Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Harman Kardon AVR 145 aldım. Sırada hoparlör seti tavsiyesi ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Harman Kardon AVR 145 aldım. Sırada hoparlör seti tavsiyesi ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
BRAVEHEART11

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

10 Haziran 2008; 9:46:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba,
Bu forumda pekçok konuyu okudum. AV Receiver ve hoparlör setleri konusunda çok çeşitli tavsiyeler var ANCAK farklı bütçelere hitap ediyor.

Benim AV Receiver + Hoparlör seti için ayırdığım bütçe nominal 1000YTL, maksimum: + %20 =1200YTL.
Ancak nominalin üstüne çıktıkça DVD-Player'a ayırdığım para azalacak. Bu nedenle 1000 YTL'yi aşmasını istemiyorum pek.

AMAÇ (önem sırasına göre): Performanslı bir ev sineması ses sistemi + uydu receiver'ı da bağlayıp TV ve radyo stero yayınları Dolby Prologic II olarak dinlemek + DVD-Player'dan müzik DVD'si CD'si, mp3 dinlemek.

AV Receiver olarak YAMAHA RX-V361, Harman Kordon AVR 145 veya şu ucuz bulunan JVC-RX-5062RSL bile olabilir. Sizce hangisi?

Aslında Receiver seçimi hoparlör seçimine göre daha kolay. Yukarıdaki receiver'lar (JVC hariç) sanırım 550YTL civarında. Bu duruma hoparlörlere 400-550YTL arasında bir bütçe kalıyor.

Forumda nispeten uygun fiyata Pure Acustics Dream 77, Junior ve Slimdream serileri öneriliyor, tercih ediliyor.
Bir de Quadral Quintas 500 diye surround hoparlör seti var. Benim gözüm ona takıldı.
http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=Lje_Uw7rkSfURiOMHj_KyQ
Fiyatı benim için oldukça yüksek ama kalitesini merak ettim. CardFinans a özel indirimli 785YTL civarında fiyatı var. Bu fiyatı hakeden bir ürün müdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 21 Haziran 2008; 3:10:41 >
spidr

10 Haziran 2008; 11:42:25 

slm
bu iş için ayırdığınız bütçe kısıtlı bence bütçenin biraz daha üzerine çıkın veya çıkmak için bekleyin acele etmeyin derim
BRAVEHEART11

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

10 Haziran 2008; 13:07:20 

Merhaba spidr, haklısınız; bu iş için ayırdığım bütçe kısıtlı (maksimum 1200YTL). Acelem yok, bekleyebilirim ama neyi beklemeliyim ve ne kadar beklemeliyim? Beklemenin de sonu yok. İhtiyacıma göre bütçemin yettiği en doğru, en kaliteli, en performanslı AV Receiver + surround hopalör setini alma gayretindeyim.
Bana bütçemi de dikkate alarak önerilerde bulunursanız daha da bir makbule geçer.
Nette surround hoparlör seti bakınırken, SONY SS-FC6000 hoparlör seti de dikkatimi çekti (500YTL civarında). Bunun fiyatı Quadral Quintas'a göre daha uygun? Ama hangisi fiyatını daha çok hakeder, hangisinin performans/fiyat oranı daha yüksektir?
withhonour

10 Haziran 2008; 15:03:57 

bu tür seçimler yaparken çok çeşitli ürünleri olan markalar(sony) yerine tek konuda uzmanlaşmış markalara yönelmen her zaman seni sonuçlardan memnun bırakacaktır. he sony kalitesine tabiki çamur atmıyorum ama quadrall ın yanında sony den bahsetmek pek de mantıklı olmuyor

eozen81

Sisteme Gözat

10 Haziran 2008; 15:31:22 

Başlangıç olarak basit bir öneri

Avr : Harman Kardon 145

Nakit : 1.050 YTL olması gerek.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/EV-SINEMASI-AMPLIFIKATORU/HARMAN-KARDON/AVR145-p-11272-c-51.htm

Hoparlör Seti : Pure Acoustics Home Theater Set Slimdream Siyah 650W (Subwoofer yok)

177 YTL
https://www.teketek.com/ev-sinema-paketleri/pure-acoustics-home-theater-set-slimdream-siyah-650w.html

Subwoofer : Pure Acoustics Home Theater Subwoofer SL

158 YTL
https://www.teketek.com/ev-sinema-hoparlorleri/pure-acoustics-home-theater-subwoofer-sl.html

Hepsi : 1385 YTL

Hem şık hem de performans bir sistem sana
Fazla gelirse son iki ürünü taksitle al gitsin,

Edit : Linkler eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 10 Haziran 2008; 15:30:46 >

COWON A2 30 GB PORTABLE MEDIA PLAYER (PMP) Incelemesi
SAMSUNG 37R81B LCD TV Görüntülerim ve Genel Inceleme, Yorumlar
LOGITECH HARMONY 520 EVRENSEL KUMANDA INCELEMESİ
KENWOOD KRF-V6090D AVR ve ONKYO HTP 103E 6.1 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
PHILIPS PHILISHAVE HQ 7782 TRAS MAKINASI Incelemesi
mehmet.mercan

10 Haziran 2008; 15:58:15 

Bende dün Media Markt'a bir paket gördüm. yaklaşık 1300 YTL gibi bir rakamdı. Görülmeye değer. Sadece DVD 37'nin tek fiyatı normalde 700 YTL şimdi. Bulunabilecekte en ucuz fiyat 590 YL olur oda piyasada varmı bilmiyorum.

Harman Kardon AVR 132
Harman Kardon DVD 37
LBL marka hoparlör seti. (modeli hatırlmaıyorum)

FORD FOCUS C-MAX GHIA, SAMSUNG LE-37R81B, TOSHIBA TECRA M2, HTC Touch, LINKSYS WAG54G, SAMSUNG SyncMaster 173P, NIKON COOLPIX S5, Harman Kardon® (DVD 37, HKTS11, AVR 247), DIGITURK Plus

BRAVEHEART11

Sisteme Gözat

10 Haziran 2008; 16:39:48 

quote:

Orjinalden alıntı: eozen81
Başlangıç olarak basit bir öneri
Avr: Harman Kardon 145
Nakit : 1.050 YTL olması gerek.
http://www.darty.com.tr/e_commerce/EV-SINEMASI-AMPLIFIKATORU/HARMAN-KARDON/AVR145-p-11272-c-51.htm

Cevap için teşekkürler. Darty fiyat olarak uçmuş, en fazla 1 hafta önce, yine sıfır 550YTL civarına alındı bu amfi yanılmıyorsam.
Hoparlör seti olarak da Slimdream'i öncelikli olarak düşünmüyorum. Pure Acustic model seçeneklerim arasında Dream 77 ve Junio'dan sonra geliyor.

AVR olarak JVC RX-5062RSL için ne dersiniz. Çok güzel yorumlar var hakkında. YAMAHA RX-V361'e yakın ses kalitesi ve gücünde olduğunu okudum.
ahmcol

10 Haziran 2008; 20:54:39 

geçen hafta elecktro world de avr 145 hala 550 liraydı.

benimde bütçem aynıydı. sonuç:

avr 145 : 550 ytl
dream 77 : 360 ytl idi sanırım
monster kablo : 49 ytl
geçen hafta da optik kablo aldım : 30 ytl
sub yok, apartmanda dream'in frontları yeterli diye düşünüyorum.

toplamda 990 ytl ye içime sinen bir ses sistemine sahip oldum. aklıma tek takılan avr 145'in pek fazla çeşidi desteklemiyor olması dekoder olarak.

www.ahmcol.com
Est Sularus Oth Mithas
BRAVEHEART11

Sisteme Gözat

10 Haziran 2008; 21:01:33 

quote:

Orjinalden alıntı: ahmcol
...aklıma tek takılan avr 145'in pek fazla çeşidi desteklemiyor olması dekoder olarak.

Neyi desteklemesi beklenirken desteklemiyor ki (HD ses formatları dışında tabii) acaba?
eozen81

Sisteme Gözat

10 Haziran 2008; 21:09:19 

Ohoo ooo AVR 145 550 YTL ise 1.000 YTL ye süper sistem kuruluyor

COWON A2 30 GB PORTABLE MEDIA PLAYER (PMP) Incelemesi