Merhaba, Bu forumda pekçok konuyu okudum. AV Receiver ve hoparlör setleri konusunda çok çeşitli tavsiyeler var ANCAK farklı bütçelere hitap ediyor.
Benim AV Receiver + Hoparlör seti için ayırdığım bütçe nominal 1000YTL, maksimum: + %20 =1200YTL. Ancak nominalin üstüne çıktıkça DVD-Player'a ayırdığım para azalacak. Bu nedenle 1000 YTL'yi aşmasını istemiyorum pek.
AMAÇ (önem sırasına göre): Performanslı bir ev sineması ses sistemi + uydu receiver'ı da bağlayıp TV ve radyo stero yayınları Dolby Prologic II olarak dinlemek + DVD-Player'dan müzik DVD'si CD'si, mp3 dinlemek.
AV Receiver olarak YAMAHA RX-V361, Harman Kordon AVR 145 veya şu ucuz bulunan JVC-RX-5062RSL bile olabilir. Sizce hangisi?
Aslında Receiver seçimi hoparlör seçimine göre daha kolay. Yukarıdaki receiver'lar (JVC hariç) sanırım 550YTL civarında. Bu duruma hoparlörlere 400-550YTL arasında bir bütçe kalıyor.
Forumda nispeten uygun fiyata Pure Acustics Dream 77, Junior ve Slimdream serileri öneriliyor, tercih ediliyor. Bir de Quadral Quintas 500 diye surround hoparlör seti var. Benim gözüm ona takıldı. http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=Lje_Uw7rkSfURiOMHj_KyQ Fiyatı benim için oldukça yüksek ama kalitesini merak ettim. CardFinans a özel indirimli 785YTL civarında fiyatı var. Bu fiyatı hakeden bir ürün müdür?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 21 Haziran 2008; 3:10:41 >
Merhaba spidr, haklısınız; bu iş için ayırdığım bütçe kısıtlı (maksimum 1200YTL). Acelem yok, bekleyebilirim ama neyi beklemeliyim ve ne kadar beklemeliyim? Beklemenin de sonu yok. İhtiyacıma göre bütçemin yettiği en doğru, en kaliteli, en performanslı AV Receiver + surround hopalör setini alma gayretindeyim. Bana bütçemi de dikkate alarak önerilerde bulunursanız daha da bir makbule geçer. Nette surround hoparlör seti bakınırken, SONY SS-FC6000 hoparlör seti de dikkatimi çekti (500YTL civarında). Bunun fiyatı Quadral Quintas'a göre daha uygun? Ama hangisi fiyatını daha çok hakeder, hangisinin performans/fiyat oranı daha yüksektir?
bu tür seçimler yaparken çok çeşitli ürünleri olan markalar(sony) yerine tek konuda uzmanlaşmış markalara yönelmen her zaman seni sonuçlardan memnun bırakacaktır. he sony kalitesine tabiki çamur atmıyorum ama quadrall ın yanında sony den bahsetmek pek de mantıklı olmuyor
Bende dün Media Markt'a bir paket gördüm. yaklaşık 1300 YTL gibi bir rakamdı. Görülmeye değer. Sadece DVD 37'nin tek fiyatı normalde 700 YTL şimdi. Bulunabilecekte en ucuz fiyat 590 YL olur oda piyasada varmı bilmiyorum.
Harman Kardon AVR 132 Harman Kardon DVD 37 LBL marka hoparlör seti. (modeli hatırlmaıyorum)
Cevap için teşekkürler. Darty fiyat olarak uçmuş, en fazla 1 hafta önce, yine sıfır 550YTL civarına alındı bu amfi yanılmıyorsam. Hoparlör seti olarak da Slimdream'i öncelikli olarak düşünmüyorum. Pure Acustic model seçeneklerim arasında Dream 77 ve Junio'dan sonra geliyor.
AVR olarak JVC RX-5062RSL için ne dersiniz. Çok güzel yorumlar var hakkında. YAMAHA RX-V361'e yakın ses kalitesi ve gücünde olduğunu okudum.
geçen hafta elecktro world de avr 145 hala 550 liraydı.
benimde bütçem aynıydı. sonuç:
avr 145 : 550 ytl dream 77 : 360 ytl idi sanırım monster kablo : 49 ytl geçen hafta da optik kablo aldım : 30 ytl sub yok, apartmanda dream'in frontları yeterli diye düşünüyorum.
toplamda 990 ytl ye içime sinen bir ses sistemine sahip oldum. aklıma tek takılan avr 145'in pek fazla çeşidi desteklemiyor olması dekoder olarak.