Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
radyo dalgasıyla şarj?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> radyo dalgasıyla şarj? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ata326
Uzaklaştırılmış
6.99833680555457 gün cezanın 5 günü kaldı.

8 Haziran 2008; 20:02:20 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bilfiğim kadarıyla yeni kasa bmw arabalarının kumandaları havadaki radyo dalgalarıyla şarj ediliyor bunu thomas edison ile aynı zamanlarda yaşamış bi adam bulmuş acaba bunu kullanarak led yakabailrmiyiz yada küçük bir radyoyu çalıştırabilrmiyiiz? ya da belki kasmızdak neonlardan birini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 8 Haziran 2008; 20:01:19 >
BLUE MAnN

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Haziran 2008; 20:04:21 

valla yapılablir heralde ama konu yanlış yerde sen bunu elektronik bölümüne açarsan seni asıl uzmanları aydınlatır bu konuda...

..: SİSTEMİM :..
..: SIVI SOĞUTMA SİSTEMİM :..

ata326
Uzaklaştırılmış

8 Haziran 2008; 20:11:43 

ama bilgisayar modifiyesinde kullanacağım çevreci olarak:)
brk18

8 Haziran 2008; 20:39:35 

bilgi : o adam dediğin insan nikola tesla dır hala yaptığı araştırmalar incelenmekte ayrıca alternatif akımın ve radyonun mucidi de kendisidir. merrakı olanlar tesla jenaratörünü de araştırabilir ayrıca kendisi çok ilginç bir hayat yaşamıştır ama zamanında anlaşılamadığı için herzaman başkalarını gölgesinde kalmıştır ör. : edison

dediğin şeyi yapmak mümkün ancak teknik bilgi gerektiren bir işlem ben daha önce dediğin şekilde ampul yakılan bir deney görmüştüm ama neon u yakmak bundan oldukça zor olsa gerek zaten kolay bir işlem olsaydı şimdiye hayatımıza girmiş olurdu zira kablosuz enerji aktarımı üzerinde en çok çalışılan konulardan biri zaten düşünürsek kurtulamadığımız tek kablo güç kablosu

ata326
Uzaklaştırılmış

8 Haziran 2008; 20:46:39 

quote:

Orjinalden alıntı: brk18

bilgi : o adam dediğin insan nikola tesla dır hala yaptığı araştırmalar incelenmekte ayrıca alternatif akımın ve radyonun mucidi de kendisidir. merrakı olanlar tesla jenaratörünü de araştırabilir ayrıca kendisi çok ilginç bir hayat yaşamıştır ama zamanında anlaşılamadığı için herzaman başkalarını gölgesinde kalmıştır ör. : edison

dediğin şeyi yapmak mümkün ancak teknik bilgi gerektiren bir işlem ben daha önce dediğin şekilde ampul yakılan bir deney görmüştüm ama neon u yakmak bundan oldukça zor olsa gerek zaten kolay bir işlem olsaydı şimdiye hayatımıza girmiş olurdu zira kablosuz enerji aktarımı üzerinde en çok çalışılan konulardan biri zaten düşünürsek kurtulamadığımız tek kablo güç kablosu

bilgi için teşekkür ederim
peki bundan çok fazla enerji yaKALAYAMIYOruz güneş panelinden kaç wattlık bir enerji kazanabilriz?

burada daha çok biyografi olarak anlatmış
http://de.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

bana bilimsel olarak bu konuyu özetleyebilecek biri var mı

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 8 Haziran 2008; 20:54:01 >
WeNoM

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

8 Haziran 2008; 20:49:01 

gerçekliğinden emin değilim ama zamanında internette dolaşan bişeydi iki türk üniversite öğrencisi bu şekilde cep telefonu pili yapmış şarja ihtiyaç duymayan ama Türkiye'de emeklerinin karşılığını vermedikleri için bi amerikan firmesına patentini satmışlar diye duymuştum hatta burda bile konuşulmuştu galiba .

HeRKeS OyuNcu OLaBiLiR
Ama YöNeTMeN BeNiM.
İsTeDiĞiMe RoL VeRiRim,
İsTeDiĞiMe YoL VeRiRim..!!!

ata326
Uzaklaştırılmış

8 Haziran 2008; 20:53:44 

bmw arabalarının uzaktan kumandalarında kulanılıyor 2006 model ve sonrasında ama tam ayrıntılarını bilmiyordum onun için sordum
ASİL01

8 Haziran 2008; 21:01:39 

quote:

Orjinalden alıntı: ata326

bilfiğim kadarıyla yeni kasa bmw arabalarının kumandaları havadaki radyo dalgalarıyla şarj ediliyor bunu thomas edison ile aynı zamanlarda yaşamış bi adam bulmuş acaba bunu kullanarak led yakabailrmiyiz yada küçük bir radyoyu çalıştırabilrmiyiiz? ya da belki kasmızdak neonlardan birini

sonuçta radyo dalgalarıda bir elektrik akımıdır ama mythbusters ta denemişlerdi büyük bi anten ile en fazla dijital saati çalıştırıyordu
ata326
Uzaklaştırılmış

8 Haziran 2008; 21:08:08 

quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

quote:

Orjinalden alıntı: ata326

sonuçta radyo dalgalarıda bir elektrik akımıdır ama mythbusters ta denemişlerdi büyük bi anten ile en fazla dijital saati çalıştırıyordu

mythbustersı çok severim:)

onu transformatör kullanarak daha büyük şeylerde kullanabilrmiyiz?
yada 24 saat şarj olsun kullancağımız zaman bataryadan yesin?
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> radyo dalgasıyla şarj? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
ICYBOX USB sabit disk kutusu
ICYBOXun 2.5lik usb disk kutusunu inceliyoruz
Antazone n2000
Antazone dan kaliteli ve uygun fiyatli cipset sogutma cozumu

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç