BENQ T221WA 22.1" Incelemesi (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör

X-Devi| -> BENQ T221WA 22.1" Incelemesi (9 Haziran 2008; 3:10:15)

Açıklamalar;

Gerçekten geniş..
T221WA 22" geniş ekranı ile yatayda 43cm lik bir genişlik sağlıyor. Bu sayede rahatlıkla 2 sayfa yazıyı aynı anda okuyabiliryorsuınuz.
İster çalışırken, ister eğlenirken T221WA size görüntü kalitesiyle, canlı renkleriyle ve hoparlörleri ile her türlü konforu sunuyor. Ofis kullanımında, geniş ekranı sayesinde aynı anda bie kaç uygulamayı birden okumanızı sağlar. Eğlence amaçlı kullanımda ise, keskin ve canlı renkleri ve dahili hoıparlörleri ile tam bir multimedya performansı sağlar.

Çok hızlı, 5ms Tepsi Süresi
5ms tepki süresi ile, çok hızlı sahnelerde (film, oyun) üstün bir görüntü performansı sağlamakta ve "ghosting" denilen standart LCD lerdeki görüntü kusurlarını gidererek son derece akcı bir görüntü performansı sunmaktadır.

Mükemmel Resim Kalitesi
1680 x 1050(WSXGA+) çözünürlük ve 22" boyutuyla ile, T221WA çarpıcı, keskin ve son derece detaylı bir görüntü sunuyor. Geniş ekranın getirdiği tüm artılara sahip olan T221WA ile 2 uygulamayı kolaylıkla aynı anda kullanarak, iş ve eğlence verimini arttırıyor. Standart 4:3 formatlı monitörlere göre size çok daha verimli bir görüntü alanı sunabiliyor. Hem eğlence hem iş dünyasında tüm beklentilerinizi yerine getirebilen T221WA, Windows Vista Home ile %100 uyumlu.
1:1000 kontrast ile son derece keskin ve net görüntü performansı sağlıyor.

Özel ince dizayn

Özel ince kasa tasarımı ile T221WA LCD monitör tasarımını üst düzeylere taşıyor. Mükemmel bir tasarıma sahip T221WA, aynı zamanda evinizin veya işyerinizin dekoruna mükemmel uyum sağlar.

Kolay kullanım

I-Key ile otomatik görüntü ayarlama.
PC ve Mac uyumlu (DVI içeren modellerde)
VESA duvar asma aparatı uyumlu

ENERGY STAR Sertifikalı LCD Monitor
This product complies with ENERGY STAR® Program Requirements for Computer Monitors. Version 4.0.

Teknik Özellikler

Ekran Boyutu: 22.0" geniş ekran
Renk: Gümüş Gri
Çözünürlük: 1680 x 1050 (WSXGA+)
Nokta Aralığı: 0.282 mm
Parlaklık: 300 cd/m2
Kontrast Oranı: 1000:1
Tepki Süresi: 5ms
Görüntü Alanı: 473.76 x 296.16 (mm)
Renk Sayısı: 16.7 milyon renk
Görünüm Açısı: 160/160
Giriş Bağlantıları: D-Sub
Yatay Frekans: 30 - 82 KHz
Dikey Frekans: 56 - 76 (for 1680x1050, max 60Hz)
Video Bant Genişliği: 25 - 165 MHz
Renk Derecesi: Serin/Sıcak
Güç Tüketimi: 48W (max)
Güç Temini Dahili
Hoparlör 1Wx2
Özellikleri: Vesa Duvar Asma (100 x 100 mm)
i-Key
Kensington Lock
Ayarlar Tilt (ileri/geri) -2 / +23 derece
Boyutları: 423.6 x 509 x 202.4mm
Ağırlık: 4.9 kg
Aksesuarlar: (dahil) VGA kablosu
Kural Yönetmelikleri TCO03

Ön izleme

[image]http://benq.com.tr/images/product/LCD/T221WA/lcd_t221w%20a_front_wpatternimage.jpg[/image] [image]http://benq.com.tr/images/product/LCD/T221WA/lcd_t221w%20a_left_wpatternimage.jpg[/image]
[image]http://benq.com.tr/images/product/LCD/T221WA/lcd_t221w%20a_right_lifestyleimage.jpg[/image]

