|
X-Devi| -> BENQ T221WA 22.1" Incelemesi (9 Haziran 2008; 3:10:15)
|
Açıklamalar; Gerçekten geniş.. T221WA 22" geniş ekranı ile yatayda 43cm lik bir genişlik sağlıyor. Bu sayede rahatlıkla 2 sayfa yazıyı aynı anda okuyabiliryorsuınuz. İster çalışırken, ister eğlenirken T221WA size görüntü kalitesiyle, canlı renkleriyle ve hoparlörleri ile her türlü konforu sunuyor. Ofis kullanımında, geniş ekranı sayesinde aynı anda bie kaç uygulamayı birden okumanızı sağlar. Eğlence amaçlı kullanımda ise, keskin ve canlı renkleri ve dahili hoıparlörleri ile tam bir multimedya performansı sağlar. Çok hızlı, 5ms Tepsi Süresi 5ms tepki süresi ile, çok hızlı sahnelerde (film, oyun) üstün bir görüntü performansı sağlamakta ve "ghosting" denilen standart LCD lerdeki görüntü kusurlarını gidererek son derece akcı bir görüntü performansı sunmaktadır. Mükemmel Resim Kalitesi 1680 x 1050(WSXGA+) çözünürlük ve 22" boyutuyla ile, T221WA çarpıcı, keskin ve son derece detaylı bir görüntü sunuyor. Geniş ekranın getirdiği tüm artılara sahip olan T221WA ile 2 uygulamayı kolaylıkla aynı anda kullanarak, iş ve eğlence verimini arttırıyor. Standart 4:3 formatlı monitörlere göre size çok daha verimli bir görüntü alanı sunabiliyor. Hem eğlence hem iş dünyasında tüm beklentilerinizi yerine getirebilen T221WA, Windows Vista Home ile %100 uyumlu. 1:1000 kontrast ile son derece keskin ve net görüntü performansı sağlıyor. Özel ince dizayn Özel ince kasa tasarımı ile T221WA LCD monitör tasarımını üst düzeylere taşıyor. Mükemmel bir tasarıma sahip T221WA, aynı zamanda evinizin veya işyerinizin dekoruna mükemmel uyum sağlar. Kolay kullanım I-Key ile otomatik görüntü ayarlama. PC ve Mac uyumlu (DVI içeren modellerde) VESA duvar asma aparatı uyumlu ENERGY STAR Sertifikalı LCD Monitor This product complies with ENERGY STAR® Program Requirements for Computer Monitors. Version 4.0. Teknik Özellikler Ekran Boyutu: 22.0" geniş ekran Renk: Gümüş Gri Çözünürlük: 1680 x 1050 (WSXGA+) Nokta Aralığı: 0.282 mm Parlaklık: 300 cd/m2 Kontrast Oranı: 1000:1 Tepki Süresi: 5ms Görüntü Alanı: 473.76 x 296.16 (mm) Renk Sayısı: 16.7 milyon renk Görünüm Açısı: 160/160 Giriş Bağlantıları: D-Sub Yatay Frekans: 30 - 82 KHz Dikey Frekans: 56 - 76 (for 1680x1050, max 60Hz) Video Bant Genişliği: 25 - 165 MHz Renk Derecesi: Serin/Sıcak Güç Tüketimi: 48W (max) Güç Temini Dahili Hoparlör 1Wx2 Özellikleri: Vesa Duvar Asma (100 x 100 mm) i-Key Kensington Lock Ayarlar Tilt (ileri/geri) -2 / +23 derece Boyutları: 423.6 x 509 x 202.4mm Ağırlık: 4.9 kg Aksesuarlar: (dahil) VGA kablosu Kural Yönetmelikleri TCO03 Ön izleme [image]http://benq.com.tr/images/product/LCD/T221WA/lcd_t221w%20a_front_wpatternimage.jpg[/image] [image]http://benq.com.tr/images/product/LCD/T221WA/lcd_t221w%20a_left_wpatternimage.jpg[/image] [image]http://benq.com.tr/images/product/LCD/T221WA/lcd_t221w%20a_right_lifestyleimage.jpg[/image] Kullanici Görüşleri; daha önce 17, 19, 20.1 (samsung 940n, samsung 940bw, Hp w1907v) boyutlarında lcd monitör kullanmış biri olarak bu monitör biraz acayip geldi bana çok geniş alışmak biraz zaman alıyor görünümü çok sade, ve çok ince, Ekran tek kelimeyle muhteşem diyebilirim film izleyenler için ekran ayarlarında film, resim, ve oyun ayarları var tek tuşla bu ayarlara geçiş yapabiliyorsunuz ben normal kullanımda general modunu seçiyorum film izlerken film moduna alıyorum ve fark bariz olarak kendini hissettiriyo oyun modunda ise kesinle film modundan ve general modundan çıkarmalısınız monitörü oyun oynarken picture ve game (resim,oyun) modunu tercih etmenizde fayda var grafikler çok netleşiyor haliyle zevk almaya başlıyorsunuz eğer elinizde 2 metreye kadar iletişim sağlayabilen kablosuz klavye ve mouse varsa bu monitörde uzaktanda oyun oynamak çok keyifli ila monitöre gömülmeye gerek kalmıyor zaten crysis'te monitörle aramda 30 40 cm varsa en sağ ve en soldaki adamları görmeyebiliyorum bazen [sm=evillol.gif] bu nedenle monitörden biraz uzaklaşmak iyi geliyo panel menüsünde baya bi ayarlar var her türlü inceliği düşünmüşler diyebilirim Panel menüsünde dikattimi çeken bir kaç özelliği belirtmek istiyorum güç ayarları var ve bu ayarları seçip kayıt edebiliyorsunuz Advanced ve standart seçimi var advanced en iyi görüntü için daha yüksek elektrik akımını harcıyo standart ise biraz daha düşük güce ihtiyaç duyuyor dil bölümünde ise ne yazık'ki türkçe seçeneği yok ama bunun dışında tam 17 dil var bu diller sırasıyla; Ingilizce Fransızca Almanca Ispanyolca Italyanca Flamence (hollanda) Cestina Polski Romanian Svenska Portugues Rusça Japonca Çince Kore Angol Fotoğraf makinesi arkadaşta olduğu için resim ekleyemedim ama en kısa sürede film ve oyun testlerini (grafiklerle) konuya eklicem Kendi görüşüme göre bu monitör tam bi fiyat performans ürünü fiyattını görünce bana hak vereceğinizi düşünüyorum günümüzde 17" lcd monitörlerin hâlla 300 ytl'ye kadar alınabildiği bu günlerde bu özelliklere sahip 22" bir lcd monitörü kim 70 80 ytl daha fazla verip almak istemez'ki Eksiler & Artılar - dvi girişi yok (sadece d-sub) - monitörün ayağı standart yükselip alçalmıyor + fiyat + monitöre entegre edilmiş 2x1wat hoparlör + ilk 30 gün ölü pixel garantisi + duvara asma aparatı uyumlu F/P 10 üzerinden 8.8 bu monitörün fiyatı sadece: 360 / 380 ytl arası ben 2 gün önceki dolar kuruyla 360 ytl'ye almıştım ve çok memnunum bu fiyata bulabileceğiniz ender monitörlerden birisidir diyebilirim
|
|
|
|