arkadaşlar birçoğumuz arabalardaki devir saatlerini biliriz hani gaza basında sağ tarafa doğru dayananlardan :D
bunu bilgisayar fanlarım için yapmak istiyorum tabiki diğer fan kotrollerle birlikte forumda bir çok kez fon kotrol devresi yayınlandı ve benim en mantıklı ve ucuz bulduğum devre akin-87-izmir abimin devresiydi bu devrenin üzerine bir adette devir saati ekleyebilrmiyim?
arkadaşlar birçoğumuz arabalardaki devir saatlerini biliriz hani gaza basında sağ tarafa doğru dayananlardan :D
bunu bilgisayar fanlarım için yapmak istiyorum tabiki diğer fan kotrollerle birlikte forumda bir çok kez fon kotrol devresi yayınlandı ve benim en mantıklı ve ucuz bulduğum devre akin-87-izmir abimin devresiydi bu devrenin üzerine bir adette devir saati ekleyebilrmiyim?
Saygılar,
gzl bir istek eğer elinde olan varsa bende kasama ekleebilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealPowerTunahan -- 8 Haziran 2008; 16:24:01 >
Saygılar,
6-7 aydır aklımda var ama daha 13 yaşımda olduğum için biraz daha elektrik üzerinde bilgisi olan birine ihtiyacım var en azından devreyi yazmak için
Onun yerine okullarda lablardaki Vmetre gostergelerinden bulup Guzel bi sekilde yerlestirirsen Voltaj arttikca fan devri ve gostergenin gosterdigi deger articaktir..
Saygılar,
6-7 aydır aklımda var ama daha 13 yaşımda olduğum için biraz daha elektrik üzerinde bilgisi olan birine ihtiyacım var en azından devreyi yazmak için
yaş problem deil dostum şemayı bulduktan sonra ben yardım edebilirim sana ama önemli olan şema
Onun yerine okullarda lablardaki Vmetre gostergelerinden bulup Guzel bi sekilde yerlestirirsen Voltaj arttikca fan devri ve gostergenin gosterdigi deger articaktir..
öle deilde ibreli olursa daha gzl olur öle yapmanın bnm için bi anlamı yok
ama voltajda 0-12 aralığında bişey bulabileceğimizi sanmıyorum ve rpm daha havalı olur şöle 0-8000 rpm fln takarım 10 tane:) ama tşkr ederim saol
öle deilde ibreli olursa daha gzl olur öle yapmanın bnm için bi anlamı yok
kadranlı olması daha şık söle çevircen potansiyometreyi horrr diye bi sesle birlikte kadarn sağa doğru çekecek sadece devre şemasına ihtiyacım var ben yapaarım 7 yaşımdan beri lehim yapıyorum bugünde oks meretinden kurtuldum 93 net ile sanala yaşama geri döndüm bugün saat 14:00 itibari ile
bu tip göstergeleri oto aksesuarcılarında bulabilirsin ama kıt olrak satılanları baya pahalıdır yani ön sol dirsek için 2 veya 3 lü satılır ama tek bulmak ta o boyda zor oluyor ben kendi aracım için baya bi aramıştım tabi markaydı aradığım yurtdışıdan getirttim greddy marka ama biraz tuzlu sana daha böyle piyasa malı tekli satılanlardan lazım onuda ist/maslak oto sanayinde ara bu peugeotlardan çıkma bulabilirsin uygun fiyata kolay gelsin