Giriş | |
|
|
|
8 Haziran 2008; 10:49:49
|
|
|
Evet dostlar, Uzun süredir mio136 sını IGO ile kullanmak isteyen dostların PM leri ile karşılaşmaktayım.Henüz yeni bebeğim olduğundan her PM e cevap veremediğim için özür.Ancak en güzeli buradan bu işi resimli olarak anlatayım ve kurulumu gerçekleştirelim hep beraber. NOT: Bu işlemler kesinlikle TEST ve HOBİ amaçlıdır.Hiç bir ticari değeri yoktur ve herzaman ÜCRETİNI ödeyip, YASAL YAZILIMLARI kullanmanızı önermekteyiz..ÜCRETİ ödenen daha doğrusu HAKKI verilen her iş bizlere daha iyi olarak geri dönecektir.!!! LÜTFEN BİRİLERİ BUKADAR UĞRAŞIP TER DOKERKEN, SOKAK SOKAK ELEMAN DOLAŞTIRIRKEN, 15 GÜNLUK SIGARA PARANIZA YADA 1 HAFTALIK BENZIN PARANIZA LÜTFEN PARASINI VERIP YAZILIM / HARITANIZI SATIN ALIN...Kİ EN MÜKEMMEL HEP ELİMİZİN ALTINDA OLSUN.ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ BİZE YAKIŞMAZ!!!! Önemli Notlar:Mio 136 mız da IGO yu kullanmamız için mutlaka Miomap 3.2 yi de kurmamız gerekmektedir.Ayrıca her seferinde Malum yazılım ile açılmaması ve Win CE olarak kullanmak için bazı dostlar gerekli programları ActivSync ile atmayı daha önceleri anlatmışlardı.Ancak ben bunlarla uğraşmadan, bir kaç tuş kombinasyon hilesi ile direk WİnCE olarak gösterip IGO yu kurup kullanıyorum.RESET atmadığınız sürece her açıp kapadığınızda yine program kaldığı yerden devam eder.Ancak bşir sıkıntı olursa yine vereceğim tuş kombinasyonları ile kullanabilirsiniz.Çok basitce... Öncelikle gerekli alet edavatımız: Bir adet MIO136 Win CE NET 4.2 Core hali,PC,I-GO My WAy 2006 Plus programı,Mio Map 3.2 programı,gerekli haritalar. 1) Mio136 ımızı yine günün birinde tekrar üzerindeki yazılımla eski yazılım ile kullanmak isterseniz, Öneclikel SD kartın içindeki dosyaları olduğu gibi PC nize kopyalayınız. 2)SD kartı Mio136 dan çıkartıp format atınız.Formatı mutlaka FAT olarak yapınız.( FAT 32 değil) 3) Daha sonra Bu sd kartımız içine aşağıdaki ilk resimde olan 3 ana dosyayı atacağız..Shell daha sonra kendini oluşturacak. 4) unutmayın.Mio 136 içinde, I-go programımızı çalıştırmak için 2 resimde olduğu gibi Miomap directory si altınaki turuncu Miomap ikonunu çift tıklayarak çalıştıracağız. 5) haritalar ve ses dosyaları ise, 3.resimde bulunan I-GO directory si altındaki , MAPS ve VOICE directoryleri altında olacak. 6)Daha sonra sizlere 5-6 değişik SKIN vererek IGO nuzu daha hoş görünümlü halde kullanmanızı sağlayacağım.Bu arada bu skinlerden birinde takip ikonu üçgen olmaktan çıkıp bir araba ikonu olacak.Ancak her seferinde SKIN directory si altında bir tek SKIN dosyası bulundurabilirsiniz.UNUTMADAN BU SKIN mutlaka IGO directory si altındaki SKIN de olacak.MIOMAP deki SKIN de DEĞİL !!! RESIM 1 RESIM 2 RESIM 3 EVET ŞİMDİ BAŞLAYALIM EN BAŞTAN UYGULAMALARMIZA.. A) mio136 nın içinde ki SD kartımızı FAT iel formatladık. B) içine IGO myway 2006, Miomap 3.2 yi ve 2277 adlı directory direk olarak kopyalıyoruz. C) Şimdi SD kartımız içinde tüm bilgilerimiz hazır.Sıra bunları mio136 mıza kabul ettirmekte.SD kartımızı mio136 mızın içine yerleştiriyoruz.Cihazımız hala kapalı. D) CİHAZI AÇIYORUZ...RESIM 4 te görüldüğü üzere cihazın yanında bir adet JOG WHEEL mevcut.Yukarı aşağı ve içeri doğru bastırarak hareket ettirdiğimiz.Önce cihazın kalemini sol elimize alıyoruz.Ve sağ elimizle RESIM 5 TE görüldüğü üzere JOG WHEELI AYNI ANDA !! ALTA ÇEVİRİP düğmelerden BÜYÜTEÇ EKSİ ye basarak parmaklarımızı çekmeden !!!! kalemi üstte bulunan RESET deliğine sokarak cihaza HARD RESET atıyoruz ve kalemi çıkartıyoruz. BUNU BEN BULDUM ve RESIM 6 ekranda belirene kadar JOG WHEEL ve BUYUTEÇ EKSI deki parmaklarımzı çekmiyoruz. RESIM 6 ekranda belirince artık tüm parmaklarımızı çekebiliriz.Bu ekranda beliren YES NO lu soruya NO cevabını veriyoruz.EVET şimdi Aletimiz artık arka planda AYARLAR MP3 ÇALAR ve YOL KILAVUZU BALONCUKLU bir PDA ! E) hemen RESIM 7 de görülen yere (LCD ekranın en sınır ucu) na kalemimizi değdiriyoruz ve karşımızda WINDOWS logosu hemen tıklayıp PROGRAMS dan WINDOWS EXPLORER ı tıklıyoruz karşımızda DIRECTORY ler.(RESIM 8) F) Buradan STORAGE CARD ı tıklayıp MİOMAP directorisi içinde TURUNCU MIOMAP ı çift tıklıyoruz.(RESİM 2 deki) Program çalışmadan size ekran ebatlarını soran bir pencere açılacak.Buradan aşağıya kayarak MIO 136 PNA 240x320 yi bulup işaretleyin.Olay bitmiştir. GEREKLI DOSYALAR ... http://*****share.com/files/121217639/igo_miomap_full.rar.html HEDIYE SKIN İÇİNDE HAZIR RESIM 4 RESIM 5 RESIM 6 RESIM 7 RESIM 8 İŞTE KARŞINIZDA IGO. RESIM 9 GÜLE GÜLE KULLANIN.... RESIM 9
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilvarch -- 18 Haziran 2008; 10:49:56 >
IPHONE 1.1.4 8GB ,TOMTOM GO 720 ve MİO136 IGO BAŞARSOFT EDITION ,SAMSUNG 40M87BD/XXE FULLHD SOFT VERSION 2000!, PS3 PAL 60GB , PSN TR:BILVARCH - PSN UK:BILVARCH72 - PSN US:BILVARCH972 ; 32 adet bluray film ve 16 adet Ps3 oyun
|
|
|
|
|
8 Haziran 2008; 11:17:42
|
|
|
Braavo.. Baslamissin.. Gozum yasardi.. Ama galiba "pehlivan tefrikasi" seklinde....... Nedemek istedigimi yeni nesil belki anlamayabilir. anlayanlar anlamayanlara yardimci olsun.. sozumu geri almak uzere idim ama simdilik askiya aldim. Gunun birinde su pehlivan tefrikasinin sonuna ulasirsak ozur de dileyecegim.
|
|
|
8 Haziran 2008; 11:27:13
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: sas_sas pehlivan tefrikasi Bilmeyenler ve yanlis anlamalari önlemek icin icin pehlivan tefrikasi : bir turlu sonu gelmeyen, sonuca baglanmayan, uzadikca uzayan isler anlaminda kullanilir
|
|
8 Haziran 2008; 12:02:56
|
|
|
@ bilvarch bey, (Sanirim "bey" dir. "Bebegim" oldu deyince biraz kafam karisti. Bizim zamanimizda erkekler "bizim bebegimiz" derlerdi) Bagisla, anali babali buyusun demeyi unutmusum.. Bunu, yukaridaki yazima editle eklemeyi sizlere hepinize olan saygimdan dolayi kendime yediremedim.
|
|
|
8 Haziran 2008; 12:59:30
|
|
|
Daha önce GARMIN, şimdi MIO 136 ... Bu tip çözümlemeleri üst başlık yapıp sabitlemek birçok kişiyi rahatlatacaktır. Şu anki haliyle forumda, kedi yavrusunu kaybetse bulamaz. Bilvarch, allah analı babalı büyütsün. Uykusuz gecelerin arasında bu işi yaptığınız için de ayrıca kutlarım.
