Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kalorifer Tavsiyesi?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Kalorifer Tavsiyesi? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
loko

10 Haziran 2008; 3:25:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba,
ben daireme ısıtma amaçlı aşagıdaki 2 ürünü düşünüyorum.Devamlı kullanacagım 2-3 oda var.Diger odalar çok az kullanılacak.Dogalgaz ve Ufo tarzı ürünler düşünmüyorum.Bana ne tavsiye edebilirsiniz?
http://www.sahibinden.com/kombi_ve_tesisat_gerektirmeten_kaloriferWQQaXQQ4665037WQQpXQQdisplayitem
ve
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=158470&productid=evsunnat3001
taşkafa

11 Haziran 2008; 17:03:25 

Yeni bir buluşmu ? Pek anlayamadım. Termostatlı bir elektrikli ısıtıcı radyatörün içine yerleştirilmiş...Piyadada bol satılan yaglı elektrikli kaloriferlerin duvara monte şekli gibi....Bir tanesi 10 M2 ısıtırsa bir ev kaç taneyle ısınır ? Kaça ısınır ?...Hesabı size kalmış...Saygılarımla... EN ÖNEMLİ NOT. ELEKTRİK FİYATLARI DAHA ARTACAK...BİLGİNİZ OLSUN. ÜRETİM YETMİYOR...Saygılarımla... ..

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
loko

11 Haziran 2008; 22:50:09 

quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Yeni bir buluşmu ? Pek anlayamadım. Termostatlı bir elektrikli ısıtıcı radyatörün içine yerleştirilmiş...Piyadada bol satılan yaglı elektrikli kaloriferlerin duvara monte şekli gibi....Bir tanesi 10 M2 ısıtırsa bir ev kaç taneyle ısınır ? Kaça ısınır ?...Hesabı size kalmış...Saygılarımla... EN ÖNEMLİ NOT. ELEKTRİK FİYATLARI DAHA ARTACAK...BİLGİNİZ OLSUN. ÜRETİM YETMİYOR...Saygılarımla... ..

Yeni buluş galiba.Tabi kış ayları Maliyeti haliyle artar ama Dogalgazda artacak.Malum enerji fiyatlarının hepsi artıyor.Bana daha uygun ve ekonomik geldi.Gerektiginde kalorifer açılır kullanılmadıgı zaman kapanır.Bugün bir dairenin dogalgaz faturası aylık 250 ytl den başlıyor.Elektrikli kalorifer ile aşagı yukarı aynı fiyata gelir bence.
Bu bahsettigim cihazları daha önce kullanan oldumu acaba?
taşkafa

12 Haziran 2008; 10:07:58 

Elektrikle ısınmak en pahalı ısınma yöntemi. Bunun maliyet hesapları defalarca gazetelerde yazıldı...Elektrikle ısınma asla ucuz olamaz. Burası isviçre degil...Ayrıca elektrik şu anda bile yetersiz...Akşamları bir çok şehirlerde çaktırmadan kesintiler yapılıyor...Cadde ve sokaklara bakınız...Elektrikle ısınma Türkiye için yanlış tercih....karar ve para sizin....Saygılarımla..

HİLE İLE İŞ GÖREN MİHNET İLE CAN VERİR,

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....
maxfocus

12 Haziran 2008; 11:14:00 

quote:

Orjinalden alıntı: loko

quote:

Yeni buluş galiba.Tabi kış ayları Maliyeti haliyle artar ama Dogalgazda artacak.Malum enerji fiyatlarının hepsi artıyor.Bana daha uygun ve ekonomik geldi.Gerektiginde kalorifer açılır kullanılmadıgı zaman kapanır.Bugün bir dairenin dogalgaz faturası aylık 250 ytl den başlıyor.Elektrikli kalorifer ile aşagı yukarı aynı fiyata gelir bence.

Selamlar,

Bu konuda , yapılan tüm araştırmalarda elektriğin doğal gaza göre pahalı olduğu görülmüştür.
Elektriğn veriminin %99 olmasına rağmen, ısıl alt değerinin 860 kcal/kwh iken, doğalgazın ısıl alt değerinin 8250 kcal/m3 dır.
Elektrik daha yüksek maliyete rağmen ucuz ısınmada 1 grup içindedir.

Bu ürünü daha öncede bir kaç kişi bahsetti, gittigidiyorda bile vardı. 10m2 alan bölgelere ve yalıtıma göre çok değişir , önemli olan verdiği ısının kcal veya watt yada başka bir birimden değeri. Birde bu ürünü bütün evde kullanmanız için , ekstra elektrik tesisatı ve herhalde trifaze sayaca geçmenizde gerekecek.

250 ytl doğal gaz parası ile istanbulda 160-180 m2 net daireyi ısıtırsınız. En kötü yalıtım bile olsa 100-110 m2 net daire ısınır.250 ytl doğal gaz için ciddi rakkam yaklaşık 380 m3 tüketim demektir.

1m3 doğal gaz ısıtma amaçlı kombi için yaklaşık 8250 kcal ısı verir. Bu da %93 ortalama verimde 7672 kcal demektir.Buna göre 380m3 * 7672 = 2915360 kcal ısı demektir / 30 =97178 /24 =4049 kcal saatte ısı demek buda 4708 watt eder.4,7 KW lık elektriğe eşit.
elektriğin kw sı 0.17 ytl * 4,7 =0,80 ytl * 24 = 19,2 *30 = 576 ytl demek Burda kombi ve ısıtıcının sürekli çalıştığı düşünülmüştür.

Ekteki tablo sizin için bu konuda daha aydınlatıcı olacaktır.

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 12 Haziran 2008; 11:25:20 >

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
loko

12 Haziran 2008; 23:18:58 

quote:

Orjinalden alıntı: maxfocus

quote:

Orjinalden alıntı: loko

quote:

Selamlar,

Bu konuda , yapılan tüm araştırmalarda elektriğin doğal gaza göre pahalı olduğu görülmüştür.
Elektriğn veriminin %99 olmasına rağmen, ısıl alt değerinin 860 kcal/kwh iken, doğalgazın ısıl alt değerinin 8250 kcal/m3 dır.
Elektrik daha yüksek maliyete rağmen ucuz ısınmada 1 grup içindedir.

Bu ürünü daha öncede bir kaç kişi bahsetti, gittigidiyorda bile vardı. 10m2 alan bölgelere ve yalıtıma göre çok değişir , önemli olan verdiği ısının kcal veya watt yada başka bir birimden değeri. Birde bu ürünü bütün evde kullanmanız için , ekstra elektrik tesisatı ve herhalde trifaze sayaca geçmenizde gerekecek.

250 ytl doğal gaz parası ile istanbulda 160-180 m2 net daireyi ısıtırsınız. En kötü yalıtım bile olsa 100-110 m2 net daire ısınır.250 ytl doğal gaz için ciddi rakkam yaklaşık 380 m3 tüketim demektir.

1m3 doğal gaz ısıtma amaçlı kombi için yaklaşık 8250 kcal ısı verir. Bu da %93 ortalama verimde 7672 kcal demektir.Buna göre 380m3 * 7672 = 2915360 kcal ısı demektir / 30 =97178 /24 =4049 kcal saatte ısı demek buda 4708 watt eder.4,7 KW lık elektriğe eşit.
elektriğin kw sı 0.17 ytl * 4,7 =0,80 ytl * 24 = 19,2 *30 = 576 ytl demek Burda kombi ve ısıtıcının sürekli çalıştığı düşünülmüştür.

Ekteki tablo sizin için bu konuda daha aydınlatıcı olacaktır.

Merhaba,
harcadıgınız zaman ve emek için teşekkür ederim.
maxfocus

13 Haziran 2008; 11:03:11 

Selamlar,

Birşey değil, umarım faydalı olmuştur.

P4 Q6600 2.4 GHZ (Zalman 7700CU ile 3.53GHz) - 2*1 GB KINGSTON HYPER X 9600 DDR2 1200 MHZ DUAL - 2* 400 GB SEAGATE SATA2 16MB CACHE NCQ RAID 0 - 2* SAPPHIRE 3870 GDDR4 512MB CROSSFIRE - GIGABYTE DSR4 48X + 2* LG DVD-RW + SKYSTAR DIGITAL TV KART + 22" SAMSUNG BW22 DVI + 22" VİEWSONIC HD + THERMALTAKE ARMOR VA8000BWS + ENERMAX GALAXY XXX 1000 W PSU + TUNÇMATİK 2500 kVa (1,5 kW) + LOGITECH KABLOSUZ SET + LOGITECH 2+1 + ZOOM 6X ADSL WIRELESS MODEM + XP PRO SP3 + 2005 C-MAX TREND TDCI + 2007 YENİ CORSA CDTI
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Kalorifer Tavsiyesi? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Sapphire Türkiye Röportajı
AMD Spider Platformu Lansmanı : Sapphire Türkiye Genel Müdürü Kemal HEPER ile röportaj
Nexus NX-8060 600W Güç kaynağı
Nexusun modüler yapıdaki 600Wlık güç kaynağı

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir