Ben Dlink DSA3100 gateway ile 4 mb adsl bağlantısını otel içinde internet bağlantısı isteyen müşterilere hizmet olarak sunuyorum. bağlantı sıralaması "modem - d link dsa3100 - swtichs - access points- kullanıcılar" olarak gidiyor. Son günlerde Dlink DSA3100 sürekli olarak user ların kullanıcı adı ve şifrelerinde hata vermeye başladı. "kullanıcı adı veya şifreniz hatalı mesajı"veriyor. veri paketlerini saymıyor. Kullanıcı aktif dahi olsa idle sayıyor. IPler askıda kalıyor.
Bir bilgisayara isa server 2004 kurdum. Dlink gateway i kaldırıp onun yaptığı işi isa server 2004 üzerinden yapabilir miyim? Bu isa server üzerinden müşterilere kullanıcı adı ve şifre tanımlayıp internet bağlantısı sağlayabilir miyim?
Bunu nasıl yapaileceğim hakkında bilgi verirseniz sevinirim?
dsa 3100 ü müşterilerin kullanıcı adlarını ve şifrelerini tanımlamakta kullanıyorum. Sadece internet ücreti veren müşterilere kullanıcı adı ve şifre veriyorum. Onlarda kullanıcı adını ve şifresini kullanarak internete erişiyorlar. Bütün odalarda kablosuz erişim imkanı olduğu için ücret vermeyenlerin internete erişimlerini engellemek için kullanıyorum.
konu açılmışken bir soruda benden VPN için Isa server gerektiğini duydum.microsoftun sitesinden isa server 2006 indirdim.ama bunun hiçbir özelliği yok sanki bir yere bağlanmaya çalışıyor gibi :) oysan ben başka kullanıcılar benim networkume bağlansın istiyorum.20 kullanıcılı terminal server clientlerimiz var ama VPN benim için merak oldu artık... ısa server resmi ekte
Merhaba ; isa konusunda aradığınız herşey çözümpark üzerinde bulabilirsiniz , sadece isa konusunda 72 adet makale bulunmaktadır . bu arada bilginiz olsun diye arkadaşlar doktor daki bütün makale ve postlarımı sildirdim .. aynı şekilde ekip arkadaşlarımda yani orada isa ilgli hiçbirşey kalmadı.