Şimdi Ara

Apple'dan iPhone 3G; Daha hızlı, daha profesyonel ve daha ucuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
8.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPod ile başlayan ve iPhone'a kadar uzanan süreçte donanım ve teknoloji üreticisi olarak popüler kültür ikonu olmayı başarmış az sayıdaki isimden biri olan Apple, geçtiğimiz sene Haziran ayında lanse ettiği iPhone'un elde ettiği ciddi satış başarısı ile akıllı telefon pazarına hızlı bir giriş yapmış ve pazar araştırma kuruluşlarının yayınladığı son raporlara göre listede 3. sıraya kadar yükselmişti. Apple düzenlendiği Worldwide Developers Conference 2008 yani WWDC 2008 etkinliğinde, ilk jenerasyon iPhone'dan tam bir yıl sonra ikinci jenarasyon olarak tanımlanan iPhone 3G modelini duyurdu.

    Apple'ın bugünlere gelmesinde ciddi rol sahibi olan Steve Jobs, daha önce yaptığı açıklamalarında 18 ay içerisinde 10 milyon adet iPhone satmayı hedeflediklerini dile getirmişti. 12 ay sonunda 6 milyondan adetten fazla satmayı başaran iPhone, hem donanımsal hemde yazılımsal olarak yenilenen yeni versiyonu ile firmanın satışlarına hız kazandıracak gibi görünüyor. Ülkemizde resmi kanallar üzerinden henüz kullanıma sunulmuş olmayan fakat çeşitli kanallar vasıtasıyla kullanıcınların sahip olmayı başardığı 1. jenerasyon iPhone'a göre "2 kata daha hızlı, yarı yarıya daha ucuzu sloganı" ile tanımlanan iPhone 3G'nin özelliklerine ve ilk modele göre getirdiği yenilikleri gelin birlikte değerlendirelim.

    Geride bıraktığımız 2007 yılının öne teknolojik gelişmesi olarak değerlendirilen 1. jenerasyon iPhone'u sevenler kadar eleştirenlerin sayısı da bir hayli fazlaydı. Tasarım, kullanım özellikleri ve çoklu dokunmatik ekranı ile beğeni toplayan ürünün eleştiri oklarına hedef olan temel noktası ise donanımsal özelliklerinin aynı segmentte yer alan diğer bazı akıllı telefonlardan bir miktar daha geri olmasıydı. Zaten özellikle mobil dünyada Nokia N95 ve Apple iPhone karşılaştırmalarının sıklıkla yapıldığına konu ile ilgilenen kullanıcılarının önemli bir kısmı sık sık tanık olmuştur.

    Apple'ın dün anons ettiği iPhone 3G'nin ilk dikkat çeken noktası olarak adından da anşıldığı üzere 3G desteği gösterilebilir. Ülkemizde 3G ile ilgili alt yapı çalışmaları ve lisans dağılımı üzerine olan tartışmalar devam ededursun Apple'ın 3G destekli yeni iPhone'u veri iletişim hızıyla artık çok da daha iddialı. HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) protokolünü kullanan yeni iPhone, UMTS ağları üzerinden veri transferi yapabiliyor. Tabi detaylar bunlar ile sınırlı değil elbette.

    3G desteği sayesinde ilk jenerasyonda desteklenen 2G EDGE teknolojisine göre 2 kata yakın (internet sayfalarının yüklenme hızı) daha yüksek bağlantı hızı sunan iPhone 3G, 2G EDGE, 3G ve WiFi ağları arasında otomatik geçiş yaparak o anki konuma göre en ideal bağlantıyı otomatik olarak atayabiliyor. Apple'ın yeni güzeli iPhone 3G, mobil çoklu görev yeteneği ile birlikte geliyor. 3G ağlarının eş zamanlı olarak sağlayabildiği veri ve ses aktarımından faydalanan telefon bu sayede aynı anda hem konuşma hemde sürf yapmaya olanak tanıyor.

    Belirttiğimiz üzere hücresel 3G ağları üzerinden eş zamanlı olarak çoklu mobil görevlerin gerçekleştirilmesine olanak tanıyan iPhone 3G'nin sahip olduğu hızı rakamlar ile ifade edebilmek te mümkün. Apple'ın verdiği örneğe göre, lonelyplanet.com sitesi EDGE üzerinden iPhone'da 48 saniyede yüklenebilirken 3G söz konusu olduğunda ise söz konusu site 20 saniyede yükleniyor ve 2.4 katlık muazzam bir hız artışı elde edilmiş oluyor. Tabi Steve Jobs yaptığı sunumda iPhone 3G'nin sayfa yüklenme hızı açısından hem Nokia N95 hemde BlackBerry'den daha hızlı olduğunun üzerinde de özellikle durdu.

    Kablosuz ağ özellikleriyle de dikkat çeken iPhone 3G, UMTS, HSDPA, GSM, Wi-Fi, EDGE, GPS, ve Bluetooth 2.0 + EDR desteğine sahip. Farklı ağ bağlantılarına yönelik olarak iki dahili antene sahip olan akıllı telefon için "daha fazla kablosuz bağlantı daha az alan içerisinde" sloganı da kullanılıyor. Apple mühendisliği sayesinden cihaz içerisinde umulmadık yerlere konumlandırılan çift antenin yanı sıra kullanılan akıllı güç yönetim teknolojisi sayesinde 3G ağları üzerinden 5 saat yakın konuşma süresi sunulabildiği ifade ediliyor.

    Yeni jenerasyon iPhone 3G, başarı kazanan Multi-Touch özelliğini de devam ettiriyor. Büyük ekranı, mult-touch yetenği ve yenilikçi yazılımı ile oldukça kolay bir kullanım ortamı sunan iPhone 3G'nin tüm özelliklerini sadece parmaklarınız ile kontrol edebilir, ayrıca dokunmatik ekran üzerinde uygulamaları rahatça kullanabilirsiniz. Yeni nesil iPhone geliştirilmiş 3G yetenekleriyle de dikkat çekiyor. Küresel konum/yer belirleme sistemi olarak bilinen GPS teknolojisi iPhone 3G ile daha da yaygınlaşacak gibi görünüyor.

    Cep telefonu dünyasını yakından takip eden okuyucularımız GPS teknolojisinin cep telefonlarında giderek biraz daha fazla önem kazanmaya başladığının zaten farkındadırlar. En temel açıklama ile GPS teknolojisinin dünyamızı çevreleyen ilgili uydulardan gelen bilgiler ile bulunduğunuz yeri tanımlamak veya gitmek istediğimiz yere ulaşmak için kullanılan önemli bir teknoloji olduğunu söyleyebilmek mümkün. Bu noktada iPhone gelişmiş GPS desteğiyle de dikkat çekiyor.

    A-GPS (Assisted GPS) teknolojisi sayesinde en yakın uyduları seçerek ilgili konumun daha çabuk saptanmasına olanak tanıyan iPhone 3G, A-GPS özelliğine ek olarak GPS ve WiFi noktalarından gelen sinyalleri de daha hassas pozisyon bilgisi edinmek için kullanabiliyor. GPS aktif olduğunda ekranda Mavi renkli iPhone 3G GPS işaretçisi beliriyor. Fakat uydu sinyalinin alınmadığı kapalı bir ortamda ise WiFi noktaları o da olmaz ise baz istasyonu kullanılabiliyor.

    Maps on iPhone özelliği ise yeni iPhone'un dikkat çeken bir diğer önemli özelliği. Google Maps alt yapısını kullanan uygulama GPS, WiFi ve çoklu dokunmatik ekranı ile ideal GPS deneyimini yaşatmayı hedefliyor. Gelişmiş arama özelliği ile gelen uygulamada örneğin hastahane yazdığınızda size en yakın hastaneleri gösterebildiği gibi en kısa sürede gitmenizi sağlayacak yönlendirme de uygulama üzerinden sağlanabiliyor. Kullanımı PC'deki Google Maps ile son derece benzer olan Maps on Google uygulamasının özellikleri bunlar ile sınırlı değil elbette.

    Uydu, harita ve melez görünüm alternatifleri sunan harita uygulamasında iPhone 3G'nin çoklu dokunamatik kontrol özelliğiyle hızlı şekilde yakınlaştırma yapmak veya görüntü formunu değiştirebilmek mümkün. Öte yandan uygulama iPhone 3G kullanıcılarına canlı trafik bilgileri de vermekte. Özellikle acil işi olanlar veya trafiğe yakalanmak istemeyenler için son derece yararlı bir özellik olan trafk bilgileriyle yolunuz, üzerindeki trafik durumunu takip edebilmeniz de mümkün.

    iPhone 3G'nin teknik özelliklerini masaya yatırıyoruz;

    - Boyut ve Ağırlık: 4.5" (115.5 mm) yüksekliğinde, 2.4" (62.1 mm) genişliğinde, 0.48" (12.3 mm) derinliğinde ve 133 gram ağırlığında olan iPhone 3G'nin kompakt bir yapıda olduğunu söyleyebilmek zor olsa da boyuta etki eden büyük ekranın hem kullanım kolaylığı hemde çoklu ortam uygulamaları için avantaj sağladığı bir gerçek. Üstelik yükseklik olarak olmasa bile yeni iPhone dahili olduğu segmentin en ince çözümlerinden biri durumunda. Ağırlık olarak ise 133 gramlık (artık 2 gram daha hafif) iPhone segmentin iddialı modellerinden biri olan Nokina'nın N95 8GB modelinden sadece 5 gram daha ağır durumda. Özet olarak iPhone 3G ilk modelden daha hafif ve daha ince.

    - Ekran ve Kamera Özellikleri: 3.5" büyüklüğünde diyagonal ekrana sahip olan iPhone 3G, 163 ppi'da (pixels per inch/ inç başına düşen piksel sayısı) 480x320 çözünürlük desteğine sahip olan yeni iPhone eş zamanlı olarak çoklu dil ve karater desteği de sunuyor. Kamera özelliklerine baktığımızda ise ürün üzerinde 2MP'lik entegre kameranın yer aldığını görüyoruz. Yeni nesil mobil çözümlerde artık standart oldu diyebileceğimiz 2MP çözünürlüklü kameralar kullanıcıların bir kısmı için tatminkar sonuçlara imza atabilirken mobil profesyoneller için 5MP gibi alternatiflerin olduğu pazarda 2MP çözünürlüklü entegre kamera açıkçası yeterli bulunmayabilir. Apple iPhone ayrıca Photo geotagging yapabiliyor yani artık fotoğrafın çekildiği yeri unutmanız söz konusu olmayacak.

    - Ses ve Video Özellikleri: 1. jenerasyon iPhone'u popüler yapan detaylardan biri de gelişmiş çoklu ortam özellikleriydi. Sunduğu müzik kalitesi ile iddialı olan ürün video yetenekleriyle de dikkat çekiyordu. Yeni model olan iPhone 3G'ye baktığımızda ise 20Hz - 20,000Hz frekans aralığını destekleyebilen ürün, AAC, Korumalı AAC, MP3, MP3 VBR, Audible (format 1, 2, ve 3), Apple Lossless, AIFF, ve WAV gibi sektörün kabul görmüş yaygın medya formatlarına destek verebilmekte. Dikey ve yatay olarak kullanılabilen 3.5" boyutundaki geniş ekran farklı formatlara destek veren gelişmiş video desteğiyle de dikkat çekiyor. H.264 formatındaki videoları 640x480 piksel çözünürlüğünde ve 30 kare performansında -1.5Mbps- oynatabilen iPhone 3G, ayrıca MPEG 4 desteği de sunabilmekte.

    - Bağlantı ve GPS Özellikleri: Apple'ın yeni güzeli iPhone 3G'nin lansman ile birlikte öne çıkan detayı sahip olduğu bağlantı özellikleri oldu. 3G desteğiyle birlikte çok daha iddialı bir konuma gelen iPhone 3G, yüksek hızda veri transferine olanak tanıyan UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz) desteğine ilaveten yaygın olarak kullanılan GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz) alt yapısına olan desteği de sürdürmekte. Hızla yaygınlaşan WiFi teknolojisine de kayıtsız kalmayan iPhone 3G, 1.nesil ile gelen bu desteği de sürdürerek destek verilen hemen her noktada online olabilmenize olanak tanıyor. Ayrıca modern telefonların artık olmazsa olmazlarından diyebileceğimiz Bluetooth 2.0 + EDR desteği de konfigürasyon dahilindeki yerini almış durumda. Yazımızın üst kısmında da belirttiğimiz gibi gelişmiş entegre gps özelliği ile gelen iPhone, A-GPS (Assisted GPS) desteği sunarken, Maps on Google uygulaması üzerinden hızlı bir şekilde konum belirlemesi yapmanıza olanak tanıyor.

    - Pil Ömrü, Kapasite ve Diğer Önemli Detaylar:Apple, iPhone 3G üzerinde dahili Lityum-İyon pil kullanıyor. Tam şarj ile 3G ağları üzerinden 5 saat, 2G ağları üzerinden ise 10 saate kadar konuşma süresi sunduğu belirtilen iPhone 3G'nin bekleme süresi ise 300 saat. Tabi bu değerlerin diğer mobil cihazlarda olduğu gibi üretici firma Apple'ın belli şartlar altında elde ettiği süreler olduğunu, kullanım alışkanlıkları ve diğer bazı parametrelere göre bahsi geçen değerlerin değişkenlik gösterebileceğini de belirtelim. İnternet ve çoklu ortam kullanımlarında ise süreler değişkenlik göstermekte. Apple'ın açıkladığı rakamlara göre 3G ağları üzerinden sağlanacak internet kullanımda pil ömrünün 5 saate kadar, WiFi ağları üzerinden elde edilecek internet kullanımında ise sürenin 6 saat kadar olduğu belirtiliyor. Video gösterimi ve müzik oynatımında ise süreler sırasıyla 7 ve 24 saate kadar olduğu ifade ediliyor.

    Apple, yeni iPhone'u iki farklı depolama kapasitesi ile kullanıma sunuyor. 8GB ve 16GB'lık modelleri olan iPhone 3G'nin renk alternatifleri de kapasite tercihine göre değişkenlik gösteriyor. Firma 8GB'lık modeli sadece Siyah renk alternatifi ile sunarken, 16GB'lık model ise hem Siyah hemde Beyaz renk seçenekleriyle gelecek gibi görünüyor. Tabi bu noktada Steve Jobs'un önderliğindeki Apple'ın ticari hamlesi de dikkatlerden kaçmıyor. Bilindiği üzere Beyaz adeta Apple ile özdeşleşen bir renk durumunda ve firmanın pek çok ürünü Beyaz renkli kasa ile kullanıma sunuluyor. Firma sadece 16GB'lık modeli Beyaz renk opsiyonu ile kullanıma sunarak satış anlamındaki hedeflerini de bir yerde ortaya koymuş oluyor. Sensor teknolojisini kullanan ve 3 farklı sensor ile donatılan iPhone 3G, dahili mikrofonlu kulaklıkla birlikte geliyor. Ürün üzerinde yer alan 3.5mm stereo kulaklık girişi telefonu daha kaliteli kulaklık çözümleriyle kullanmak isteyenleri mutlu edecek bir gelişme.

    Yeni iPhone 3G'nin dil ve klavye/sözlük desteğine baktığımızda İngilizceden Norveççeye hatta Çinceye kadar destek sağlanırken malesef açıklanan resmi bilgiler dahilinde Türkçe'nin yer almadığını görüyoruz. Ürünün kutu içeriğine baktığımızda ise telefonun yanı sıra haberde bahsettiğimiz kulalık,usb şarj adaptörü ve kablo, kullanım kılavuzu, temizleme bezi ve SIM kartı çıkartmak için gerekli olan aparatın yer aldığını görüyoruz. Telefonun sahip olduğu tuşlara baktığımızda telefonun "home" butonu dışında ses azaltma/yükseltme, zil açma/kapama, uyandırma/uyku modu tuşlarına sahip olduğunu görmekteyiz. Telefonun kullanılacağı sistemlerinin nasıl bir konfigüasyona sahip olması gerektiği de açıklandı. Mac cephesinde Mac OS X v10.4.10+ işletim sistemi ve iTunes 7.7+, PC cephesinde ise Windows Vista/XP SP2 ile iTunes 7.7+ uygulamasının kullanılması gerektiğini hatırlatalım. Tabi USB 2.0 portu telefon-pc bağlantısı için zorunlu ortak gereksinim.

