el yapımı blok ...(deneme yapıldı) (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma

corhi -> el yapımı blok ...(deneme yapıldı) (8 Haziran 2008; 18:48:06)

arkadaşlar kısmetse su soğutmaya geçicez ....dedemin garajında radyatör buldum ..arabaların içersini ısıtmak amaçlı kullanılan radyatörlerinden...acaba iş yaparmı ??? birde neyden yapıldığını tam çözemedım..bakırdanmı-sarıdanmı ? acaba sarı ise benım kullanacağım bakır cpu bloğuna zararı olurmu ?[>:]

http://img395.imageshack.us/img395/6320/sl370884np7.jpg

http://img384.imageshack.us/img384/1636/sl370885zc1.jpg

http://img384.imageshack.us/img384/6250/sl370886uu4.jpg

Tunai -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 19:17:18)

Benim konuda benim radyatore buyuk demişsin abi şurda koydugun radyator daha buyuk :) ona pompa yetmez sanırsam ya da pompa ona yeterse herhalde bloklara da hasar verebilir, bir de o araba motoru sogutmak için kullanılıyor ısıtma amaçlı değil

ToffieBoi -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 19:31:51)

Hocam radyator guzel.
Uzerine 1 tane 12 lik fan yeterli olucaktir.
AMa ici bakir mi degil mi onu bulmak nasil olucak bilmiyorum..

corhi -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 19:33:43)

kardeş benım radyatör 17" monitörden az biraz büyük değil dikkatini çekerim [;)]

6230 model telefonu oraya artislik olarak koymadım ona bakıp boyut kıyaslaması yapılabilmesi için koydum

sırf kırpışmak uğruna gelip buraya yazı yazma ....[:'(]

ToffieBoi ustam

radyatörun su geçen yerlerinin üzerini kazıdım sarı bir renk var ama bakırmı değilmi bilemiyorum eğer bakır değilse zararı olurmu ?

bakır olup olmadığını nasıl anlarız bilgisi olan [X(]

PeGaSuS@01 -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 20:03:12)

sanki çürümüş gibi suyu rengini bulandırıp pompayı tıkayabilir bence atın gitsin 30ytl ye sıfır bakır radyatör bulabilirsin oto sanayinde[sm=icon_smile_wink.gif]

Tunai -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 20:12:41)

quote:

Orjinalden alıntı: corhi

kardeş benım radyatör 17" monitörden az biraz büyük değil dikkatini çekerim [;)]

6230 model telefonu oraya artislik olarak koymadım ona bakıp boyut kıyaslaması yapılabilmesi için koydum

sırf kırpışmak uğruna gelip buraya yazı yazma ....[:'(]

ToffieBoi ustam

radyatörun su geçen yerlerinin üzerini kazıdım sarı bir renk var ama bakırmı değilmi bilemiyorum eğer bakır değilse zararı olurmu ?

bakır olup olmadığını nasıl anlarız bilgisi olan [X(]

Kırpışmak amaçlı yazsam herhalde daha farklı yazardım dediğim gibi radyatore bakarsan zaten hortum baglama noktalari üstte ve altta, motor sogutmak için kullanılıyor yani, büyük ihtimal aliminyumdur benim sordugum aliminyumdu bakırsa herhalde dandik yapılıda olsa baya pahalıya gelir bir traktör için, kanalları çok geniştir 1. si böyle pompa yetmeyebilir 2. de dediğim gibi bloğa zarar verebilir o kanallara su yetiştirebilecek bir pompa

corhi -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 20:20:04)

kardeş söktüğüm yerimi bilmeyecem hala motoru soğutmak için diyorsun .söktüğüm araba 30 senelıkti[>:]

Tunai -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 20:23:21)

quote:

kardeş söktüğüm yerimi bilmeyecem hala motoru soğutmak için diyorsun .söktüğüm araba 30 senelıkti[>:]

yaw motor ve kalorifer fark etmez sebebini de yazdım ya zaten yukarıda çok geniştir o sebeple kullanması zor olur

corhi -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 20:25:05)

kardeş nasıl çok geniş yaw 2 tane yan yana 12 cm lik fan bile kıl payı oluyor[sm=s19.gif]

Tunai -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 22:08:46)

quote:

kardeş nasıl çok geniş yaw 2 tane yan yana 12 cm lik fan bile kıl payı oluyor[sm=s19.gif]

ustam o değil içinden geçen su kanalları geniştir herhalde yanlış anlattım sorry, giriş ağızlarına bakarak bi tahminde bulunabilir ama radyator de küçük bir radyator değil telefonla kıyaslasak bile, eğer pompayı yetirebilirim diyorsan kullan ama dediğim gibi bu sefer de bloklara zararı olur, her şekilde gene ufak bir radyator almak gene en mantıklı ve basit çözüm, bende ilk böyle başlamayı düşündüm ama başlangıç olarak biraz kendimi frenliyorum cin olmadan adam çarpmamak lazım, küçükten başlamakta yarar var

jeofizikci -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 22:52:48)

metalin rengi ve oksitelnme rengine bakılırsa bakır malzeme kullanılmış.

CaPaRo T1 -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 23:05:24)

arkadaşım o radyatör bakır alüminyum radyatörler siyah boyalı olmaz cünki üzerinde boya tutmaz artı ezilmiş yerlerinden ben bakırım diye bagırıyor. 2000 lik bi pompayla kullanılabilir ama o radyatörün iç kanalları pas ve pislik doludur bence kullanma . kullanıcaksan bile şöle iki üç gün beyaz sirke doldur içine beklesin sonrada bi güzel durula temiz suyla bari tortullar temizlensin olabildiğince öyle kullan[:'(]

ylpc -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (8 Haziran 2008; 23:18:31)

önce bi kovaya tuz ruhu doldur radyatörü bi kaç saat beklet sonra güzelce durula kanalların iyice temizlenmesi için pompayla 1saat tuz ruhu devirdaym ettir sonra 2-3kez normal suyla durula[:'(] sonra boyayabilirsin 12fan takarsın[:'(]

sertdemiry -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (9 Haziran 2008; 0:01:10)

Hiç uğraşma, bunu tamir edicem diye bir sürü para ve emek harcayacaksın. Piyasadan bilgisayar için üretilmiş doğru düzgün bir radyatör al, hem fanlarını üstüne takarken hem de kasaya yerleştirirken problem yaşamazsın.

Şimdi ilk önce senin bunu iyice temizlemen lazım, sonra rekorların uyması için giriş ve çıkışlarını rekorlara veya hortuma uydurman lazım ki en zor iş bu, sonra fanları üstüne tutturacaksın fakat eğer fanların bir kısmı açıkta kalıyorsa hiç yapma daha iyi, küçücük bir aralık bile olsa bütün hava oradan kaçıyor, yani fanların tam oturması lazım. Ya da davlumbaz yapacaksın, bu durumda kasa içine yerleştiremezsin. Kasaya yerleştirmek istesen zaten çok yer kapladığı için çok problem çıkaracak. Kasaya bağlaman bile problem olacak.

Hepsi deneyimlerimle sabittir, elimde bundan daha küçük bir kalörifer radyatörü var, aynı şeyler başımdan geçti, şimdiki aklım olsa gider 120lık bir radyatör alırdım...
Bu radyatörle aynı performansı alırsın: http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=WA019
Bu arada kanalların ne kadar sık döşendiği buradan belli oluyor, sendeki radyatör ise tek geçişli bir radyatör, yani su dağılarak bir uçtan girip diğer uçtan çıkıyor. Fakat Aqua'da su radyatör içinde turluyor bu bakımdan performansı daha yüksektir.

corhi -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (9 Haziran 2008; 0:10:06)

Yorunlarınız için çok saolun arkadaşlar ...

Kendi bloğumu yapmak için yarın sanayıde bakır arıyacam. Hadi hayırlısı [sm=s19.gif]

corhi -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (9 Haziran 2008; 22:49:17)

2 adet büyük sanayi gezdim ama bi türlü bakır tabaka bulamadım ... bende pirinç aldım ..acaba arkadaşlar komple cpu bloğunu pirinç yapsam bakırdan çok farklı olurmu ?? hatta bu gun gidip bloğu baya baya yarıladım [:D]

2 parça aldım ..soldakı normal aldığım sağdakı işlenmiş hali ... alttakı resımde sağdakıne testere ile diş açılacak ..iğneli blok olacak.. ortadan kesmeye çalıştım ama bendeki testere kördu yarın yenı almayı duşünüyorum.. öyle bi teniyecem..

http://img299.imageshack.us/img299/6888/sl370892oh1.jpg

sağdakı blok önlü arkalı. .ortadan kestığımızde 1 adet cpu bloğu elde edecez [:D]

http://img299.imageshack.us/img299/4563/sl370893eb1.jpg

http://img519.imageshack.us/img519/8384/sl370894fl2.jpg

değerli yorumlarınızı bekliyorum

Confusion -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (9 Haziran 2008; 23:25:44)

sarı dan rekor/dirsek vb gördüm ama radyatör görmedim ayrıca su bloğu da görmedim!!!!!!!!!!

demekki sarı nın çeşitli nedenlerle bu işlerde kullanım zorluuuu var[sm=s16.gif]

corhi -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (9 Haziran 2008; 23:40:39)

ne bilim kardeş .. yapıyom ama yaptığıma deyecekmi bilmiyorum [X(]

Tunai -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (10 Haziran 2008; 0:04:42)

baya baya uğraşmışsın yaw kolay gele ağırlığı nasıl ki gerçi çok fazla değildir, önemli olan sıcaklığı iletmesi bir de paslanmaya neden olmaması tekrar kolay gelsin

Borga-x -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (10 Haziran 2008; 10:50:34)

Eger bakır değilse ısı iletimi tebıkı randımanlı olmayacaktır. Isıyı en ıyı bakır ve alüminyum iletir. Bakır'ı da Elektrolikit bakırdan yapmalısın. yoksa mıkron ölçülerde bakır ıcınde hava kalıyor. Bu bıle sogutmayı etkılıyor.

corhi -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (10 Haziran 2008; 12:05:01)

ağırlık olarak toplam 2 kilo 300 gr dı 2 si ...

bakır bulamadım bulsaydım kesınlıkle bakırdan yapacaktım [X(]

corhi -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (26 Haziran 2008; 14:51:26)

Evet arkadaşlar ...yavaş yavaş prinç bloğumuzun sonuna yaklaşıyoruz .... Son gelişmeler

[image]http://img55.imageshack.us/img55/951/sl370901ee1.jpg[/image]

[image]http://img413.imageshack.us/img413/1978/sl370906ba1.jpg[/image]

yukarıda soldaki bölüme demir desteresi ile iğneli hala getirmeye çalışacam (kör destereyle başladım bıraktım [:D] )

[image]http://img374.imageshack.us/img374/9053/sl370907hx2.jpg[/image]

yukarıda soldaki işlemciye oturacak yuzey ..düz ama dahada düz olabilmesi için bir kaç kat zımparalanıcak [8|]

[image]http://img180.imageshack.us/img180/9071/sl370908is3.jpg[/image]

genel bi görünüm ....

Evet arkadaşlar ilerleme gördüğünüz gibi...Çoğu arkadaş neden bakır yapmadın diyecektir ama bulamadım bölgemize en yakın 2 adet sanayi gezdim ama bulamadım bakır ..Bulduklarım işime yaramayacak kadar küçüktü bende prinç aldım ..inş uğraşıma deyecektir ..

inşallah yaptığım blok bakırdan olmamasından dolayı çok aşırı bir farkı olmazda bir süre kullanırım..ileriye doğru en kötü bloğun altını bakır yaparım ..

Herşey için çok teşekkürler arkadaşlar ..Yorumlarınızı beklıyorum ..

ToffieBoi -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (26 Haziran 2008; 14:57:51)

Umarim disleri acabilirsin

corhi -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (26 Haziran 2008; 14:59:23)

En kötü spral taşınla açıcam ama destere ile daha seyrek ve sık olucak ..daha güzel soğutacak onun için biraz uğraşıcaz galiba[sm=s20.gif]

ToffieBoi -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (26 Haziran 2008; 15:13:42)

PM attim, bakarsan [sm=ebebe.gif]

corhi -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (27 Haziran 2008; 0:09:07)

yorum yapan yokmu yaw [sm=alala.gif]

UFUK_ŞEN -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (27 Haziran 2008; 9:30:32)

güzel olmuş devam et baya iyi gidiyorsun.

PeGaSuS@01 -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (27 Haziran 2008; 10:06:58)

blok çok büyük olmuş anakartın soğutucularına takılmıyosa problem yaratmaz hatta büyük olduğu için iğne sayısıda fazla olur daha iyi performans verir[sm=ok.gif]

corhi -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (28 Haziran 2008; 0:38:40)

saolun arkadaşlar .. iğneleri yapınca yeni resimleri atıcam [sm=s15.gif]

ilidan -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (30 Haziran 2008; 12:36:54)

Resimdeki radyatör eskilerin tabiriyle ÇORUM KALORİFERİ denen radyatörden. Motordan gelen sıcak suyu içinden geçirir ve karşısına konan fan sıcak hava üretip araba içine üfler. Böylece araç içi ısıtma sağlanmış olur.[:'(]

Radyatörde PİRİNÇ malzeme kullanılmaz hocam merak etme. O kesinlikle BAKIR'dır. [:'(]

quote:

Orjinalden alıntı: Tunai

Benim konuda benim radyatore buyuk demişsin abi şurda koydugun radyator daha buyuk :) ona pompa yetmez sanırsam ya da pompa ona yeterse herhalde bloklara da hasar verebilir, bir de o araba motoru sogutmak için kullanılıyor ısıtma amaçlı değil

ToffieBoi -> Cevap: radyatör işimi görürmü? (30 Haziran 2008; 14:10:48)

EE blockla ilgili yeni resim var mi?
Dislerle ilgili

corhi -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (1 Temmuz 2008; 21:31:57)

evet arkadaşlar yavaş yavaş denemelere geçtim.. şu an ekipmanları boşta çalıştırıyorum..
blokta sızıntı falan varmı diye bakıyorum[sm=s15.gif]

[image]http://img375.imageshack.us/img375/392/sl370912kj9.jpg[/image]

[image]http://img365.imageshack.us/img365/3148/sl370914rc9.jpg[/image]

Genel bir görüntü...

Bloğa yanağımı dayadığımda buz gibi olduğunu hissedebiliyorummm .. Umarım bu kadar çabalamışken işime yarar bu blok ...

Birde bu bloğu monte etme dalgası yapmadım daha...el ile bastırarak bir kaç değer alsam diyorum...aksi halde yarına kadar nasıl beklerim...uyuyamam valla ...[:D]....sizce neler yapmalıyım daha ....

birde bu bloktan iyi değerler alayım görünüşünde bir kaç değişiklik yapacam..
(estetiğe fazla önem vermedim..boşa gidebilir diye..değerler hele bi iyi çıksın ....:)

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar ...

corhi -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (1 Temmuz 2008; 22:48:58)

Evet arkadaşlar ..dayanamayıp test yaptım....

prinç bloğu parmağımla bastırdım... bu işte 450 ı/h lık neydi belirsiz bir akvaryum pompası kullandım 1,5 metrede hortum kullandım..

pompa-radyator- blok < olarak bağlantıyı yaptım..(cpu tabanı okadar duz değildi ve macun yoktu)

cpu sıcaklığı 40 derece gösterdi (everest)

acaba tabanı duzleyip ,macun sürüp vede daha kuvvetli bir pompa alsam çok büyük faydasını görürmüyüm ? ..

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Tunai -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (1 Temmuz 2008; 23:15:49)

ustam 40 derece yük altında mı? yoksa boşta mı biraz da yük bindir işlemciye

ylpc -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (2 Temmuz 2008; 0:01:48)

hayırlı olsun ama sistem çirkin gözüküyo bence www.firebal.net ten güzelbi boru al bide radyatör 45ytl ye 12cm lik radyatör var senin radyatör çürük gözüküyor içini temizlediysen siyah spreyboya ile boyada güzel gözüksün işlemcin ne bilmiyorum ama sanırım bosta almışsın 40 dereceyi macun yoksa parmağınla bastırdıysan deeğerler fena değil güzel aparat ile kaliteli bi macun sürersen çok daha iyi değerler elde edersin[:'(] kolay gelsin...

ToffieBoi -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (2 Temmuz 2008; 0:13:40)

Hocam oyle parmak fln bosver.
1-2 gun sonra guzel bi sIkIstirma sistemi yap ona.. Vidali fln guzel bisey olsun. Anakart arkasina destek parcasiyla vb.
Kaliteli bir de termal macun al. Kaliteli macun alamicaksan (netten siparis vermek istemiyosan vb.) o zaman elektronikcilerde satilan beyaz macunlardan al. Ama kesinlikle bir macun kullan..

Son olarak da blogun ici tasariminin resmini atarsan[sm=super.gif]

corhi -> Cevap: radyat�¶r i��imi g�¶r�¼rm�¼? (2 Temmuz 2008; 0:28:54)

boşta 40 derece

demir desteresi ile teksıra çizgi halinde kanal açtım .

ayrıca hortum falan sonra alıcam.. radyatör boyama falan sonra ...yeterkı değerler bizi kurtarsın [:)]

PeGaSuS@01 -> Cevap: radyat�¶r i��imi g�¶r�¼rm�¼? (2 Temmuz 2008; 10:05:02)

quote:

boşta 40 derece

demir desteresi ile teksıra çizgi halinde kanal açtım .

ayrıca hortum falan sonra alıcam.. radyatör boyama falan sonra ...yeterkı değerler bizi kurtarsın [:)]

işlemci E6xxx serisi galiba boşda 40 derece olduğuna göre
siz yinede işlemcinizin adını saat frekansını ve biosdan verdiğiniz voltajı bi yazın sonra bi orhos da test edin

corhi -> Cevap: radyat�¶r i��imi g�¶r�¼rm�¼? (2 Temmuz 2008; 11:41:39)

işlemcim E6550 2.33 defult hızda şu an. stack fandada sıcaklık 40 derece civarı geziyor..

PeGaSuS@01 -> Cevap: radyat�¶r i��imi g�¶r�¼rm�¼? (2 Temmuz 2008; 11:46:32)

quote:

işlemcim E6550 2.33 defult hızda şu an. stack fandada sıcaklık 40 derece civarı geziyor..

sıvı soğutmada önemli olan yük altındaki sıcaklık dır boşdaki sıcaklığı salla gitsin

corhi -> Cevap: radyat�¶r i��imi g�¶r�¼rm�¼? (2 Temmuz 2008; 11:51:01)

quote:

Orjinalden alıntı: PeGaSuS@01

quote:

sıvı soğutmada önemli olan yük altındaki sıcaklık dır boşdaki sıcaklığı salla gitsin

pc ye nasıl yuk bindirebilirim ? program ismi rica etsem [:)]

PeGaSuS@01 -> Cevap: radyat�¶r i��imi g�¶r�¼rm�¼? (2 Temmuz 2008; 11:52:35)

orthos u kullan http://sp2004.fre3.com/beta/beta2.htm burdan indir

Borga-x -> Cevap: radyat�¶r i��imi g�¶r�¼rm�¼? (2 Temmuz 2008; 13:17:29)

Aman hocam sogutma çalışmazsa Ateşe vermesin işlemciyi [8D]

SysEdit -> Cevap: radyat�¶r i��imi g�¶r�¼rm�¼? (2 Temmuz 2008; 14:24:44)

Boşta 40 derece su soğutma için yüksek değil mi? Oda sıcaklığının 3-5 derece yukarısına kadar kabul edilebilir...

arg-ist -> Cevap: radyatör i�imi görürmü? (3 Temmuz 2008; 16:54:41)

slm dostum soğutucunun anakarta montajı için thermalltake soğutucu bağlantı elemanları var.fiyatı 10-15 ytl civarında bir tanesini rahatlıkla uygulayabilirsin .fireball abir bakıver.bulamazsan yardımcı olurum.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.78125