merhaba arkadaşlar bende o/c ye yeni başlayanlardanım bu işe merakım vardı ve konu hakkında baya makaleler okudum araştırmalar yaptım ve pratiğe dökmeye karar verdim aşağıda ilk o/c sonuçlarım var birde bu forumdada okuduğum kadarı ile ramlarin cpu dan daha yavaş çalışması lazım ama benim oranlar biraz farklı gibi ram larim 533 mhz bunu 667 ye ayarladığımda 350 mhz görüyorum cpu fsb sinden yüksek bir oran bunun bir zararı var mıdır acaba yorumlarınızı bekliyorum sağlıklı oc ler
sıcaklık kontrolünü core temp yada HWmonitor ile yapabilirsin işlemci stabilite testi için ise orthos önerilir ama orthosta bi son yok dikkat bıraksan ölene kadar gider yani stabil olduğunu anlamak için yarım saat çalıştır yeter ekran kartı için ve sistem geneli için 3DMark06 kullanabilirsin
yazın bi iyi bir sağutucu alıcam onunla devam edicem denemelere ve bu arada sistemi hangi programlarla test etmeliyim tavsiyeleriniz neler???
super pi la test et tüm testleri yap işlemcini mümkün oldukça ferah tutmaya bak ama yaz aylarındayız stock fan kullanıyosan yabma
super pi da işlemcini biraz yük altında tut tüm testleri yabtır işlemciye yüklen accık eğer kapanma resetleme gibi bişe yoksa devam stabildir arkadaşın dediği gibi orthos ta kullanabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealPowerTunahan -- 9 Haziran 2008; 18:56:39 >
stok fan kullanıyorum ve onun için fazla yüklenmek istemiyorum cpu'ya ram zamanlamalarını ise tam bilmiyorum hangisinin ne işe yaradığını fazla kurcalamadım onun için hangisini artırsam ne olur bilmiyorum