Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
NEXT 2000 CIS SUPER PLUS INANILMAZ SORUN ( GORUNTUDE KIRILMA)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Receiver modelleri >> NEXT 2000 CIS SUPER PLUS INANILMAZ SORUN ( GORUNTUDE KIRILMA) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mutu07

8 Haziran 2008; 22:22:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaslar yan odada kullandıgım cihazım Next 2000 x plus oldugu ve bu cihazdan memnun oldugum icin;

Samsung 40n87 LCD TV' m icin de yine Next marka 2000 cis super plus uydu alıcıyı satın aldım.. Almamdaki sebep hem bildigim bir marka hem de usb girisinin olması idi.. Baya isime yarıyor hem görüntü kaydı icin hem de mp3 dinlemek icin..

Simdi sorunuma gelirsem.. Google'da ki aramalarım sonucu bu sorunu baya bir yasayan oldugunu gordum.. Ama herkes bu sorunu kabulleniyor gibi geldi bana.. Bir cozum bulamadım yani..

Bildiginiz gibi Next' in menu ayarlarında MENU / TV AYARLARI / RESIM BOYUTU diye bir bolum var.. Ve buradan yukarıdaki ayarları yaptıktan sonra secebileceginiz 3 tane ayar var..

Sırasıyla NORMAL / KOMBINE / FULL ..

Simdi iste buyuk sorunuma geliyorum.. Yukarıdaki ayarları ne yaparsanız yapın bu 3 ayardan birisini secmek zorundasınız.. Kacıs yok..

--- Normal : Bu ayarı sectigimde goruntu guzel, bugulanma yok, forumlarda da bu ayarı oneriyorlar.. Ama kacırdıkları bir nokta var.. Bu ayarı secince ekran Tv ye tam olarak oturmuyor.. Yani mesela kanal logolarının yarısı TV de gorunmuyor yani tasma yapıyor.. Hem alt ve ustten hem de yanlardan..

--- Kombine: Bu ayarda ekran tam olarak oturuyor.. Ama goruntu kalitesine gelince sıfır cekiyor.. Ekranda sanki resmi jpeg e donusturmussunuz gibi bir bugulanma beliriyor.. Yani netlik tamamen gidiyor.. Ve en onemlisi de (kırılma diye aratın) ekranda 5 cm aralıklarla yukarıdan asagıya sabit kırılmalar beliriyor.. Paralel cizgi halinde..

--- Full: Bu ayarın da Kombineden hicbir farkı yok goruntu kalitesi baya dusuyor..

Simdi diger forumdaki kullanıcıların buyuk cogunlugu NORMAL ayarda kullanmayı tercih ediyor. Neden ? Cunku goruntu en net bu ayarda.. Ama ya izleyemedigimiz kısımlar.. Ya ekran kayması.. Tam oturmama sorunu.. 1 cm falan kaysa neyse dicem.. Ama neredeyse Kanal logolarına varıncaya kadar (ozellikle logosu tam ekranın kosesinde beliren kanallarda) ekranın dısında kalıyor..

Kombineyi seciyim diyorum.. Bunda da yakından bakınca bariz belli olan bugulanma ve kırılma sorunu cıkıyor..

Su anda mecburen Normal ayarda kullanıyorum.. Ama cekilir gibi diyil.. Tuplu Tv lerden de bu yuzden nefret ediyordum.. Goruntunun cogu (ayarsızlıktan dolayı-kalibrasyon) ekranın dısında kalıyordu..

Yani kısacası arkadaslar bu sorunu tek yasayan ben degilim.. Cok fazla kullanıcı bu sorunu yasıyor.. Ben aramalarım sonucu bir cozum bulamadım.. Sizin bir cozumunuz varsa gercekten duymak isterim.. Sagda solda gordugunuz bir yazılım.. Bu sorunu cozebilecek herhanbir ayar..

Ve Next gibi bir firmanın nasıl bu derece bariz bir sorunla bu cihazı piyasaya surdugunu de gercekten cok merak ediyorum.. Cok guzel makina ama bilinen goruntu sorunları dısında bir de bu sorun cıkınca insanın gercekten morali bozuluyor.. Okadar para verip karsısına gecip kurulup Tv izlemek varken bu sounlarla ugrasmak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 8 Haziran 2008; 22:22:02 >

bogaz34

12 Haziran 2008; 17:03:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Aynı sorun benim cihazımdada vardı.bendeki cihaz 2000 fta usb.araştırdım bi sonuca ulaşamadım.fakat son çıkan yazılımı yüklrdikten sonra kombine modunu seçtiğimde kırılmaların olmadığını gördüm.artık ekrandaki her köşeyi tam olarak görebiliyorum.
sen de dene istersen. internetten arattır "next süper plas 9 haziran yazılımı"

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Receiver modelleri >> NEXT 2000 CIS SUPER PLUS INANILMAZ SORUN ( GORUNTUDE KIRILMA) Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
CeBIT 07 / GlobTek Standı
CeBIT 07 / GlobTek Standı Navia Navigasyon ürünleri
Crysis DH Özel:Oyun içi Türkçe
Crysis DH Özel: Oyun içi Türkçe video

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç