Dün milli maçı Lig TV'den izlerken bir ara ATV'yi açtım. Aynı görüntüde ATV'de görüntü tek kelimeyle rezaletti, pikselleşmeler çok daha belliydi. Lig TV SD yayında ATV'ye bariz fark atmış. Abartısız söylüyorum ATV'nin görüntüsünün yanında Lig TV'deki görüntü HD gibi görünüyordu. Sanırım bu kanallardaki sinyal kalitesinden kaynaklanıyor. Evlerine bu kadar LCD ve plazma almış insanlar varken verdiği düşük sinyal kalitesiyle kişilerin kaliteli görüntü alma hakkını görmezden gelen ATV'ye söylecek söz bulamıyorum.
8 Haziran 2008; 20:38:14
Of of 8 ms lcd alan arkadaşlar kaç top görüyorlar acaba
Gerçekten de 8ms olanlar maçlarda o kadar kötü bir görüntüye mi sahipler merak ediyorum ? Yakında lcd tv almayı planlıyorum ve baktıklarımın hepsi 8ms
Abartılı yorumlar onlar...
Ama şunuda kabul etmek lazım eğer görüntü konusunda çok hassas isen ve hata ararsan bulursun. Genelde kamera hareketinin enlemesine olduğu sahnelerde ve topun ilk çıktığı andaki hızlı hareketinde bir anlık görüntüde flulaşma, iz yapması gibi durumlar olabiliyor. En güzeli, Almadan önce denemek olacaktır.
baktıkların 8ms ise bakmadıklarına da bir bakıver, 5ms olanlar var... samsungları incele derim...
quote:
Orjinalden alıntı: SnypeR
Gerçekten de 8ms olanlar maçlarda o kadar kötü bir görüntüye mi sahipler merak ediyorum ? Yakında lcd tv almayı planlıyorum ve baktıklarımın hepsi 8ms
�Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.� M. Kemal ATATURK
dün bizim maçı 5 kişi benım samsung 37r81 de izledık,özellıkle topa dıkkat ettık 8 ms olayı ıcın ancak hiçbirimiz topta hayalet kuyruk göremedık.hem atv hemde ligtv sorunsuzdu ancak zdf mukemmeldi.
@mcff: 26 inch bakıyorum şimdi samsunglara baktım görebildiklerimde 8ms
Genelde firmalar düşük ms. gibi özellikleri üst modellerinde kullanıyorlar. 26" civarı tv'lerin hiç birinde yoktur diye tahmin ediyorum.
İkinci nokta bu tepkime süresine fazla takılma...Çünkü hangi firma hangi ölçüm tekniğini kullanıyor bilemiyoruz. Örneğin Philips grey to grey ölçüm tekniğini kullanıyor diye biliyorum.
Benzeri durum kontrast oranlarında da yaşandı. İlk başlarda üreticiler gerçek kontrast değerlerini veriyorlardı. Bizim içinde öncelikli önem arz eden bu gerçek değer idi. Sonraları Samsung'un öncülük ettiği dinamik kontrast değerleri verilmeye başlandı. Diğer firmalrda bu kervana katıldı.
Bir örnek daha vererek ne demek istediğimi açıklayayım.. Sony'nin şu an için en üst modeli olan x3500 8 ms. tepki süresine sahip olmasına rağmen, çoğu 6-4-2 ms. tepki süreli tv'den daha başarıldır hareketli sahnelerde. Diğer donanımsal ve yazılımsal bileşenleri dikkate almadan tepki süresine odaklanmak yanlış netice verebilir.
Diğer markalarda da başarılı modeller vardır muhakkak. Tabi foruma sorulur edilir o ayrı..ama mutlaka almayı düşündüğün tv leri gözünle görmelisin.
Dün milli maçı Lig TV'den izlerken bir ara ATV'yi açtım. Aynı görüntüde ATV'de görüntü tek kelimeyle rezaletti, pikselleşmeler çok daha belliydi. Lig TV SD yayında ATV'ye bariz fark atmış. Abartısız söylüyorum ATV'nin görüntüsünün yanında Lig TV'deki görüntü HD gibi görünüyordu. Sanırım bu kanallardaki sinyal kalitesinden kaynaklanıyor. Evlerine bu kadar LCD ve plazma almış insanlar varken verdiği düşük sinyal kalitesiyle kişilerin kaliteli görüntü alma hakkını görmezden gelen ATV'ye söylecek söz bulamıyorum.
evet niye boyle acaba ? benim de dikkatimi cekti .. ozellikle Hd izlerken lig tv nin normal yayina gectim , aa cok fark ediyomus harbi derken , lig tv SD den sonra atv ye baktim , yani ilkinde 10 uncu kattan 7 ya indiysem , otekinde 1 inci kata cakildim gibi hissettim
zannediyorum d smarttaki atv bu kadar kotu degil , d smartim crt ye bagli oldugu icin pek karsilastirma sansim yok ama bence bu ornek ulusal kanallari ucuz uydu kirasi yuzunden digiturkten ne kadar kalitesiz izledigimizin bir ispati
Benim asıl amacım bu tvyi aynı zamanda pc monitörü olarakta kullanmak istiyorum. Şu anda kullandığım lcd monitörde 8ms ve hiçbir şikayetim yok ama sadece boyutu 19 olduğu için memnun değilim. Bilgisayarı bağlayan insanlar çok benim gibi sürekli kullanmayı düşünen/kullanan pek kişi yok sanırım. Yeterli yorum ve daha önemlisi tecrübe bulamadım. 1:1 pixel mapping özelliği olanlardan memnun kalacağımı öğrendim ama 26inchlerde böyle bir özellikte göremedim. Tercihim Sony olacağı için kalitesine güveniyorum, 8ms olmasının da tereddütünü ancak olumsuz yorumlar yüzünden yaşadım ama artık o konuda da bir korkum yok. Tek aklıma takılan pc monitörü olarak memnuniyetsizlik yaşar mıyım düşüncesi...