Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Asus Xonar D2 mi Creative X-Fi Xtreme Gamer mı?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Asus Xonar D2 mi Creative X-Fi Xtreme Gamer mı? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
09nanometer

Sisteme Gözat

10 Haziran 2008; 23:06:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar...

Bu 2 ses kartı arasında seçim yapmayı düşünüyorum. Genel itibariyle D2nin üst seviye bir kart olduğunu söylemek mümkün fakat D2 200ytl iken Xtreme Gamer 140 küsüre bulunabiliyor. Aralarında ne gibi farklar var ve D2 hayal kırıklığına uğratabilir mi?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

* CPU YOK :D *OCZ 2x1 Gb 1066 Titanium Intel Optimized*MSI P45 Neo2-Fr * �VGA 896 Mb GeForce GTX 260*Nzxt Guardian Powered by OCZ GameXtream 600w *Audigy2zs*Logitech X540*N95 8GB*Cowon F2 2Gb*Sennheiser Cx500 Black*

vata

10 Haziran 2008; 23:15:39 

tabi ki d2. gerçi oyun konusunda biraz başarısız bir kart olsa da hem desibel seviyesi hem de dd+dts ye hardware olarak destek verişi güzel. xtreme gamer da bunlar yok ayrıca xfi elite pro bile dd+dts yi software olarak çözüyor her ne kadar hardware olarak çözdüğü söylense de. sonuç olarak asus iyi bi iş çıkarmış pişman olmazsın.

09nanometer

Sisteme Gözat

10 Haziran 2008; 23:24:59 

Mp3 ü zenginleştirme açısından hangisi daha uygun? Daha önce hiç entegre olmayan ses kartım olmadı...

* CPU YOK :D *OCZ 2x1 Gb 1066 Titanium Intel Optimized*MSI P45 Neo2-Fr * �VGA 896 Mb GeForce GTX 260*Nzxt Guardian Powered by OCZ GameXtream 600w *Audigy2zs*Logitech X540*N95 8GB*Cowon F2 2Gb*Sennheiser Cx500 Black*

vata

10 Haziran 2008; 23:38:45 

kesinlikle asus d2. xfi güya crystalizer ile güzelleştirdiğini sanıyor. bence sesi robotik bir hale getirmekten başka bi işe yaramıyor. asus d2 yi al pişman olmazsın ayrıca creative saçma salak driverlarını kullanmak zorunda kalmazsın. ben sırf bu salak driverları kullanmamak için bile asus u seçerim. ya da son önerim şöyle creative xfi 2 yi çıkarmaya hazırlanıyor. ben ondan da pek ümitli değilim. artı bişey eklemeden driver düzeyinde değişiklik yapıp sunacaklar piyasaya. istersen onu bekle ama bence anlamsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vata -- 10 Haziran 2008; 23:37:29 >

09nanometer

Sisteme Gözat

10 Haziran 2008; 23:43:26 

quote:

Orjinalden alıntı: vata

kesinlikle asus d2. xfi güya crystalizer ile güzelleştirdiğini sanıyor. bence sesi robotik bir hale getirmekten başka bi işe yaramıyor. asus d2 yi al pişman olmazsın ayrıca creative saçma salak driverlarını kullanmak zorunda kalmazsın. ben sırf bu salak driverları kullanmamak için bile asus u seçerim. ya da son önerim şöyle creative xfi 2 yi çıkarmaya hazırlanıyor. ben ondan da pek ümitli değilim. artı bişey eklemeden driver düzeyinde değişiklik yapıp sunacaklar piyasaya. istersen onu bekle ama bence anlamsız.

Creative in driver konusunda sınıfta kaldığını duymuştum. Sırf XP driverı modladı diye Daniel_K diye bir geliştiriciyi tehdit bile etmişler...

keleminabi

11 Haziran 2008; 8:28:53 

Bu konu foorumda çok tartışıldı hangisi üstün diye biraz araştıısanız bulursunuz.

Xfi cipi tüm diğer markaların ses çiplerinden çok üstün güçlü ve bir o kadarda karmaşık bir çip.
Sonuç olarak driveride karmaşıklığın getirdiği güce karşı hataları da fazla.
Birde creative aynı cip üzerine yazılım çeşitliliği ile farklı fiyatlandırma için ile software oyunlarını aynı çip üzerinde yapınca baglar tuhaflıklar artıyor.
aslında bagın kendisi bu kaygıdan kaynaklanıyor.