Kullanici Görüşleri;

daha önce 17, 19, 20.1 (samsung 940n, samsung 940bw, Hp w1907v) boyutlarında lcd monitör kullanmış biri olarak bu monitör biraz acayip geldi bana
çok geniş alışmak biraz zaman alıyor görünümü çok sade, ve çok ince,
Ekran tek kelimeyle muhteşem diyebilirim film izleyenler için ekran ayarlarında film, resim, ve oyun ayarları var
tek tuşla bu ayarlara geçiş yapabiliyorsunuz ben normal kullanımda general modunu seçiyorum film izlerken film moduna alıyorum ve fark bariz olarak kendini hissettiriyo
oyun modunda ise kesinle film modundan ve general modundan çıkarmalısınız monitörü oyun oynarken picture ve game (resim,oyun) modunu tercih etmenizde fayda var
grafikler çok netleşiyor haliyle zevk almaya başlıyorsunuz

eğer elinizde 2 metreye kadar iletişim sağlayabilen kablosuz klavye ve mouse varsa bu monitörde uzaktanda oyun oynamak çok keyifli
ila monitöre gömülmeye gerek kalmıyor zaten crysis'te monitörle aramda 30 40 cm varsa en sağ ve en soldaki adamları görmeyebiliyorum bazen [sm=evillol.gif]
bu nedenle monitörden biraz uzaklaşmak iyi geliyo

panel menüsünde baya bi ayarlar var her türlü inceliği düşünmüşler diyebilirim
Panel menüsünde dikattimi çeken bir kaç özelliği belirtmek istiyorum güç ayarları var ve bu ayarları seçip kayıt edebiliyorsunuz
Advanced ve standart seçimi var advanced en iyi görüntü için daha yüksek elektrik akımını harcıyo standart ise biraz daha düşük güce ihtiyaç duyuyor
dil bölümünde ise ne yazık'ki türkçe seçeneği yok ama bunun dışında tam 17 dil var

bu diller sırasıyla;

Ingilizce
Fransızca
Almanca
Ispanyolca
Italyanca
Flamence (hollanda)
Cestina
Polski
Romanian
Svenska
Portugues
Rusça
Japonca
Çince
Kore
Angol

Fotoğraf makinesi arkadaşta olduğu için resim ekleyemedim ama en kısa sürede film ve oyun testlerini (grafiklerle) konuya eklicem

Kendi görüşüme göre bu monitör tam bi fiyat performans ürünü fiyattını görünce bana hak vereceğinizi düşünüyorum
günümüzde 17" lcd monitörlerin hâlla 300 ytl'ye kadar alınabildiği bu günlerde

bu özelliklere sahip 22" bir lcd monitörü kim 70 80 ytl daha fazla verip almak istemez'ki

Eksiler & Artılar

- dvi girişi yok (sadece d-sub)
- monitörün ayağı standart yükselip alçalmıyor

+ fiyat
+ monitöre entegre edilmiş 2x1wat hoparlör
+ ilk 30 gün ölü pixel garantisi
+ duvara asma aparatı uyumlu

F/P 10 üzerinden 8.8

bu monitörün fiyatı sadece: 360 / 380 ytl arası
ben 2 gün önceki dolar kuruyla 360 ytl'ye almıştım ve çok memnunum bu fiyata bulabileceğiniz ender monitörlerden birisidir diyebilirim

avanoss -> Cevap: BENQ T221WA 22.1" Incelemesi (9 Haziran 2008; 3:34:01)

teşekkürler incelemen için ama 400 ytl ye 2232bw varken almazdım ben bunu..

X-Devi| -> Cevap: BENQ T221WA 22.1" Incelemesi (9 Haziran 2008; 4:19:19)

400ytl'ye 2232bw bulsam bende alirdim ama en ucuz yerde 490 ytl
siz 400 ytl'ye nerde buldunuz hocam?

ecay -> Cevap: BENQ T221WA 22.1" Incelemesi (9 Haziran 2008; 9:54:24)

İnceleme için teşekkürler.

Monitörü görmeden o fiyatı haketmez diyorum.22inç DVI sız monitörler 280 lira.Bu monitörün özelliklerine baktığımızda olabilecek her özellik normal.Görüş açısı düşük.Her neyse çok extrası yok gibi geliyor bana.İlk defa 22inç kullananların elbette çok hoşuna gidecektir.

400liraya çok kasarsan bulursun.Ama 430 liraya rahat bulursun 2232bw.

Forumun 2.elinde çok iyi monitörler var şu an.Adam 360liraya 226bwyu satamadı ne zamandır.2 aylık monitörmüş...

helsloot -> Cevap: BENQ T221WA 22.1" Incelemesi (9 Haziran 2008; 11:17:00)

Dvi yok en büyük eksisi bende almam bu monitörü

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.265625