Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
1800 ytl, Çift Ekranlı Farklı ve YepYeni Bir Dizüstü, Üstelik ...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Vestel >> 1800 ytl, Çift Ekranlı Farklı ve YepYeni Bir Dizüstü, Üstelik ... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
serdem

7 Haziran 2008; 14:31:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Top-Notch Notebook, bilgisayarı aç-kapa soruna kökten çözüm getirdi.Türkiyede üretilen bu notebook ile vestel çıtayı gittikçe yükseltiyor..

T9300 (2.5 GHz. 800 MHz Fsb 6MB Cache)
3 GB DDR II
250 GB
GeForce 8400M
15.4" WXGA Parlak
Mikrofon
5 in 1 Kart Okuyucu
Bluetooth
1.3 M pixel kamera

Vestel, Top-Notch Notebook’u üreterek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Vestel Top-Notch Notebook’un normal ekranının yanı sıra, kapağının dışına yerleştirilmiş yardımcı bir LCD ekranı bulunuyor. Notebook’un içindeli bir flash bellek’ten beslenen bu yardımcı ekran, bilgisayardaki birçok bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Böylece bilgisayarınızı açmadan, bu ekran üzerinden, maillerinizi kontrol edebiliyor, resimlerinize bakabiliyor, müziklerinizi çalabiliyor ve oyun oynayabiliyorsunuz. Şaşırtıcı değil mi?

Vestel’in üstün ve yenilikçi teknolojisini takip edin! Sizi şaşırtmaya devam edecek.

Windows® SideShow™, Windows Vista™ işletim sistemi kullanıcılarına, notebook kapağındaki LCD ekran ile bilgiye kolayca erişim imkanı sunan bir özelliktir. Bu özellik, kullanıcıların önemli bilgilerine bilgisayarlarını açmadan ulaşmalarına izin verir.

Yeni gelmiş e-postların konu satırlarına, randevulara, yapılacak işler listesine, haber başlıklarına, hava ve trafik raporlarına, hisse senedi fiyatlarına, TV programlarına, Windows Media Player'de "Şimdi Çalınıyor" konumuna ve daha fazlasına göz atmanın en pratik bir yöntemidir.

Fiyatı goldda 1800 ytl imiş

Ürün Web Sitesi İçin Lütfen Tıklayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdem -- 22 Haziran 2008; 13:06:39 >

serdem

8 Haziran 2008; 1:07:03 

Konu yerli bir marka olunca pek dikkat çekmiyor..
C3nK35

Sisteme Gözat

8 Haziran 2008; 1:17:14 

yerli markalara duyamadigimz güvenden dolayi pek ilgi görmüyor

Intel @6600
Asus P5Q DELUX
Ocz REPAİR HPC 4GB(2X2)DDR2 1066 MHZ
SEAGATE 500 Gb 32 Mb
GeCuBe HD 4870
Thermaltake 750W
Enermax Big CHAKRA
Agent_WD40

8 Haziran 2008; 1:43:35 

Vestel i tebrik etmek lazım hızlı teknoloji takipçiliğinden ötürü. Konfigürasyona gelince herşey yerli yerinde sadece ekran kartı da 8600 olsaymış çok daha iyi olurmuş.

Geldim, gördüm, yendim.
Hypericum

Sisteme Gözat

8 Haziran 2008; 11:10:24 

Görsel açıdan çok hoş gözüküyor

Çin malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı !

KOMANDOXXX

8 Haziran 2008; 11:38:55 

Vestel i tebrik ederim devam

Acer Aspire 5920G-933G32Mn Intel PM 965 Express Intel Core 2 Duo T9300 (Penryn) 2.5GHz FSB 800MHz L2 Cache 6MB , NVidia GeForce 8600M GT Grafik belleği 512MB, RAM 3GB DDR2 667MHz, HDD 320GB 5400rpm SATA, DVD Super Multi Double Layer, Dolby Home Theater + Surround + Subwoofer
3D MARK 2006 Score :oc siz sıkor 4066 32bit Vista Home Premium
ascargon1

8 Haziran 2008; 12:19:58 

Firma yerli olsa dahi laptop'ın içindeki donanımın bilindik markalar olduğunu unutmamak gerek (örneğin ekran kartı nvidia). Tabii konu laptop olunca markanın da ne kadar önemli olduğu bilienen bir gerçek. Yine de Vestel'i çıtasını yükseltmeye çalıştığı ve sektörde pes etmediği; "Ben de varım!!" diyebildiği için tebrik etmek lazım. Böyle giderse Türk laptop üreticileri de sektörde söz sahibi olacaktır. Toshiba ya da Asus da şimdiki yerlerine kolay gelmediler.

serdem

8 Haziran 2008; 20:35:44 

Güvensizlik mi yoksa önyargı mı...
Acer da, hp de o kadar sorun yaşanırken kimse güvensizlikden bahsetmiyor ama konu kendi markamız olunca ürüne elimizi bile sürmeden güvensizlikten bahsediyoruz

quote:

Orjinalden alıntı: C3nK35

ascargon1

8 Haziran 2008; 23:24:34 

quote:

Orjinalden alıntı: serdem

Acer da, hp de o kadar sorun yaşanırken kimse güvensizlikden bahsetmiyor ama konu kendi markamız olunca ürüne elimizi bile sürmeden güvensizlikten bahsediyoruz

quote:

up

Agent_WD40

8 Haziran 2008; 23:46:58 

Şahsi yaklaşımım önyargı olmadığı yönünde. Sebep : Yabancı markaları geldiği ülkedeki kullanıcıların ne fiyatlara aldığını internet vasıtası ile az çok hepimiz biliyoruz. İşte orada 900 USD ise burada direk 1900 USD gibi yada ortalama % 50 - % 120 daha pahalıya alıyoruz diyebiliriz. Madem ki yerli üretim var karşı görüşlere cevapları sıralayalım.

1. Ama kardeşim Vestel (buradaki örnek o olduğundan yerine Casper Datron Beko v.s. v.s. koyabilirsiniz) de ana parçaları dışarıdan alıyor bu yüzden fiyatları rekabetçi değil. Yanıt : Elektronik ürünlerde üretim amaçlı geldiğinde gümrük vergisi % 0, teşvik üretim v.s. den dolayı KDV de de bir takım düzenlemeler olduğunu biliyorum ama detayları nedir bilmiyorum. Bu sebepledir ki dışarı da üreten birinden en fazla %10 - 15 daha fazlası üretim maliyeti olduğunu düşünelim bu durumda neden fiyatlar halen marka dediğimiz cihazlar ile aynı.

2. Neden bir Toshiba Asus v.s. markalar yurtdışı orijin ülkelerinde ucuzken bizim yerli markalarımız yurtdışında ucuz iç piyasada pahalı, bu yükü sürekli bizler mi karşılamalıyız ?

Bu sorular hakkı ile cevaplanırsa bende dahil birçok arkadaşımız yerli markaları tabiki tercih edeceklerdir buradaki sıkıntı kesinlikle önyargı değil yıllardır insanlarda oluşturulmuş olan güvensizliktir. Birde bütün firmaların yaptığı teknik destek hatalarıdır, bilinçsiz personel kullanımı bunun en yaygın örneğidir. Bu sıkıntılar aşılırsa yabancı markaların alınması hatadır ki, Türkiye'nin % 90 - 95 i yerli markalara ait bayi ve teknik servis ağları ile dolu iken kimse yabancı markanın yetersiz teknik altyapısı ve desteği ile uğraşmak istemez. Ama dediğim gibi beyaz eşya servisine değil gerçekten bilgisayar dünyasının içindeki servislere yetki verilmeli ve bu insanlar yerli marka bilişim ürünleri için teknik servis olmaya teşvik edilmelidir. Hakeza birçok ilde beyaz eşya ve elektronik servislerinin yetersiz elemanları ile bilişim ürünlerine destek vermeye çalıştıklarını bilmekte ve duymaktayım.