    iPhone 3G tahmin edebileceğiniz üzere YouTube desteğiyle birlikte gelmekte. Bu sayede nerede olursanız olun, 3G veya WiFi üzerinden elde edeceğiniz internet bağlantısı aracaılığıyla YouTube videolarını izleyebilmeniz mümkün. Ayrıca beğendiğiniz videoları favorilerinize ekleyebileceğiniz gibi arkadaşlarınızla da paylaşabileceksiniz. Öte yandan en çok izlenen, en çok oy alan veya en son eklenen videolara da ilgili kısayol bağlantıları üzerinden ulaşabilmeniz mümkün. Yeni iPhone 3G ile Apple'ın önemli hedeflerinden biri de akıllı telefonuna profesyonellerin de ilgisini çekebilecek özellikler ekleyerek biraz daha kurusaml bir hava katmaktı. Apple'ın "mükemmel bir iş telefonu" diye de tanımladığı iPhone 3G'nin bu kadar iddialı sloganlarla tanımlanmasınn arkasında yatan önemli nedenlerden biri de Microsoft Exchange ActiveSync desteği.

    Microsoft Exchange ActiveSync desteği sayesinde iPhone 3G ile nerede olursanız olun kurumsal postalarınıza, kontak bilgilerinize ve iş planınıza (takvim) hızlı bir şekilde ulaşabilemiz mümkün. Tabi özellikle kurumsal müştelerilere yönelik olarak sağlanan bu özellikle kullanılacak bilgilerin güvenliği de yabana atılmış değil. 128-bit şifreli SSL bağlantısı gerçekleştiren iPhone 3G, WPA2 Enterprise/802.1X desteğiyle kurumsal ağ güvenliğini de göz önünde bulunduruyor. Tüm bunlara ek olarak Microsoft Word, Excel, ve PowerPoint dosyalarını görüntüleyebilen iPhone 3G, PDF / JPEG gibi dosya formatlarına ve iWork eklentilerine de destek verebiliyor. İnternet gezgini olarak kullanılan Safari ile masaüstü seviyesinde sürf deneyimi sunmayı amaçlayan iPhone 3G, çoklu mesaj gönderimi, çok kontrollü ekranı ve özellikle iPhone SDK üzerinden ihtiyaca göre geliştirilebilecek kurumsal uygulamalar ile iş dünyasını gözüne kestirmiş gibi görünüyor.

    Apple'a göre iPhone 3G, iş dünyası ve kurumsal kullanım için eklenen yeni özellikler ile profesyonellerin vazgeçilmezi olacak.

    1. jenerasyon iPhone'un genlerini taşıyan yeni model, iTunes ve iStore gibi online uygulamalar ile olan entegrasyonu da devam ettiriyor. Zira iPhone 3G kullanıcıları, 6 milyon şarkıdan oluşan dev iTunes arşivinden diledikleri parçayı satın alabilecekleri gibi iStore üzerinden akıllı telefonları için geliştirilen en yeni uygulamalara da ulaşabilecekler. Medya oynatımı konusunda 1. jenerasyonun iddiasını sürdüren iPhone 3G, 3.5" boyutundaki ekranı üzerinden video deneyimi sunmayı hedeflerken kullanıcılar iTunes Store'dan satın alacakları tv gösterilerini ve filmleri de izleyebilecekler. Apple'ın iPod ile elde ettiği taşınabilir müzik çalar başarısının karakteristik özelliklerine sahip olan iPhone 3G, çoklu dokunmatik ekran üzerinden kullanıcılara albüm, sanatçi veya şarkılar arasında kolayca geçiş veya aradığını bulma imkanı da tanırken, 3.5mm kulaklık girişi müzik deneyimine bir üst basamağa taşıyacak gibi görünüyor.

    SDK (yazılım geliştirme kiti) cephesinde ise programıcılar veya 3. parti firmalar iPhone,iPhone 3G ve iPod Touch için uygulama geliştirmeye devam edecekler. Ayrıca Phone 3G/iPhone ve iPod Touch için hazır olan 2.0 yazılımı ile birlikte cihazlara yazı içerisinde de belirttiğimiz gibi kurumsal nitelik kazandıran pek çok yeni özellik ekleniyor ki bunlar arasında mesajlarınıza hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlayan Push Mail özelliğine ek olarak takvim ve kontak bilgileri için Push Calendar ve Push Contact gibi özellikler yeni duyurulan iPhone servisi Mobilme ile sağlanacak. Ek olarak kişi arama, elektronik postaları toplu silme/taşıma, yeni bilimsel hesap makinesi, resimlerin fotoğraf kütüphanesine kayıt edilebilmesi gibi detaylar da dikkat çekiyor. Bu arada 2.0 yazılım güncellemesini iPhone kullanıcılarının ücretsiz, iPod Touch kullanıcılarının ise 9.99$ karşılığında yapabileceğini de hatırlatalım.

    Cupertino, California merkezli Apple, yeni akıllı telefonu iPhone 3G'nin fiyatı ve kullanıma sunulacağı tarihle ilgili yapılan spekülasyonlara da son verdi. Tek renk alternatifiyle gelecek olan 8GB kapasiteli iPhone 3G, 11 Temmuz'da iki yıllık yeni kontrat ile 199$'lık fiyat üzerinden kullanıcılara sunulacak. Aynı koşullar ile gelecek olan 16GB'lık iPhone 3G'nin Beyaz renk alternatifi de olacak ve 299$'lık fiyat üzerinden tükeciler ile buluşacak. Bu arada 11 Temmuz'da yapılacak lansman ile iPhone 3G'nin 22 ülkede (Türkiye yok) kullanıma sunulacağı yıl sonuna kadar ise 70 ülkenin iPhone 3G ile buluşacağını da not düşelim.


    Sayfanın Linki : http://www.apple.com/iphone/








  • 2.el forumlarında çoğalan telaşlı ilk jenerasyon iphone satışlarının nedeni az çok anlaşılmıştır
    yarı yarıya düşürecekler mecburen fiyatları
  • Fiyat/Performans Mükemmel Diğer telefon üreticilerinide zorlayacak bu fiyatlar.Sabırsızlıkla bekliyorum TR'ye gelmesini.Sanırım resmi olarak ilk Vodafone getirecek..
  • Fiyat konusunda bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum...

    iPhone 8gb 199 dolar ve 16gb'da 299 dolar ama bunlar 2 yıllık zorunlu sözleşme gerektiriyor...24 ay boyunca ülkenizdeki anlaşmalı operatöre bir ücret ödeyeceksiniz...Ve en önemlisi artık aktivasyon işlemi Apple Store yada AT&T storelarda yapılacak...Yani 199 dolara aleti aldığınız an 24 aylık sözleşmeyide imzalamak zorundasınız...Eğer imzalamazsanız hakim karşısına çıkma ihtimaliniz yüksek...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shady_tr

    Fiyat konusunda bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum...

    iPhone 8gb 199 dolar ve 16gb'da 299 dolar ama bunlar 2 yıllık zorunlu sözleşme gerektiriyor...24 ay boyunca ülkenizdeki anlaşmalı operatöre bir ücret ödeyeceksiniz...Ve en önemlisi artık aktivasyon işlemi Apple Store yada AT&T storelarda yapılacak...Yani 199 dolara aleti aldığınız an 24 aylık sözleşmeyide imzalamak zorundasınız...Eğer imzalamazsanız hakim karşısına çıkma ihtimaliniz yüksek...




    bu aylik ucret hakkinda bir bilgi var mi?
  • Hani güneş hücreleriyle güneş enerjisi ile kendisini şarj edebilecekti iphone 3g? İptal mi oldu o proje?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sadtneverdie


    quote:

    Orjinalden alıntı: shady_tr

    Fiyat konusunda bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum...

    iPhone 8gb 199 dolar ve 16gb'da 299 dolar ama bunlar 2 yıllık zorunlu sözleşme gerektiriyor...24 ay boyunca ülkenizdeki anlaşmalı operatöre bir ücret ödeyeceksiniz...Ve en önemlisi artık aktivasyon işlemi Apple Store yada AT&T storelarda yapılacak...Yani 199 dolara aleti aldığınız an 24 aylık sözleşmeyide imzalamak zorundasınız...Eğer imzalamazsanız hakim karşısına çıkma ihtimaliniz yüksek...




    bu aylik ucret hakkinda bir bilgi var mi?


    Vodafone'un açıklamasını bekleyeceğiz artık başka bir çaremiz yok ama 1.Nesil tarife fiyatlarını göz önüne aldığımızda 75 ytl'den başlar 200e kadar çıkar..

    @DraGonS o dediğiniz teknoloji 2010'da ilk olarak Mactabletler için çıkacak büyük ihtimalle...Sonrada iPhone'a gelir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 10 Haziran 2008; 9:42:27 >




  • Herkese hayırlı olsun.

    Arka kısmı ve yan tuşları çok daha güzel bir hava katmış bence cihaza. Yeni teknolojik gelişmeleri ise eskisinden oldukça üstün.
    Görünen o ki iphone iddialı girdiği cep pazarında bu iddiasını koruyacak gibi.
  • TR ye getiren bi firma varmı yada olacakmı
  • bence tamamen fos çıktı nedir bu bi 3g koymus 2. nesile

    bide mevcut pilin üstüne 3g bindirmişler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldcurse -- 10 Haziran 2008; 9:53:04 >
  • pil süresinde iyileşme varmı?en önemli konu pil.
  • Niye illaki bir firmai le anlaşıp satılması gerekiyor bu aletin.Gidip herhani bir Store'den rahatlıkla alsak bi yerlerine mi batıyor zaten TR'de Cep kullananan müşteri sayısı neredeyse nüfusu geçmiş durumda.
  • bu aletlere pek de kanım ısınmadı belki gereksinim duymadığım için
  • Bu da demektir ki,Türkiye'ye IPhone'un girişi, biz kullanıcılara maloluşu yuvarlak bir hesapla 1000-1100 ytl arası olacaktır.
    Halen bu fiyata satılan ürün de kazancımız, Güvenlik garantili,faturalı,servis garantili,Pasaport işlemi olmadan vs vs olarak bize yansıması olacaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: snek1

    pil süresinde iyileşme varmı?en önemli konu pil.


    Evet pil süresinde iyileştirmeye gidilmiş;

    Konuşma Süresi: 3G ile 5 saat,2G ile 10 saat
    300 Saate kadar bekleme süresi
    İnternet Kullanımı:3G ile 5 saat ,Wi-Fi ile 6 saat
    7 saat video playback,24 saat Audio playback..
  • bu telefon türkiyede yaşıyanlar için hiçbir şey ifade etmiyor 3g koymuslar türkiyede öle bi hizmet yok ama bakın yinede eski iphonesini satıp bunu alan olucaktır 1 mm daha kalın oldugu için he bide 2. nesil adı var

    pili degişmemiş bilip bilmeden atıp tutmayın 1. nesilde 7 saat video 24 saat müzik di.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldcurse -- 10 Haziran 2008; 10:01:21 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oldcurse

    bu telefon türkiyede yaşıyanlar için hiçbir şey ifade etmiyor 3g koymuslar türkiyede öle bi hizmet yok ama bakın yinede eski iphonesini satıp bunu alan olucaktır 1 mm daha kalın oldugu için he bide 2. nesil adı var

    pili degişmemiş bilip bilmeden atıp tutmayın 1. nesilde 7 saat video 24 saat müzik di.


    GPS'i unutmamak lazım
  • Benim içinde 3g falan hikaye :)
    pili ne oldu steve cihazın ???
  • Ya bu fiyatlar baya bir şaşırtmaca gibi.199 usd ama arkadaşların dediği gibi oparatör ile yapılan anlaşmalar falan fiyat gene tavan yapacak gibi gözüküyor.
  • pili değişmiyorsa almak için sebep görmüyorum.hiçbir yenilik yok.dağ fare doğurdu bence.
    3.nesili bekleyelim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crabflickr -- 10 Haziran 2008; 10:14:54 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.