Malumunuz yeni anakartlara rs232 koymuyolar artık.Piyasada hazır dönüştürücler var fakat ben kendim yapmak istiyorum.Elinde usb-rs232 dönüştürücü devre,baskı devresi olanınız varsa paylaşırmısınız..Teşekkürler...
Sapphire Pure A9RD580Adv Crossfire3200 + Amd Athlon64 3700+ San Diego + OCZ Vendetta 2 + 1.5GB DDR400Mhz Ram + 512 MB Ati Radeon X1900XTX(256bit) PCI-Ex. + Titan Twin Turbo VGA Cooler + 1TBSeagate+160SAMSUNG= 1160 GB HDD + ASUS 1814LBT SATA Dvd-Rw + FSP 400 W Power + Pinnacle PCTV 110i DVB-T Tv kartı + Thermaltake Blower fan + Windows XP SP3
Malumunuz yeni anakartlara rs232 koymuyolar artık.Piyasada hazır dönüştürücler var fakat ben kendim yapmak istiyorum.Elinde usb-rs232 dönüştürücü devre,baskı devresi olanınız varsa paylaşırmısınız..Teşekkürler...
Bendeki PC yeni aynı sorun bende de vardı kasanın arkasında RS232 port olmadığı için seri cihazları kullanamıyodum. Ama anakartı incelediğimde COM çıkışı olduğunu gördüm. Eski bilgisayarlardan temin ettiğim RS232 kabloyu anakarta bağladım.
bu tür çeviriciler yeterli değildir bir çok uygulamada özellikle pic programlarken tavsiyem pcı serial kart almanız yönünde