örneğin elite prodaki çip de aynı extrem gamerdeki çip de aynı
Creative yazılımla oynayarak bazı programların düşük kartta çalışmasına engel olmak istiyor.
Daniel K bunu kırmaya çalışıyor.

Asus (cmedia) cipi ise basit ve bu nedenle yazılımı da sorunsuz. ayrıca aynı malı farklı şekilde süreyim yazılımı ile oynayım kaygısı yok.
teknoloji -oyun desteği- olarakta onboardlardan farkı yok.

Basit oyunlarda güçsüz, hatasız yazılımlı kart isterseniz asus,
Oyun da gerekli Daniel K nasılsa yazılımların tamamını kullandırır bende takip ederim kartım güçlü günün teknolojisine uygun olsun derseniz cretive,

Ha müzik (stereo) önemli başka şeye bakmam derseniz o zamanda bu konuda iyi olan maudio gibi başka markalarda var.

09nanometer

Sisteme Gözat

11 Haziran 2008; 10:04:08 

D2 ye kötü diyebilir miyiz peki?

TuBeRK

11 Haziran 2008; 11:27:54 

quote:

Orjinalden alıntı: 09nanometer

D2 ye kötü diyebilir miyiz peki?

BU karta kötü diyen insan gercekten fanatik olması lazım , x-fi kullandım şimdide asus kullanan biri olarak asus diyorum ve ekliyorum son kullanıcıların x-fi ile asus arasındaki farkı hissede bileceğini zannetmiyorum bu yorum sadece oyun gecerlidir her ne kadar fiyat olarak fazla olsa asus ilk tercihimdir ki kaldı ki son zamanlarda ticari kaygılar nedeniyle creativein yaptığı satekarlık yeterince kullanıcılarını olumsuz etkiledi http://forum.donanimhaber.com/m_22264774/tm.htm konuyla ilgi blüm. Yine yeniden herzaman ASUS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuBeRK -- 11 Haziran 2008; 11:29:59 >

Logitech Z-5500 + Asus Xonar D2 = Sevgi mutlu dolu bir hayat :)

09nanometer

Sisteme Gözat

11 Haziran 2008; 11:54:52 

Sanırım bu kartı alacağım...

Darkchild

Sisteme Gözat

11 Haziran 2008; 12:11:07 

Güncel bilgim pek kalmadı ama sanırım bu sorunun cvbı:

-kullandığın işletim sistemine (XP & Vista)
-müzik dinleyip dinlemediğine
-film izleyip izlemediğine
-oyun oynayıp ouynamadığına

göre değişiyo... ikisi de çok iyi kartlar ama üstün oldukları yanlar farklıydı sanırım.. bende de imzamdaki canavar var... X-fi ile Asusun kırması

Darkchild.. Sert Bakışlı, Haşin Çocuk !!
trimaxsahinabi

Sisteme Gözat

11 Haziran 2008; 12:24:43 

o canavar biraz çuvallıyor sanırım alttaki linkin son sayfalarından gördüğüm kadarıyla

http://forum.donanimhaber.com/m_20394037/mpage_8/key_/tm.htm

bi de şurda dediğin gibi;
http://forum.donanimhaber.com/m_14857978/mpage_2/tm.htm

yani ben de sana katılıyorum.şuan asus almak en iyisi görünüyor...(yanlış anlama kötü niyetle vermedim linkleri, bi ara asus ses kartı ile ilgili başlıkları incelerken dikkatimi çekmişti..)..masaüstü sistemim olsa benim de ilk almak isteyeceğim ses kartı şuan için asus olurdu.. (x-fi fatality champion da sunduğu özellikler -uzaktan kumanda ve 5,25 ön panel- ile akılları çelse de)

şimdiye kadar kendim eski masaüstünde audigy2 zs+xp kullandım.çok güzel bir ikiliydi....şimdi laptop da x-fi xtreme audio notebook var...zs+ xp'deki creative'in havasını hissedemiyorum...ama notebookda seçenek yok..artık tek umudumuz asus'un laptopa bir el atması...bi ara asus laptoplar için harici ekran kartı ve ses kartı ünitesi (masaüstü ekran kartı ve ses kartı kullanılabilen ünite-asus xg station) .. çıkaracaktı..hatta bunu fuarlarda tanıttı ama ticari kaygılar nedeniyle projeyi rafa kaldırdı..o yüzden asus a da baya bi sinir oluyorum aslında..yani tüm ticari firmalar aynı, herkes kendi cukkasına çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 11 Haziran 2008; 12:28:17 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Darkchild

Sisteme Gözat

11 Haziran 2008; 12:28:36 

quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

o canavar biraz çuvallıyor sanırım alttaki linkin son sayfalarından gördüğüm kadarıyla

http://forum.donanimhaber.com/m_20394037/mpage_8/key_/tm.htm

bi de şurda dediğin gibi;
http://forum.donanimhaber.com/m_14857978/mpage_2/tm.htm

yani ben de sana katılıyorum.şuan asus almak en iyisi görünüyor...(yanlış anlama kötü niyetle vermedim linkleri, bi ara asus ses kartı ile ilgili başlıkları incelerken dikkatimi çekmişti..)..masaüstü sistemim olsa benim de ilk almak isteyeceğim ses kartı şuan için asus olurdu.. (x-fi fatality champion da sunduğu özellikler -uzaktan kumanda ve 5,25 ön panel- ile akılları çelse de)

6-7 kişi alırsa bu kadar olur... ses kartı sonuçta daha ne paylaşmamızı bekliyo ki millet anlamıyorum .. Sonuçta kurcalayacak bi yer kalmıyo.. öğreniyosun hepsini

Darkchild.. Sert Bakışlı, Haşin Çocuk !!
deliboran007

11 Haziran 2008; 13:15:53 

babamın hep soyledigi bi soz vardır bi ailenin ilk ve tek kızıyla evlenirsen basın beladan kurtulmaz bunu bizim konumuza entegre edersek asus d2 (ailenin ilk ve tek kızı)ve her turlu arıza her turlu uretim hatası uzerinde toplanmıstır cunku ilktir ve deneyimsizlik abidesidir. ailenin sonraki kızları ise deneyimin eseri olarak daha titiz daha bilgili deneyimli yetistirilmis olacakları icin gonul rahatlıgıyla evlenebilirsiniz!!! nerden nereye bagladım ama uzun lafın kısası bende gammer kullanıyorum hic olmasa memnunum asusu alıp maceraya girmem(asusu kullanmadım bunuda ekleyeyim)

evde:2x extreme gammer-cretive t6100-creative g500-altec lansing fx5051 ve vs3251-sony dav dz630 ev sinema sistemi!!!
arabada:2x jl 10w6v2d4 subwoofer-4x jbl gto6507c mid takımı-4x pioneer tsa6982s-forx xd1 bas anfisi-pioneer gm6300 anfi alpine ıvad310r/rb dahili ekranlı dvd oynatıcı!!!
cepte: ıphone 16 gb-jbl referance!!!
09nanometer

Sisteme Gözat

11 Haziran 2008; 14:10:36 

quote:

Orjinalden alıntı: deliboran007

babamın hep soyledigi bi soz vardır bi ailenin ilk ve tek kızıyla evlenirsen basın beladan kurtulmaz bunu bizim konumuza entegre edersek asus d2 (ailenin ilk ve tek kızı)ve her turlu arıza her turlu uretim hatası uzerinde toplanmıstır cunku ilktir ve deneyimsizlik abidesidir. ailenin sonraki kızları ise deneyimin eseri olarak daha titiz daha bilgili deneyimli yetistirilmis olacakları icin gonul rahatlıgıyla evlenebilirsiniz!!! nerden nereye bagladım ama uzun lafın kısası bende gammer kullanıyorum hic olmasa memnunum asusu alıp maceraya girmem(asusu kullanmadım bunuda ekleyeyim)

Aileler kızları seri üretimden almıyor ve kalite kontrol testlerinden geçirmiyor ama...

D2 driver açısından daha sağlam gibi... Creative in 200 ytl civarına D2 ye rakip kartı var mı?