Beko FB102 2HD VD LCD televizyon sahibiyim. Bilgisayarımı (Sony VGN-SZ4XTN/C) her televizyona bağladığımda (standart VGA kablosu ile) şöyle bir problemle karşılaşıyorum. Öncelikle bilgisayarım televizyonun maksimum çözünürlüğü olan 1366x768'i görmüyor (aslına bakarsanız bende böyle bir çözünürlüğü yeni duyuyorum. sanırım HD Ready'nin standardı olsa gerek). Bu nedenle bilgisayarımı 1280x768'e ayarlayıp görüntü alıyorum. Sorunum burda baş gösteriyor, görüntü almama rağmen kafasına göre (bazen dakikada bir, bazen 10 saniyede bir) 2-3 saniyeliğine görüntü kararıyor. Problemin tazeleme hızıyla alakalı olabiliceğini düşünüp görüntüyü sadece televizyona verip 60-70-72 ve 75hz'i denedim fakat nafile.
Nasıl bir duygu biliyormusunuz bilmiyorum fakat benim açımdan çok sinir bozucu. 720p Planet Earth izlerken keyfimin kaçması, Most Wanted oynarken bu sorun yüzünden kaza yapmak, PES 08'de tam gol atarken golü kaçırmak vesaire..
2 kablo denedim ve ikisinde de aynı sorunla karşılaştım. Bilgisayarımı içerideki 15"lik LCD monitöre bağladığımda ise hiç sorun çıkmıyor. Yaklaşık 3 saat boyunca extended halde World of Warcraft oynadım ve hiç bir problemle karşılaşmadım. Bunun yanında babamın Toshiba bilgisayarı hem LCD TV'de hemde LCD monitörde gayet sorunsuz çalışıyor.
Beko teknik servisi aradığımda bana televizyonun VGA girişinde problem olabiliceğini söylediler (alakasız olacak ama türk telekomun ping ve lag kavramını bilmiyen insanlarının aksine gayet kaliteli servis sunuyolar).
Sizce sorun ne olabilir? Televizyonu servise göndermeden önce alternatif çözüm yollarına baş vurmak istiyorum.
Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir. Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim. Bilgi için TIKLAYIN
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Asus P5Q3 Deluxe WiFi » Intel Core2Duo E8400 @ 3Ghz » Corsair 2x1 1333Mhz » Seagate 500GB 7200.11 32MB » HIS HD 4870 (ekran kartı aldık, tornavida verdiler..)» Thermaltake M9 Kasa » Thermaltake 500W Tak Çıkar Kablolu PSU » LG 20X DVD-RW » Logitech Wave Klavye » Logitech MX Revolution » Sound Blaster X-Fi Gamer » 500GB Western Digital External HDD » Samsung 932GW 19" Widescreen » Creative Inspire 5200 Ses Sistemi » Sony Vaio VGN-SZ4XTN/C
Arkadaşım hemen tv de sorun arama bence senin sorunun laptop un ekran kartında zaten televizyonların kullanım kılavuzunda genelde yazar her çözünürlük her kaynak tarafından desteklenmez diye. Bence senin laptop ile TV uyumsuzluk yaşıyor zaten kendin de yazmışsın babamın bilgisayarını bağladığımda sorun yok diye. Eğer TV nin VGA girişi sorunlu olsa idi babanın bilgisayarı ile de sorun yaşardın. Benzer bir olayı ben de yaşadım hemde iki ayrı cihaz ile Acer aspire 5101 1280X768 çözünürlükte LCD de sürekli ekran gidip gelirken masaüstü PC deki x1550 ekran kartında böyle bir sorun yok, Sunny 7010 dci ile özellikle reklamlarda ekranda ani gidip gelmeler olurken seoul s 2000 ile hiç bir sorun yok yani bazı cihazlar birbiri ile geçinemiyor. olay bence bu.