|
|
|
8 Haziran 2008; 20:34:24
|
|
|
"bilvarch" üstad tam bir haftadır bununla ilgili bilgi arıyordum. Eğer devamı ve de sonu gelirse harika olacak. Şimdiden teşekkürler
|
|
9 Haziran 2008; 12:29:02
|
|
|
İŞLEM TAMAM
IPHONE 1.1.4 8GB ,TOMTOM GO 720 ve MİO136 IGO BAŞARSOFT EDITION ,SAMSUNG 40M87BD/XXE FULLHD SOFT VERSION 2000!, PS3 PAL 60GB , PSN TR:BILVARCH - PSN UK:BILVARCH72 - PSN US:BILVARCH972 ; 32 adet bluray film ve 16 adet Ps3 oyun
|
|
|
|
|
9 Haziran 2008; 14:25:09
|
|
|
bilvarch arkadasim ellerine saglik gerekli olan programlari gonderebilir misin? ayni islemleri mio 269+ de deneyecegim bakalim ne olacak??
|
|
9 Haziran 2008; 14:42:04
|
|
|
şu an upload ediyorum.biter bitmez ilk mesaja ekleyeceğim. komple hazır dosyalar :) İçinde benim kendi POI lerim varsa bir zahmet siliverin :)
|
|
|
|
|
9 Haziran 2008; 14:43:16
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: bilvarch şu an upload ediyorum.biter bitmez ilk mesaja ekleyeceğim. komple hazır dosyalar :) İçinde benim kendi POI lerim varsa bir zahmet siliverin :)
|
|
9 Haziran 2008; 16:53:06
|
|
|
hocam eline sağlık. büyük bir hizmet. ancak ben bu reset işlemini yapamadım. jog wheel + büyüteç eksi + reset yapıp ekran belirinceye kadar da jog wheel ve büyüteç eksiyi basılı tutmama rağmen resim 6 daki uyarı ekranı gelmiyor bende. herzamanki gibi açılıyor. cihaz da aynı aslında ama? edit: jog wheel i içeri doğru değil alta doğru bastırınca geliyor uyarı ekranı ama NO desem de bu ekranda. birşey değişmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toggle -- 9 Haziran 2008; 16:57:56 >
|
|
9 Haziran 2008; 17:09:23
|
|
|
Yahu bazen ellerim beynimden hızlı gidiyor :) içeri değil alta doğru basacaksınız.Yaptığınız doğru .Bende ilk mesajda editledim.Teşekkürler. NO yazan tablo çıkınca NO ya basın hiç bir şey değişmedi sanmayın. Hemen en alt sol köşeye gelip kalemin ucunu tıklatınca Windows ikonu belirecek... Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
9 Haziran 2008; 17:17:57
|
|
|
yok hocam sol altta çıkmıyor windows ikonu. bu alet boğaziçine gitmişti. acaba orda kilitediler mi? quote:
Orjinalden alıntı: bilvarch Yahu bazen ellerim beynimden hızlı gidiyor :) içeri değil alta doğru basacaksınız.Yaptığınız doğru .Bende ilk mesajda editledim.Teşekkürler. NO yazan tablo çıkınca NO ya basın hiç bir şey değişmedi sanmayın. Hemen en alt sol köşeye gelip kalemin ucunu tıklatınca Windows ikonu belirecek... Kolay gelsin.
|
|
9 Haziran 2008; 18:28:45
|
|
|
"bilvarch" üstad yukarıdaki güzel açıklamalarından sonra nihayet cihazıma yükleyebildim. Aman tanrım! benim eski cihaz süper bir navigasyon canavarına döndü. Malum Navturk den sonra bu program süper oldu. Bu zamana kadar demek ki biz gerçek bir navigasyon cihazı kullanmıyorduk. Üstad eline sağlık tekrar teşekkürler...
|
|
9 Haziran 2008; 19:28:40
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: horon "bilvarch" üstad yukarıdaki güzel açıklamalarından sonra nihayet cihazıma yükleyebildim. Aman tanrım! benim eski cihaz süper bir navigasyon canavarına döndü. Malum Navturk den sonra bu program süper oldu. Bu zamana kadar demek ki biz gerçek bir navigasyon cihazı kullanmıyorduk. Üstad eline sağlık tekrar teşekkürler... Çok sevindim.Güle Güle kullanın.Ahanda budur.*****turk ten sonra bayağı muhteşem geliyor insana.Hayırlı olsun Bu arada sık sık size skin vereyim.Sıkıldıkça Navigasyonunuzu daha da neşeli ve renkli kullanın.
|
|
|
|
|
9 Haziran 2008; 21:52:33
|
|
|
MIO C-510 cihaza da igo 8 yükleyebilir miyim? Nasıl yükleme yapabilirim. Bu konunun biraz acemisiyim de
"Batılılar geldiklerinde ellerinde incil, bizim elimizde topraklarımız vardı.Bize, gözlerimizi kapayarak dua etmesini öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda ise bizim elimizde incil, onların elinde topraklarımız vardı." Kenu Kenyattu Kenya Kurucu Devlet Başkanı
|
|
|
|