arkadaşlar kısmetse su soğutmaya geçicez ....dedemin garajında radyatör buldum ..arabaların içersini ısıtmak amaçlı kullanılan radyatörlerinden...acaba iş yaparmı ??? birde neyden yapıldığını tam çözemedım..bakırdanmı-sarıdanmı ? acaba sarı ise benım kullanacağım bakır cpu bloğuna zararı olurmu ?
Benim konuda benim radyatore buyuk demişsin abi şurda koydugun radyator daha buyuk :) ona pompa yetmez sanırsam ya da pompa ona yeterse herhalde bloklara da hasar verebilir, bir de o araba motoru sogutmak için kullanılıyor ısıtma amaçlı değil
kardeş benım radyatör 17" monitörden az biraz büyük değil dikkatini çekerim
6230 model telefonu oraya artislik olarak koymadım ona bakıp boyut kıyaslaması yapılabilmesi için koydum
sırf kırpışmak uğruna gelip buraya yazı yazma ....
ToffieBoi ustam
radyatörun su geçen yerlerinin üzerini kazıdım sarı bir renk var ama bakırmı değilmi bilemiyorum eğer bakır değilse zararı olurmu ?
bakır olup olmadığını nasıl anlarız bilgisi olan
Kırpışmak amaçlı yazsam herhalde daha farklı yazardım dediğim gibi radyatore bakarsan zaten hortum baglama noktalari üstte ve altta, motor sogutmak için kullanılıyor yani, büyük ihtimal aliminyumdur benim sordugum aliminyumdu bakırsa herhalde dandik yapılıda olsa baya pahalıya gelir bir traktör için, kanalları çok geniştir 1. si böyle pompa yetmeyebilir 2. de dediğim gibi bloğa zarar verebilir o kanallara su yetiştirebilecek bir pompa
kardeş nasıl çok geniş yaw 2 tane yan yana 12 cm lik fan bile kıl payı oluyor
ustam o değil içinden geçen su kanalları geniştir herhalde yanlış anlattım sorry, giriş ağızlarına bakarak bi tahminde bulunabilir ama radyator de küçük bir radyator değil telefonla kıyaslasak bile, eğer pompayı yetirebilirim diyorsan kullan ama dediğim gibi bu sefer de bloklara zararı olur, her şekilde gene ufak bir radyator almak gene en mantıklı ve basit çözüm, bende ilk böyle başlamayı düşündüm ama başlangıç olarak biraz kendimi frenliyorum cin olmadan adam çarpmamak lazım, küçükten başlamakta yarar var
arkadaşım o radyatör bakır alüminyum radyatörler siyah boyalı olmaz cünki üzerinde boya tutmaz artı ezilmiş yerlerinden ben bakırım diye bagırıyor. 2000 lik bi pompayla kullanılabilir ama o radyatörün iç kanalları pas ve pislik doludur bence kullanma . kullanıcaksan bile şöle iki üç gün beyaz sirke doldur içine beklesin sonrada bi güzel durula temiz suyla bari tortullar temizlensin olabildiğince öyle kullan