Şimdi Ara

DVI ve ANALOG bağlantı farkları (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
6.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar dvi ve analog bağlantı farkları resimli olarak,,,
    ilk resimler analog, ikinci resimler dijital.
    umarım faydalı olur... (a)
    resimlerdeki monitör :

Philips 190X6FB
    19"
    RENK SİYAH
    NOKTA ARALIĞI (MM) 0.294
    MAX. ÇÖZÜNÜRLÜK (DPI) 1280*1024
    TEPKİ SÜRESİ (MSN) 8
    AYDINLIK (CD/M*2) 300
    KONTRAST 700:1

Neden DVI Çıkışlı Ekran Kartı ve DVI Girişli LCD Monitör Kullanmalıyız?

Bunu anlamak için önce bir PC’nin bir görüntü sinyalini nasıl üretip aktardığına bakalım. Halen bilgisayar kullanıcılarının çoğunda resim tüpüne giden bir VGA portu bulunmaktadır. PC 0’lar ve 1’lerden oluşan digital sinyaller üretir. Oysa tipik bir katot ışınlı resim tüpü sadece analog işaretleri işleyebilmektedir. Bilgisayarın dijital sinyallerini ekranın gerek duyduğu analog sinyallere çevirme işini ekran kartı(VGA bağlantısı) yapmaktadır.

Ancak, çok kişi artık yavaş yavaş şık LCD ekranlara geçmeye başladı. LCD ekranların hepsi dijital olmasına karşın halen hepsinde DVI bağlantısı yok. DVI bağlantısı olmadıkça görüntü kalitesi olması mümkün olandan daha kötü olmaktadır. Çünkü bilgisayarda bulunan ekran kartı önce sinyalleri analoğa(VGA) çevirip, LCD ekrana gönderiyor. LCD ekranın da onu alıp yeniden dijitale çevirmesi gerekiyor. Sonuçta bu digitalden analoğa ve analogdan dijitale fazladan yere iki defa yapılan dönüştürme sonucu mesela “1” “0.935” ya da “1.062” haline dönüşebilir. Çok para verip LCD ekran aldığınız halde görüntünüz daha iyileşmez.

DİGİTAL

ANALOG

-----------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

edit: yeni resim eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanoss -- 12 Haziran 2008; 17:20:00 >

• bu kadar büyük fark yok. ayarlarda bir hata olmuş gibi gözüküyor. özellikle ikinci resimdeki fark cleartype farkı gibi.
  • Görmek lazım böle olmaz ki
  • Dvi kendini daha çok yazılarda gösteriyor...Daha düzgün ve net oluyor yazılar dvi ile...
  • ben dvı ın farkını heryerde görüyorum biraz fazla dikkatliyim herhalde , analog
  • quote:

Orjinalden alıntı: hunter06

ben dvı ın farkını heryerde görüyorum biraz fazla dikkatliyim herhalde , analog

eğer internet explorer 7 kullanıyorsanız zoom oranını %50 ye düşürün bide öyle bakın, gerçekten dvi ile analog arasında gözle görülür fark yok deniyor ama bence her konuda dvi görünür şekilde üstün. renklerini canlılığı bile daha güzel, yazıları saymıyorum bile...

ayrıyeten hunter sana katılıyorum,, ANALOG

• quote:

Orjinalden alıntı: avanoss

quote:

Orjinalden alıntı: hunter06

ben dvı ın farkını heryerde görüyorum biraz fazla dikkatliyim herhalde , analog

eğer internet explorer 7 kullanıyorsanız zoom oranını %50 ye düşürün bide öyle bakın, gerçekten dvi ile analog arasında gözle görülür fark yok deniyor ama bence her konuda dvi görünür şekilde üstün. renklerini canlılığı bile daha güzel, yazıları saymıyorum bile...

ayrıyeten hunter sana katılıyorum,, ANALOG

ilaveten görüntü kalitesi bir yana analog bağlantı yapıldığında elektrik hattından tv kartı antenlerinden modemlerden etkilenme olasılığı var

ben aldım analog lcd deli gibi titriyo (aldığım yerde denedim titremiyodu ) ne yaptıysam düzelmedi azaldı ama yinede titredi kafayı yememek için yüz ytl zararla sattım sıfır lcd yi

bu saatten sonra analog lcd almak mantıksız ve aptalca bir kumar

KESİNLİKLE ANALOG ALMAYIN

bu konunun üst konu olmasını tavsiye ediyorum yöneticilere çünki hep soruluyor bu konu belirli aralıklarla başlık oluyor

edit : son satır ilave

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 9 Haziran 2008; 18:04:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alakası yok masaüstü ikonlarda ben hiç bir fark göremedim dvi olan resimde renkler biraz daha açık sadece bunun dışında ben seçemedim fark neresi canlı gösterinde bizde anlayalım.
    ikincisi yazı olayında orda hata var bende 17inç eski bi lcd analog kullanmama rağmen bende yazılar hiç öğle değil dvi da olduğu gibi gayet güzel okunaklı demekki benimki analog görünümlü dvi monitörmüş bunca zaman anlayamamışım

bu konular daha önce çok konuşuldu 3 sene evvelde tartışıldı dvi ile analog bağlantı arasında fark varmış (mış çünkü ben ayırt edemiyorum zaten ayırt edicem diyede saatlerce görüntü inceleyecek halim yok monitörde) ama çoğu insanın gözü bunu ayırt edemez belki fotoğrafçılıkla uğraşan profesyoneller anlar ama bizim gibi ev kullanıcısı için farketmez

• Fark var kesinlikle boşuna tartışmayın işi bilenler analog lcd almaz... bende almam , ha alıpta birde fark yok diyene bir tarafımla gülerim
  • @ Lord
    senin sadece analog kullanan biri olarak fark yok demen bizi kesmiyor.
    once uzun sure analog kullanip digitale gecis yapip da fark hic yok diyen henuz cikmadi.
    demek sendeki goruntu iyiymis ama daha iyisi gelmeden anlayamayabilirsin tabi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord

alakası yok masaüstü ikonlarda ben hiç bir fark göremedim dvi olan resimde renkler biraz daha açık sadece bunun dışında ben seçemedim fark neresi canlı gösterinde bizde anlayalım.
    ikincisi yazı olayında orda hata var bende 17inç eski bi lcd analog kullanmama rağmen bende yazılar hiç öğle değil dvi da olduğu gibi gayet güzel okunaklı demekki benimki analog görünümlü dvi monitörmüş bunca zaman anlayamamışım

bu konular daha önce çok konuşuldu 3 sene evvelde tartışıldı dvi ile analog bağlantı arasında fark varmış (mış çünkü ben ayırt edemiyorum zaten ayırt edicem diyede saatlerce görüntü inceleyecek halim yok monitörde) ama çoğu insanın gözü bunu ayırt edemez belki fotoğrafçılıkla uğraşan profesyoneller anlar ama bizim gibi ev kullanıcısı için farketmez

dostum resimleri gerçek değerlerine yakın bi şekile getir, yani bilgisayarda göründüğü boyuta, zira bu resimler normalden çok büyük ve görüntü dağılıyor, eğer o şekle getirirsen anlarsın ne demek istediğimi??? bence ufak bi ayrıntı denilip geçilmemeli, kullanılmayacak bi özellik değil, fark çok az dahi olsa alınmasını şahsım adına şiddetle tavsiye ederim!!!!

• İki resimde analog Asus vw222s den alındı. Üstteki Phase ayarı 100 deyken, alttaki 75 deyken çekildi. Diğer tüm ayarlar aynı. Dvi ve analog arasında fark var ama kimse ayarlarla oynamadan analog monitörünü satmasın. Titreşim felan hepsinin çözümü mevcut.

• aynı görüntüye dvi girişli bi monitörde de bakmak lazım... ayrıca çekilen ortamdaki aydınlık, fotoğraf çekme vs de yanlış yönlendirebilir... bu yüzden aynı ortamda aynı ayarlarda analog ve dvi iyi arkadaşlar çekip koyarlarsa daha iyi olur... farkı ancak o zaman anlayabiliriz...
  • Fark var canım yok değil. Bende bir de laptop var. Görüntü onda bariz şekilde daha berrak. Ancak lcd paneliyle gördüğüm tüm laptoplar arasında Cosmio ile kıyaslanabilir ekranı. En kalitelilerinden yani. Ona bakınca Asus bir zavallı, renklerde. Yinede oyun ve film için gayet iyi. Ben amatör fotoğrafçıyım ve photoshopta fotoğraf işlerken laptop'ı tercih ediyorum. Keskinlikte bence pek fark yok. Fark renk doygunluğunda. O da ekran kartı çıkışıyla alakalı analog monitörde. Dijitalde önemsiz oluyor ama renkler mesela ati kartlarda daha iyi çıkar nvidia ya göre analogda. Eski forum üyeleri bilir bunları. Yeniler hep lcd çocuğu zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ULYSES
    Yeniler hep lcd çocuğu zaten.

• quote:

Orjinalden alıntı: ULYSES

İki resimde analog Asus vw222s den alındı. Üstteki Phase ayarı 100 deyken, alttaki 75 deyken çekildi. Diğer tüm ayarlar aynı. Dvi ve analog arasında fark var ama kimse ayarlarla oynamadan analog monitörünü satmasın. Titreşim felan hepsinin çözümü mevcut.

titreşim nası düzeliyodu kablo modemi söküyodun tv kartını söküyodun düzeliyodu ot gibi pc ile oturuyodun sonra

madem yenisi gelişmişi var yani dvı hatta hdmı var . eskisin de ısrar edenler de var

bütün dünya gelişmişini kullanır bizim millet eskisini kullanmasa zaten bize iteliyemezler demek ki her malın bir alıcısı var

• quote:

...demek ki her malın bir alıcısı var

ayrıca burda genelde gördüğüm kimde hangi marka, hangi özellikte bişey varsa onun için daha iyisi yok, olamaz, en kalitesi onun elinde ki düşüncesi çok yaygın... ama ortada da görünen, onaylanmış gerçekler var... birde bu resimler falan hepsi yanıltıcı olabilir, aradaki esas farkı kullanan bilir... titreme, en ufak bi manyetik alandan etkilenme falan fotoğraf çekerken rastlanmayabilir ama kullanım sırasında çokça insanın başına geler... işte o zaman denir, dvi e de de böyle oluyormu acaba diye....

aldığımız elektronit bir alet, antika değilki gün geçtikçe değeri artsın,,, teknoloji her gün yeni özellikler sunuyor bizlere... fazla bilinmiyor ama elin oğlu şu an monitörlerini wireless displayLink denen sistemle kablosuz olarak bağlıyor ekran kartlarına... biz de de hala analog düzeni savunanlar var maalesef... aslında bana göre kablolu olan tüm sistemler eskidir ama elimizde ve bütçemizde şimdilik vga ve dvi gibi iki secenek varken, neden daha üst teknolojiyi secmek varken aşağısını seceyimki... belki en iyi değildir ama imkanlar çerçevesinde olabilecek en iyisidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanoss -- 10 Haziran 2008; 0:04:27 >

• Hem dvi hem analog lcd kullanmış birisi olarak söylemeliyim'ki

Aralarinda fark var, ama bu resimlerde'ki kadar abartılı değil

2nci resimlerde gerçekten analog bağlantıda clear type kapatılmış dvi'de açilmiş sanki
    kesinlikle bu kadar fark yok samsung 940bw kullanmıştım dvi bağlantılı olarak renkler çok canlıydı
    şimdi benq ta221wa aldım analog olarak kullanıyorum görüntüde 940 bw'den çok çok daha iyi herşey analog ve dvi değil

nokta aralıkları kontrast oranları'da önemli
  • @Hunter06 Allah her esnafa senin gibi müşteri nasip etsin. Senin bahsettiğin olaylar eski crt monitörlerde bile olmuyordu son versiyonlarda. Becerememişsiniz düzetmeyi, zararına satmışsın monitörü işte.
  • Fark var arkadaşlar fark olmadığını iddaa eden arkadaşlar neye dayanarak konuşuyorlar ki sonuçta biri eski biri yeni sistem
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.