürler. İngilizce kullanmak isteyenler için bi sorun yok zaten ki ben de ingilizce kullanıyorum.Sırf denemek için Türkçe yaptım Ayrıca,türkçe kullanmak isteyen arkadaşlar için gerçekten güzel bir uygulama. Yapanın ellerine sağlık.
güzel calısma olmus gereklı kısılerın ellerıne saglık ama azıcıkta olsa ıngılızcen olsa çözülecek iş gerek duymuyorum ama emeğe saglı tşk ederız
Sayin Arkadasim @---B-L-U-K---@,
iPhone kullanan birkisi herzaman icin Ingilizce bilmek veya anlamak zorunda degildir ve buyüzden bir cok hatalar olagelmektedir! Ayrica tamamen Türkce kurulmus iPhone daha da güzeldir ve anlamasi kolaydir. Begendiginiz icin bende tesekkürederim.
quote:
Orjinalden alıntı: Enıac
Baha cım sanırım 3G milletin başını döndürdü.
Yok Güzel kardesim 3G'nin benim basimi döndürdügü filan yok. Eger yapilim tarihine bakarsaniz bunun 23.05.2008 oldugunu görürsünüz.
Hoşgeldin Aykut arkadaşım Sitemizde seni görmekten mutluluk duyarız. Bilgi ve engin tecrübelerinden bizlerde istifade etmek isteriz. Tekrar hoşgeldin,forumumuzda seni sıkça görme dileğimle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 12 Haziran 2008; 18:39:07 >