Saygılar ve de sevgiler.

quote:

quote:

Geldim, gördüm, yendim.
ziya82

8 Haziran 2008; 23:50:21 

evet yerli malı olunca kimse ilgi göstermiyor bende casper kullanıyorum bi başlık açtıramadım.

ama oysaki yerli malıda hepside aynı

ben şikayetvar.com da inceledim tüm noebook markalarında illa problem var özellikle de en çok problem olan notebooklar en kaliteli dediğimiz notebooklarda şikayet şikayet uzerıne.en ufağından en buyune kadar problemler var.

demek istediğim bence marka olarak değilde kullanım ve özellik bakımından pc secilmeli.

önem verirsen unutmazsın
serdem

8 Haziran 2008; 23:56:39 

Cevabınız için teşekkür ederim ama önce yerli markalara güven duymamakdan bahsettiniz şimdi ise fiyatları pahalı uygun olsa neden almayalım diyorsunuz..

Fiyat avantajının sınırlı olduğu kısmına katılıyorum, bu konuda tüketiciler olarak üreticilere baskı kurmamız lazım..

quote:

Orjinalden alıntı: Agent_WD40

Şahsi yaklaşımım önyargı olmadığı yönünde. Sebep : Yabancı markaları geldiği ülkedeki kullanıcıların ne fiyatlara aldığını internet vasıtası ile az çok hepimiz biliyoruz. İşte orada 900 USD ise burada direk 1900 USD gibi yada ortalama % 50 - % 120 daha pahalıya alıyoruz diyebiliriz. Madem ki yerli üretim var karşı görüşlere cevapları sıralayalım.

1. Ama kardeşim Vestel (buradaki örnek o olduğundan yerine Casper Datron Beko v.s. v.s. koyabilirsiniz) de ana parçaları dışarıdan alıyor bu yüzden fiyatları rekabetçi değil. Yanıt : Elektronik ürünlerde üretim amaçlı geldiğinde gümrük vergisi % 0, teşvik üretim v.s. den dolayı KDV de de bir takım düzenlemeler olduğunu biliyorum ama detayları nedir bilmiyorum. Bu sebepledir ki dışarı da üreten birinden en fazla %10 - 15 daha fazlası üretim maliyeti olduğunu düşünelim bu durumda neden fiyatlar halen marka dediğimiz cihazlar ile aynı.

2. Neden bir Toshiba Asus v.s. markalar yurtdışı orijin ülkelerinde ucuzken bizim yerli markalarımız yurtdışında ucuz iç piyasada pahalı, bu yükü sürekli bizler mi karşılamalıyız ?

Bu sorular hakkı ile cevaplanırsa bende dahil birçok arkadaşımız yerli markaları tabiki tercih edeceklerdir buradaki sıkıntı kesinlikle önyargı değil yıllardır insanlarda oluşturulmuş olan güvensizliktir. Birde bütün firmaların yaptığı teknik destek hatalarıdır, bilinçsiz personel kullanımı bunun en yaygın örneğidir. Bu sıkıntılar aşılırsa yabancı markaların alınması hatadır ki, Türkiye'nin % 90 - 95 i yerli markalara ait bayi ve teknik servis ağları ile dolu iken kimse yabancı markanın yetersiz teknik altyapısı ve desteği ile uğraşmak istemez. Ama dediğim gibi beyaz eşya servisine değil gerçekten bilgisayar dünyasının içindeki servislere yetki verilmeli ve bu insanlar yerli marka bilişim ürünleri için teknik servis olmaya teşvik edilmelidir. Hakeza birçok ilde beyaz eşya ve elektronik servislerinin yetersiz elemanları ile bilişim ürünlerine destek vermeye çalıştıklarını bilmekte ve duymaktayım.

Saygılar ve de sevgiler.

quote:

quote: