Arkadaşlar yeni aldığım LG R400-EC2U9T yi inceleyip forumda paylaşmak istedim. Bu benim forumdaki ilk incelemem olacak. Şimdiden hatalarım için özür diliyorum:). İlk günden yapabildiklerim aşşağıda. DAha sonra çeşitli testleride ekleyeceğim.
Ürünün Kendisi:
Teknik özellikleri ile başlayayım. CPU Türü Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5300, 1733 MHz (13 x 133) L2 Önbellek 2 MB (On-Die, ASC, Full-Speed) Bellek 1024 MB DDR2 667 Mhz (Ben 2 GB ye yükselttim) Görüntü Bağdaştırıcısı Intel 82945GM Graphics Controller 0 [A-3] Ekran 14.1" WXGA(1280x800),*Fine Bright Technology İşletim Sistemi Orijinal Windows® VistaTM Home Basic (Ben Ultimate'i yükledim) Hard Disk 120 GB SATA Optik Sürücü DVD Combo / DVD Super Multi Dual Layer (DVD-R/RW, +R/RW, RAM) Ses 24bit HD Audio Portlar 3*USB, VGA, RJ11, RJ45, S-Video Out, Headphone Out/S/PDIF, Mic In, DC In Boyutlar 335 x 236.5 x 33.8(mm) Ağırlık 2.35kg or 2.45 (with a standard battery) Yüklü Yazılımlar Battery Miser, On Screen Display, LG Magnifier,LG SmartCam Webcam 1.3 Mega Pixel Kablosuz Ağ Intel® Pro/Wireless 3945ABG(802.11a/b/g) or 802.11 b/g Kablosuz Ağ Anten Hexa-band Antenna Modem 56kbps Modem Ethernet 10/100MB Ethernet Bluetooth Bluetooth v2.0+EDR Touchpad Touchpad with Scroll Function Pc Kart Slot ExpressCard/34
Şimdi resimlerini veriyim: Kutudan çıkanlar: Ön yüz: Ürünün ön yüzü sade sayılır. Kulaklık ve mikrofon girişinin yanında kart okuyucu var. İçindeki plastiği çıkartarak kart takabilirsiniz. Kapağı açarken 2 elinizi kullanmanız gerekiyor çünkü ekranı tutan 2 ayrı mandal var. Ekranın üstünün ortasında Web Cam olduğu için 2 tane mandal yapmışlar. Kalınlığına bakacak olursak biraz kalın bir ürün. Ama girişlerin hepsi üst tarafa yakın ve kucağınızda kullanırken kablo uçlarının ve girişlerin yamulma olasılığı azalıyor.
Sağ Taraf: Ürünün sağ tarafına baktığımızda, en solda DVDRW var. Onun sağında fan var. Ürünün belkide en güzel özelliklerinden biri bu. Fan alt tarafta olmadığı için dizinizin üstünde veya yumuşak yüzeylerde kullanırken ne dizinizi yakıyor nede kendi cayır cayır yanıyor. Fanın çalışmasını FN tuşu ile kontrol edebiliyorsunuz. 3. seçenek var. 1- Cool Mode (Biraz ses çıkartıyor ama çok değil. Tabiki soğutuyor iyice.), 2- Normal Mode (Ses çok aza iniyor. Ürün ilk geldiğinde bu mod seçiliydi.), 3- Silent Mode (Ses artık duyulamayacak düzeye geliyor :D.). Hızlıca fan kontrolünün yapılabilmesi çok hoşuma gitti.
Arka Taraf: Ürünün arka tarafında Kensington Kilidi (Ne olduğunu bilmiyorum kusura bakmayın), bir adet USB girişi, pil ve güç girişi var. Arka taraf gayet boş. Bu yüzden güç girişi dışında erkadan rahatsız edecek kablo yok.
Sol Taraf: Ürünün sol tarafı en dolu kısmı. Burada 1 adet ethernet girişi, 1 adet modem girişi, Hızlı Kart girişi, VGA çıkışı, S-Video çıkışı ve 2 adet USB girişi var. VGA, S-Video ve hızlı kart slotunu daha deneyemedim. Diğer girişler standart zaten. Ürün üzerinde toplam 3 USB var. Bana biraz az geldi ama şu ana kadar ekstra usb girişine ihtiyacım olmadı.
Genel açıdan güzel görünüyor. Biraz kalın sadece. Arka kapağı çok şık bence. Resimlerde çıkmamış galiba ama hafif dalgalı çizgilerden oluşan bir desen var üstünde.
Kapağı açınca: Kapağını açtığımızda güzel bir görüntü bizi karşılıyor:). Sol üst ve sağ üstte hoparlörler var. Sağ hoparlörün solunda Power tuşu. Onun solunda ses kontrol tuşları var. 3 tuştan oluşuyor. 1- Vol(-) 2- Vol(+) 3- Mute. Tek tuşla sessize almak güzel. Tuşlarla ses açmak kapamak yerine bu işi tekerlekle yapmak daha kullanışlı bence. Sesi birden kısmak isteyebiliyorsunuz. Bazı şeylerin manuel olması daha iyi:). Sol altta gösterge ledleri var.
Ledler: Sırasıyla: Şarj olup olmadığını gösteren led, Açık olup olmadığını gösteren led, Pilin kritik seviyede olup olmadığını gösterne led, HDD nin kullanımını gösteren led, NumLock led'i,, CapsLock led'i, Wireless'ın açık olup olmadığını gösteren led.
Ledler dışında klavyenin sol altında mikrofon var. Gayet güzel çalışıyor ve ses yakalıyor. Ama bir yandan MSN de konuşurken bir yandanda klvyede yazı yazarsanız karşınızdakine hışırtılar yollayabilirsiniz. Ayrıca karşıda konuşan kişi kendi sesini çok rahat duyuyor :).
Ekran: Ekranını çok sevdim. parlak ekran ve renkler çok canlı. Boyutları küçük olsada tatmin edici boyutta. 1280X800 çözünürlük verebiliyor maksimum. Buradan da anlaşılabileceği gibi 16:10 oranında. Ekranın en üstünde web cam ve yanında bir led var. CAm in açılması 5-6 saniye zaman alıyor. Açıldığı zaman led yeşil yanıyor. Ayrıca ekranın belirli noktalarında sünger gibi şeyler var. Ekranın kasaya temas etmesini engelliyor. Eski laptoplarda olduğu gibi ekranın kapalı olup olmadığını ekranın hemen dibine yerleştirilmiş bir çubuktan anlamıyor. Onlar çok rahatsız ediciydi. El yanlışlıkla deyince bilgisayar kendisini bekleme moduna alıyordu. Hoşuma giden bir diğer özellik bu :D.
Türkçe Q klavye var. Sol altta kimi notebookların aksine CTRL tuşu var. Normal klavyeye alışmış biri için sol altta FN tuşu olması çok zor. FN tuşu ile birlikte kullanılabilen 29 tuş var. Bunlardan 15 tanesi Numpad görevi yapıyor. Diğer tuşlar: Home ve End üzerindekliler ekran parlaklığını ayarlıyor. F1 üzerindeki Not defteri açıyor. F2 üzerindeki belgelerimi açıyor. F3 üzerindeki büyüteci açıyor. Bu üç tuş özel seçeneklere göre değiştirilebiliyor. F4 üzerindeki uyku modunu ayarlamak için. F6 wireless kontorlü için. F7 ekranlar arasında geçiş için. F9 sessiz e almak için. F10 üzerindeki tuş ise bilgilerle dolu bir ekran açıyor. Buradan Pilin nekadar kaldığını silindir bir grafik ile gösteriyor. RAM in nekadarının kullanıldığını ve HDD nin nekadarının dolu olduğunu gösteriyor. F11 fanı kontol ediyor. F12 başka bir bekleme moduna alıyor. Scroll Lock üzerindeki Num Lock u açıp kapıyor. Delete üzerindeki ise İnsert tuşunun görevini yapıyor. Touch Pad yeteri kadar geniş ve sol tarafını scroll olarak kullanabiliyorsunuz. Alt tarafında sol ve sağ tıklama için iki tuş var.
Bunlarda özelliklerine yönelik bir kaç resim: Vistadan Aldığı Puan: Everest'in Cache ve Memory Testi: GPU-Z: CPU-Z:
Diğer testleri bu gün yapamıyacağım. Bir hatam olduysa kusura bakmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hksdejavu -- 14 Temmuz 2008; 16:39:01 >
Çok güzel bir inceleme olmuş, ellerinize sağlık. Ben de ****'ın kampanyasından aldım bu bilgisayardan. 1 hafta kadar oldu, çok memnunum. Gayet iyi çalışıyor, 1 Gb ram taktırmıştım alırken, çok hızlı bu şekilde... Yalnız incelemelerde resimler görünmüyor, bir de wireless kartı intel'e ait değil bildiğim kadarıyla. Orda bir yanlış anlaşılma mı var acaba?
çabuk dediğin nekadar zamanda bitiyor. Belki sana kısa geliyordur:) Alet üzerinde 3 seçenek var pille ilgili. Yüksek performans, dengeli ve güç tasarrufu.