Euro 2008 maçlarını izlerken arada ATV'ye açıp görüntü kalitesine bakayım dedim. Dehşete düştüm. Lig TV ile ATV arasında çok ciddi fark vardı. Görüntü ATV'de rezaletti. Futbolcular özellikle pilot kamerada piksel piksel görünüyordu. Sanırım bu durum yayının sinyal kalitesinden kaynaklanıyor ama bu kadar fark olmaz diye düşünürdüm. Abartısız söylüyorum iki kanal arasındaki fark SD ve HD arasındaki fark kadar barizdi. O kadar insan evine plazma ve LCD almışken insanların kaliteli görüntü alma hakkını görmezden gelen ATV'ye söyleyecek söz bulamıyorum.
atv yıllardır aynı kalitede yayın yapıyor bu durumu yeni mi farkettiniz.lig tv digitürk'ün kanalı olması nedeniyle daha kaliteli bir yayın vermekte diye düşünüyorum.
Hotbird uydusundan yayın yapan Alman ZDF kanalı ki şifresiz, hem yüksek kalitedeki hem de 16:9 yayını ile iyi bir altenatif oluyor. Tabi alman spiker sizin için sorun teşkil etmiyorsa...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 8 Haziran 2008; 22:05:10 >
aynen katılıyom zdf deki yayınları görsünlerde daha ucuza yayın yapmanın sonuçlarını anlasınlar.hem ses hem de görüntüler harika liğ tv deki yayınlarda gayet güzel.ama inanın zdf deki ses kalitesine hayran kaldım.evde 7+1 var hepsinden ses alıyom atv de ise hem ses hem görüntüler berbat...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airtor -- 8 Haziran 2008; 22:32:42 >
Hotbird uydusundan yayın yapan Alman ZDF kanalı ki şifresiz, hem yüksek kalitedeki hem de 16:9 yayını ile iyi bir altenatif oluyor. Tabi alman spiker sizin için sorun teşkil etmiyorsa...
Sinyal kalitesinin düşük olduğunu biliyordum görüntüdeki kalitesizliğin çekimlerin de etkisini olabileceğini düşünüyordum. Bugün sırf sinyal kalitesindeki farkı görünce şok oldum.
quote:
Orjinalden alıntı: mcmurphy
atv yıllardır aynı kalitede yayın yapıyor bu durumu yeni mi farkettiniz.lig tv digitürk'ün kanalı olması nedeniyle daha kaliteli bir yayın vermekte diye düşünüyorum.
Az önce baktım 16/9 formatında evet, yarın maç esnasında denicem. Bendede tüplü tv var 82 ekran ama ligtvnin yayını o kadar güzelki gerçekten sd olarak işi aşmış durumda çok renkli net ve çok güzel bir görüntüsü var uzaktan seyredince, ps3ten bluray seyrettim crtde bi kaç tane en az onlar kadar iyi bir görüntüsü var. Zdf kanalınıda merak ettim nasılmış bir görelim, herkes bizdeki tüplü tv gibi güzel görüntü elde etme derdinde sd yayınlarda.. tüplülerimizin kıymetini bilelim =P gerçi bende yakında lcdye terfi edicem inş ama
Walla eminim diger yayinlar atv den daha iyidir ama ben atv de ki goruntunun oyle rezil seyredilmeyecek bir goruntu olduguna katilmiyoru. Gerci benim seyir mesafem 4-5 metre ama sony 40w3000 ile oyle soylendigi gibi rezil bir goruntum yok hantal receiver a ragmen belkide ben daha net guzel goruntulerle tanismadim.
atv sd yayında iyi, yani tüplü tv'de seyrediyorsanız problem yok. ZDF 'de yayın harika dediler , merak ettim ona da baktım, tüplü televizyona gelmez. Zaten adamlar 16:9 yayın yapıyor. CRT tv için gene en iyisi ATV. Haa ama lCD tvler için bilmem