Şimdi Ara

HP oyuncuları ve profesyonelleri büyülüyor; VoodooPC Omen ve Envy 133

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden biri olan Dell'in yüksek performanslı sistem üreticisi Alienware'i satın almasına ezeli rakibi HP de kayıtsız kalmamış ve firma segmentinde liderliğe oynayan bir diğer performans odaklı sistem üreticisi VoodooPC'yi bünyesine katmıştı. Dell, Alienware'in yeni modelleri, Acer da geçtiğimiz günlerde anons ettiği Aspire Predator serisi yeni nesil yüksek performans sistemleriyle gövde gösterisi yaparken HP, VodooPC modelleri yerine VoodooPC'nin genlerini taşıyan BlackBird (karakuş) ile yoluna devam etmeyi tercih etmişti. Arka arkaya anons edilen yeni modeller ile rekabetin kızıştığı pazarda HP rakiplerine büyü yapmaya hazırlanıyor. Zira firma dizüstü ve masaüstü platformları için hazırladığı iki yeni Voodoo PC modelini duyurdu.

    Voodoo Envy 133; Apple MacBook Air ve Lenovo ThinkPad X300'e Rakip

    Trend merkezi haline gelen Apple, MacBook Air ile birlikte dizüstü bilgisayar dünyasında yeni bir dönemin kapısını aralamıştı. Firmanın süper-ince dizüstü bilgisayarı tüm bakışları üzerine çekerken rakipleri bu gelişmeye sessiz kalmamış ve MacBook Air'in yalnız kalmaması adına aynı segmente yönelik olarak hazırladıkları çözümleri duyurmuşlardı. Bilindiği üzere bu konuda ilk adım atan firma adını daha önce IBM'in PC üretim departmanını satın alarak duyuran Çinli Lenovo atmış ve firma ThinkPad X300 modelini duyurmuştu.

    HP de yaşanan bu gelişmelere kayıtsız kalmadı ve yüksek performanslı sistemler üzerine çalışan iştiraki VoodooPC dahilinde hazırladığı Voodoo Envy 133 modelini duyurdu. Hafifliği ve kompakt yapısı ile ön plana çıkan yeni dizüstü bilgisayar tasarım detaylarıyla da merak uyandırabilir. Sadee 1.53Kg ağırlığında Voodoo Envy 133'ün bu kadar hafif olmasının arkasında yatan en önemli sır ise karbon fiber kullanılarak hazırlanan kasası gösterilebilir. Bilindiği üzere karbon fiber hafif ve güçlü yapısı özellikle F1 otomobillerde de kullanılan özel bir kompozit malzemedir.

    13.3" boyutunda LED backlit LCD ekrana sahip olan dizüstü bilgisayar, 1280x800 çözünürlüğünü desteklemekte. Arkadan aydınlatmalı ve yüksek kaliteli klavyeye sahip olduğu belirtilen Voodoo Envy 133, Intel'in mobil teknolojilerini baz alıyor. Ürün üzerinde Core 2 Duo SP7700 (1.8 GHz) veya SP7500 (1.6 GHz) işlemcilerinden biri tercih edilebiliyor. Grafik alt yapısını Intel'in GMA X3100 IGP'sinin karşıladığı dizüstü bilgisayar depolama konusunda ise aynı işlemci kullanımında olduğu gibi kullanıcılarına iki farklı opsiyon sunmakta.

    Dileyen ve bütçesi elveren kullanıcılar VoodooPC'nin en yeni dizüstü bilgisayar modeli olan Voodoo Envy 133'ü 64GB kapasiteli SSD ile satın alabilirken dileyen kullanıcılar ise 4200rpm dönüş hızına sahip olan 80GB'lık sabit disk ile tercih edebiliyorlar. Optik sürücü olaraksa ürün ile birlikte dvd yazıcı gelmekte. Kablosuz iletişim alt yapısına baktığımızda ise sistemin 802.11n Wi-Fi cve Bluetooth desteği ile birlikte geldiğini görüyoruz. Ayrıca entegre internet kamerası ve HDMI portu da dizüstü bilgisayarın diğer detayları arasında yer alıyor.

    Windows Vista Home Premium 32bit ve Vista Business 32bit işletim sistemleriyle tercih edilebilen Voodoo Envy 133, Voodoo IOS (Instant-On Solution) adı verilen bir teknolojiye de sahip. Bu teknoloji donanım devlerinden Asus'un anakartlarında ve yeni yeni dizüstü bilgisayarlarında kullanmaya başladığı ExpressGate teknolojisiyle oldukça benzer. Kullanıcılar Windows açılışını beklemeden hızlı bir şekilde internete bağlanıp, SkyPe uygulamasını kullanabiliyorlar ve belirttiğimiz gibi bunu Windows ortamına girmeden yapabliyor.

    27 Haziran'dan itibaren satışına başlanacak olan Voodoo PC Envy 133, 2099$'dan başlayan etiket fiyatı ile kullanıcılara sunulacak.

    Voodoo Omen; Yüksek Performanslı Oyuncu Bilgisayarı

    Acer geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni oyuncu bilgisayarı Predator ile agresif tasarım anlayışının geldiği son noktayı başarılı bir şekilde ortaya koymuştu. HP'nin oyunculara yönelik olarak hazırladığı yeni sistemi Voodoo Omen ise güçlü konfigürasyonunu şık, şık olduğu kadar da sade tasarımlı kasasının içerisinde gizlemeyi başarıyor. 53cm uzunluğundaki Alüminyum tabanlı kule tipi kasa kullanan Voodoo Omen'in kasası görsellerden de anlaşılacağı üzere 7" boyutunda geniş ekran ve 800x480 çözünürlüğünde LCD ekran ile donatılmış durumda.

    Ağırlığının 45Kg olduğu belirtilen Voodoo Omen, sahip olduğu her detayı ile merak uyandırma postansiyeli taşıyan özel bir model. Sadece Intel'in Extreme serisi performans işlemcilerinin kullanıldığı sistemde kullanıcılar Core 2 Extreme QX9770 (3.2 GHz) veya QX9650 (3.0 GHz) modellerinden birini seçebiliyorlar. Sistem soğutması da yine satın alacak kişinin talebine hava yada sıvı soğutma olabiliyor. 1150 ve 1300 watt'lık güç kaynakları ile satın alınabilen yeni sistem diğer bileşenleri de dikkat çekiyor.

    Voodoo Omen'e Asus'un Striker II Extreme anakartı yataklık ediyor. Bilindiği üzere bu anakart Nvidia'nın nForce 790i SLI çipsetini kullanıyor. Kullanılan anakart itibarile Triple SLI desteği de sunabilen sistem GeForce 880 Ultra SLI veya Radeon HD 3870 Crossfire konfigürasyonlarıyla tercih edilebiliyor. Tabi AMD-ATi cephesinde HD 4800 serisinin, Nvidia tarafında ise GeForce GTX 200 serisinin bu ay içerisinde anons edileceğini düşündüğümüzde VoodooPC yeni modeli Omen'in grafik alt yapısını güncellemeyi de düşünebilir.

    Bellek ve depolama konusunda da Omen oldukça iddialı. 8GB'a kadar Corsair Dominator DDR3-1600MHz bellek ile alınabilir olan sistem üzerinde dileyen kullanıcılar 3TB'lık kapasite ile sabit disk alabilirken dileyen kullanıcılar ise toplam 384GB depolama alanı sunabilen 6x SSD ile tercih edebiliyorlar. Optik sürücü olarak DVD veya Blu Ray yazıcının tercih edilebildiği Voodoo Omen'in görünü kadar sesi de güzel. Zira Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer ve Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional opsiyon listesine girmiş durumda.

    Windows Vista Ultimate 64bit veya Vista Home Premium 64bit işletim sistemleriyle satın alabilecek Voodoo Omen için oldukça uzun bir opsiyon listesi buluuyor. HP'nin VoodooPC altında geliştirdiği yeni oyun makinesi Voodoo Omen'in fiyatının 6.500$'dan başladığı ve 20.000$'a kadar çıkabildiği belirtiliyor. Son not olarak Voodoo Omen için Ferrari tarzı bir uygulama yapılacağı ve sistemin yaygın anlamda satışına başlanmadan önce firmanın mevcut kullanıcılarına sunulacağını da belirtelim.


    Sayfanın Linki : http://www.voodoopc.com/








  • fiyatıyla da beni büyüledi.
  • 45 kg ağırlık
  • Omen fiyatıyla büyülüyor lakin notebook a bayıldım. Gerçekten çok güzel. Oyun pc si herhalukarda oluşturulabilir. Ama notebookun kasasını seçmek gibi bir detay henüz yok.
  • 6.500 - 20.000 $ iyi para gerçekten

    Haber için teşekkürler.
  • kullandım ya hane çok kalitei diycem ya görüntü olarak büyülüyo fiyat olarakda büyüler ama bunları anca zengin *** leri alır
  • laptop 10 numara ama kasa sanki oyuncular için tasarlanmamış iş adamlarına yönelik
  • bunları alabilmek için bankadan kredi çekmek gerekir.
  • 20 bin dolar mı ? sapıttılar iyice, firmalar arasında en fahis fiyatı ben cekicem diye bi yarıs basladı son zamanlarda.. Kasanın hicbir espirisi yok zaten autocad de cizdir guzelce zevkine gore, git cnc'ciye birkac saatte kesip versin eline.

    kime satıcaklar bu makineyi bill gates emi?
  • hmm. o fiyata ben evime uzay üssü gibi bilgisayar sistemi kurarım.
  • laptop çok güzelmiş ya artık oyun oynamak için alıcan bi konsol ps3 xbox360 farketmez yanınada şöyle küçük bi laptop alıcan yeter 20,000 dolara gerek yok
  • ıhtıyacda deıl hatda konut kıredısı cekıcenkı anca alasın saka bı yana fena duruyo aletler keske benım olsa
    quote:

    Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

    bunları alabilmek için bankadan kredi çekmek gerekir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    laptop 10 numara ama kasa sanki oyuncular için tasarlanmamış iş adamlarına yönelik



  • bu pc eve girmez taşınmaz 45 kilo aga çaktırmadan taşmı koyuyolar içine bizim buzdolabı 45 kilo değil
  • o paraya o kadar olsun yani. Ama mükemmel bir şey.
  • o 20000dolara da bi en az 9000ytl faiz alırlar :P
  • Her ikisininide tasarımını beğendim yakında uzak doğudan taklitlerini görürüz.
  • sanat eseri yapmışlar
    apple den kasa tasarımı nı alıntı yapmışlar
  • sanal modellemeler üzerine yorum yapmayın, vaktinize yazık
  • Görünüs olarak güzel duruyorlar ama egerki 20000$'a Bilgisayar alacaksam bunu almam gider Mac Pro alirim daha iyi...Hem Donanim olarak bundan güclü hem daha fazla Ektralar sunuyor...Yani Cok gereksiz bir Sistem yapilmis...Sadece Krallar icin yapilmis bir Sistem...Vede bu Markayi ilk defa duyuyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.