Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
RAM arttırmak için

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> RAM arttırmak için Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
yüksel75

7 Haziran 2008; 17:05:58 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar 945p-ds3 anakart üzerinde 2 adet 512/667 ram bulunuyor.bildiğim kadarıyla dual. bunların yanına diğer slotlara 2 adet 1GB/667 ram taksam sorun çıkarırmı? (XP kullanıyorum) Toplamda 3GB yapmak istiyorum. Anakart kitapçığında max 4GB ibaresi var.
İyi bir performans için Önerileriniz nelerdir.

ANADOLU ŞEHİT ANA DOLU- KURTLAR VADİSİ
alibotan

7 Haziran 2008; 17:15:24 

XP 32 bit en fazla 2gb ram paketleyebılıyorr fazlası performansa etkı etmez

P4 630 Prescott 3.OO GHZ (Günlük kullanım O.C 3.65 GHZ)
// ASUS P5SD2-X // STOK FAN //
2*512 EXTREME DDR2 533 4-4-4-12 // 80GB HDD // ATİ R. X550
dellino

Sisteme Gözat

7 Haziran 2008; 17:34:30 

alibotan
3,2Gb paketleyebiliyor. Ama Xp için 2 Gb çok yetrli.
Ram frekansları ve voltajları aynı olduğu sürece sorun çıkmaz.

AMD K6-2 350 mhz-ViaK6 Mother-Trident8400 4Mb Vga-028+128 ram-Sis16 bit ses-40xCd room-Fly98 Tv-
15 inch monitör 4 wat hoperlör Since 1999
alibotan

7 Haziran 2008; 17:39:07 

programlara en fazla 2 gb paketler diye biliyorum

Ufocu

7 Haziran 2008; 17:40:45 

Anakartımda takılı 2x1 Gb remlerin yanına dual özelliği kaybolmasın diye 2 adet 512 Mb rem ekleyip 3 Gb a terfi ettim. Vista 32 bit kullanmama rağmen hiç bir artısını görmediğimden geri çıkardım. Çünkü ne kadar sistemi zorlarzam zorlayayım 2 Gb ram kesinlikle fazla bile geliyor ve bunu yandaki Vista barda canlı olarak görebiliyorum.
Çok yoğun işlem gücü yaptımayacaksanız 2 gb XP ye fazla bile gelecektir. Ama 2 ve 4 çekirdekli işlemci kullanıp aynı anda mesela hem film ripleyip hem Atuto Cad ile cizim yapacaksanız bunun yanında 2nci monitörde tv veya film izlemeyi seçerseniz o zaman 3 gb faydalı olacaktır.

Performans için çift çekirdekli işlemciye geçmeniz ve OC ile FSB hızını artırmanız performansıda yükseltecektir. FSB artırması durumunda RAMlerde yüksek frekanslara çıkacağından (Kaliteli rem gerekli ) daha iyi ram okuma ve yazma hızlarına ulaşırsınız ki buda doğrudan performans demektir.
Rem artırmak direk olarak performans anlamına gelseydi 512 Mb bellekli bir Geforce 8500 GT nin 256 mb bellekli bir Geforce 8800 GT den daha performanslı olması gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 7 Haziran 2008; 17:43:41 >

alibotan

7 Haziran 2008; 17:41:24 

vede dogru bılıyormusum 32bit xp programlara max. 2gb ram paketleyebılır

yüksel75

10 Haziran 2008; 16:55:23 

quote:

Orjinalden alıntı: Ufocu

Anakartımda takılı 2x1 Gb remlerin yanına dual özelliği kaybolmasın diye 2 adet 512 Mb rem ekleyip 3 Gb a terfi ettim. Vista 32 bit kullanmama rağmen hiç bir artısını görmediğimden geri çıkardım. Çünkü ne kadar sistemi zorlarzam zorlayayım 2 Gb ram kesinlikle fazla bile geliyor ve bunu yandaki Vista barda canlı olarak görebiliyorum.
Çok yoğun işlem gücü yaptımayacaksanız 2 gb XP ye fazla bile gelecektir. Ama 2 ve 4 çekirdekli işlemci kullanıp aynı anda mesela hem film ripleyip hem Atuto Cad ile cizim yapacaksanız bunun yanında 2nci monitörde tv veya film izlemeyi seçerseniz o zaman 3 gb faydalı olacaktır.

Performans için çift çekirdekli işlemciye geçmeniz ve OC ile FSB hızını artırmanız performansıda yükseltecektir. FSB artırması durumunda RAMlerde yüksek frekanslara çıkacağından (Kaliteli rem gerekli ) daha iyi ram okuma ve yazma hızlarına ulaşırsınız ki buda doğrudan performans demektir.
Rem artırmak direk olarak performans anlamına gelseydi 512 Mb bellekli bir Geforce 8500 GT nin 256 mb bellekli bir Geforce 8800 GT den daha performanslı olması gerekirdi.

Hocam sende 2x1 dual var bendeki 2x512 var ondan dolayı. Ramlerim 2x1 olsa gerek olmazdı tahminim

ANADOLU ŞEHİT ANA DOLU- KURTLAR VADİSİ
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> RAM arttırmak için Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
İCEAGE+ işlemci soğutucusu
iceage işlemci sogutucusunun yeni versiyonu
Sapphire X1600 Pro HDMI video
Gelecegin video ve ses baglanti standarti HDMI portuna sahip Sapphire X1600Pro ekran karti

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar