Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Lütfen yardım..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> Lütfen yardım.. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
aneg

8 Haziran 2008; 20:08:54 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Yeni bir hdd ( wd 250gb sata2 )aldım ve kasama taktım, tüm bağlantılar tam fakat bilgisayarım içinde görünmemekte maalesef, biosta ve PC Wizard da baktığım zaman hdd görünüyor ama bilgisayar içinde görünmüyor ( pc den fazla anlamıyorum açıkcası ) bu sorunu nasıl halledebilirim ?

not: Bu arada hdd ilk bağladığımda pc açıldığında kendi kendine driverda yükledi...

arda1811

8 Haziran 2008; 20:38:15 

hocam kablolaro ide veya sata kontrol edin aygıt yöneticisinden veya format atarken biçimlendirme aşamasında görülebiliyor mu?

Mesut Çevik Fan Club
ÖLÜMÜNE ULTRASLAN
m_runo

Sisteme Gözat

9 Haziran 2008; 13:15:59 

Bilgisayarıma sağ tıkla, açılan menüde "Yönet" i seç,
Oradan Depolama ve daha sonra da Disk yönetimine gir,
burda gözüküyosa yeni bölüm oluşturup format attığında artık görebilmen lazım.
aneg

9 Haziran 2008; 16:09:02 

Teşekkürler, hemen deniyorum :)

aneg

9 Haziran 2008; 16:43:08 

Şimdide yeni bir sorunla karşı karşıyayım, 2. hard diski taktıktan sonra pc kendi kendine resetlenmeye başladı hatta bazen arka arkaya çıt çıt diye kendi kendine reset atıyor, bazen bi süre çalışıp atıyor acaba sorun güç kaynağımı, yetersizmi geldi acaba..?

Donanımım, anakart gigbyt 965p s3- core duo e6300 - 1x1 kingston 800mhz ram - his x1950pro - seagate 160gb sata 2 + wd 250gb sata 2 - avermedia 007plus,

kasa pegasus atrix 400watt

sizce sorun nedir :(

Crime

9 Haziran 2008; 18:59:24 

sen kablolaraı bağlantıları tekrar kontrol et pc nini sorunu ne bilmyorum ama biosla falan hiç oynama sadece bak görünüyormu diye belliki format istyor bilg. neyse ben hdd bende aldım yakın zamanda bende kendim yaptım bi kere bağladıysan bilgisayrı açöınca eğer biosta falan da görünüyorsa açılınca bilg. yeni donanım bulundu deyip diski tanıması gerekiyor sonra bu işlem bitince...
Bilgisayarım (sağ tıkla)>Yönet>Depolama>Disk Yönetimi orada hdd ini siyah bar halinde görünecektir. o bölümün üzerinde sağ tıkla, "Birimi Sil" de sonra o işlem bitince "Biçimlendir" o işlem de bitince "Yeni Birim" ondan sonra istersen isim ver birde mutlaka harf atamsı yapsın yani mesela bilgsayrında A,C,D,E, varsa onu sıradaki harf neyse örneğin F yada G olarak görecektir onu atadıktan sonra biçimlendir. Güle güle kullan
NOT:biçimlendirme aşamasında "Hızlı Biçimlendir" seçeneğini işaretlemezsen çok uzun sürer...mutlak işaretle.. hayırlı olsun...

Asus P5LD2 - Asus N 6600 LE 256MB - Seagate 200GB SATA II+Samsung HD501LJ SATAII 16MB 500GB - OCZ Platinum Ed. 1gb800mhz x2 - Asus 1608P-2 DVD-WR - LG 52x CD-ROM - FeeL Hurricane II 460W - MS Black klavye - A4Tech x750F Laser - Lifeview PrimeTV 32FM - Airties RT-101 - Skystar2 PCI - Windows XP Pro...
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> Lütfen yardım.. Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Zalman Fatal1ty Ultimate
Zalman in guzel gorunuslu CPU sogutucusu mercek altinda
Sapphire HD4870 512MB
Sapphire HD4870 en yeni oyunların karşısında

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç