Arkadaşlar, hdmi çıkışlı bir notebook ile 42" Panasonic PV70F Plazma sahibiyim.
Notebook ile Plazma bağlantısını hdmi-hdmi yapıyorum. Ekran kartım NVIDIA GF8600M GS. Ancak farklı çözünürlük ve ayarları denememe rağmen, bir türlü notebook ekranımdaki görüntüyü tam olarak plazmaya aktaramadım. Görüntünün kenarlarında muhakkak bir kesinti oluşuyor.
Daha önce monitör çıkışını kullanarak yaptığım bağlantıda böyle bir sorun olmamıştı.
Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
8600gts ekran kartından aynı sorunu yaşamıştım, tv'de 2 hdmi girişi var, hdmi-1 girişine takınca götüntü oturmuyordu ama hdmi-2 girişine takınca oturuyordu. sen de bu şekilde deneyebilirsin diğer hdmi girişlerini. ayrıca görüntüyü clone (iki ekranda aynı görüntü) modunda çalıştırmayı dene.
sizin bağlantı sorununuz yoksa,büyük ihtimal yazılım kaynaklı.şimdi bana notebook'nuzun ekran çözünürlüğünü ve ekran kartınızın verdiği çözünürlük listesini ve plazmanızın çözünürlüğünü yazabilirmisiniz?bir de plazmanızın kitapçığındaki ,pc bağlantıda kabul ettiği çözünürlükleri.(digital ve analog'daki)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert2004 -- 10 Haziran 2008; 10:53:31 >
ekran kartı driver ayarlarında (nvidia settings) masaüstünü yeniden oranla gibi bir seçenek var..oradan ok işaretli kısımları ekrana tam oturana kadar ayarlıyorsunuz..sonra tabi hafızaya alıyor sistem bunu..
bende de aynı tv var..ekran kartı ise palit 9600gt sonic direk hdmi çıkışı var..bende nedense hdmi 2 den denedim nolur nolmaz diye..belki hdmi 1 den de olur ama düzgün oturunca öyle bıraktım