Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
arkadaşlar ramler dual gözükmüyo!!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> arkadaşlar ramler dual gözükmüyo!!! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
saner_ayakta

10 Haziran 2008; 16:41:18 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

2x512 kingston ramlerim var aynı renkli slota taktım ama single olarak görüyo cpu-z de nasıl dual kanal yapabiliriz...

Volkswagen Caddy 2008 1.9 TDI OFF-ROAD Grİ
VoLkSwAgEn CaDdY TeAm
MÜŞAVİR

10 Haziran 2008; 16:47:54 

muhtemelen (olmayabilir de) bios ta bir ayarı vardır. Ama aynı renk slotlarda takılı ve bütün özellikler aynı ise dual çalışması lazım. Hızları v.s. herşey birebir mi? Zamanlamalar felan aynı mı?

Dilini küfre alıştırma. Tatlı dilli ol. Yoksa önüne gelene havlayan köpeklere dönersin. Halkı zorla kendinden nefret ettirirsin.
Sabır iki türlüdür: istemediğin, hoşlanmadığın şeye sabretmek ve sevdiğin, istediğin şeye sabretmek.
Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza ve milletinize fenalık eden bir kimseyi asla affetmeyiniz. Hz. ALİ (r.a.)
saner_ayakta

10 Haziran 2008; 16:52:38 

quote:

Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

muhtemelen (olmayabilir de) bios ta bir ayarı vardır. Ama aynı renk slotlarda takılı ve bütün özellikler aynı ise dual çalışması lazım. Hızları v.s. herşey birebir mi? Zamanlamalar felan aynı mı?

her şey aynı sadece biraz oc var 215mhz 215 mhz çalışıyo ramler bide gecikmeleri 2.5-3-3-6 olarak ayarladım...

VoLkSwAgEn CaDdY TeAm
MÜŞAVİR

10 Haziran 2008; 17:01:41 

quote:

Orjinalden alıntı: saner_ayakta

quote:

Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

her şey aynı sadece biraz oc var 215mhz 215 mhz çalışıyo ramler bide gecikmeleri 2.5-3-3-6 olarak ayarladım...

bios u default layıp deneyebilirmisiniz. Birde duruyorsa anakartın kitapçığına bakın ram lerin dual çalışması için ne yapmak lazım yazıyordur.

Dilini küfre alıştırma. Tatlı dilli ol. Yoksa önüne gelene havlayan köpeklere dönersin. Halkı zorla kendinden nefret ettirirsin.
Sabır iki türlüdür: istemediğin, hoşlanmadığın şeye sabretmek ve sevdiğin, istediğin şeye sabretmek.
Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza ve milletinize fenalık eden bir kimseyi asla affetmeyiniz. Hz. ALİ (r.a.)
saner_ayakta

10 Haziran 2008; 17:47:56 

bios u default ladım olmadı kitapçığa baktım aynısını diyo aynı renklere takmak gerekiyomuş ama bi türlü görmüyo acaba ramlerin biri 16 chip biri 8 chip bundan olabilir mi...

VoLkSwAgEn CaDdY TeAm
MÜŞAVİR

10 Haziran 2008; 17:50:19 

quote:

Orjinalden alıntı: saner_ayakta

bios u default ladım olmadı kitapçığa baktım aynısını diyo aynı renklere takmak gerekiyomuş ama bi türlü görmüyo acaba ramlerin biri 16 chip biri 8 chip bundan olabilir mi...

demekki ram ler birebir aynı değilmiş.
alacaklarınızı aynısından alın ama kit olmasın kit ler dha pahalı oluyor.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> arkadaşlar ramler dual gözükmüyo!!! Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Compex 2007 : Eray SOFT
Compex 2007 : Eray SOFT Standı Röportajı
Synology DS207+ NAS
Synologynin ufak çaplı ev ve işyerleri için sunduğu NAS cihazı

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç