Top-Notch Notebook, bilgisayarı aç-kapa soruna kökten çözüm getirdi.Türkiyede üretilen bu notebook ile vestel çıtayı gittikçe yükseltiyor..
T9300 (2.5 GHz. 800 MHz Fsb 6MB Cache) 3 GB DDR II 250 GB GeForce 8400M 15.4" WXGA Parlak Mikrofon 5 in 1 Kart Okuyucu Bluetooth 1.3 M pixel kamera
Vestel, Top-Notch Notebook’u üreterek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.
Vestel Top-Notch Notebook’un normal ekranının yanı sıra, kapağının dışına yerleştirilmiş yardımcı bir LCD ekranı bulunuyor. Notebook’un içindeli bir flash bellek’ten beslenen bu yardımcı ekran, bilgisayardaki birçok bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Böylece bilgisayarınızı açmadan, bu ekran üzerinden, maillerinizi kontrol edebiliyor, resimlerinize bakabiliyor, müziklerinizi çalabiliyor ve oyun oynayabiliyorsunuz. Şaşırtıcı değil mi?
Vestel’in üstün ve yenilikçi teknolojisini takip edin! Sizi şaşırtmaya devam edecek.
Windows® SideShow™, Windows Vista™ işletim sistemi kullanıcılarına, notebook kapağındaki LCD ekran ile bilgiye kolayca erişim imkanı sunan bir özelliktir. Bu özellik, kullanıcıların önemli bilgilerine bilgisayarlarını açmadan ulaşmalarına izin verir.
Yeni gelmiş e-postların konu satırlarına, randevulara, yapılacak işler listesine, haber başlıklarına, hava ve trafik raporlarına, hisse senedi fiyatlarına, TV programlarına, Windows Media Player'de "Şimdi Çalınıyor" konumuna ve daha fazlasına göz atmanın en pratik bir yöntemidir.
Vestel i tebrik etmek lazım hızlı teknoloji takipçiliğinden ötürü. Konfigürasyona gelince herşey yerli yerinde sadece ekran kartı da 8600 olsaymış çok daha iyi olurmuş.
Firma yerli olsa dahi laptop'ın içindeki donanımın bilindik markalar olduğunu unutmamak gerek (örneğin ekran kartı nvidia). Tabii konu laptop olunca markanın da ne kadar önemli olduğu bilienen bir gerçek. Yine de Vestel'i çıtasını yükseltmeye çalıştığı ve sektörde pes etmediği; "Ben de varım!!" diyebildiği için tebrik etmek lazım. Böyle giderse Türk laptop üreticileri de sektörde söz sahibi olacaktır. Toshiba ya da Asus da şimdiki yerlerine kolay gelmediler.
Güvensizlik mi yoksa önyargı mı... Acer da, hp de o kadar sorun yaşanırken kimse güvensizlikden bahsetmiyor ama konu kendi markamız olunca ürüne elimizi bile sürmeden güvensizlikten bahsediyoruz
quote:
Orjinalden alıntı: C3nK35
yerli markalara duyamadigimz güvenden dolayi pek ilgi görmüyor
Güvensizlik mi yoksa önyargı mı... Acer da, hp de o kadar sorun yaşanırken kimse güvensizlikden bahsetmiyor ama konu kendi markamız olunca ürüne elimizi bile sürmeden güvensizlikten bahsediyoruz
quote:
Şahsi yaklaşımım önyargı olmadığı yönünde. Sebep : Yabancı markaları geldiği ülkedeki kullanıcıların ne fiyatlara aldığını internet vasıtası ile az çok hepimiz biliyoruz. İşte orada 900 USD ise burada direk 1900 USD gibi yada ortalama % 50 - % 120 daha pahalıya alıyoruz diyebiliriz. Madem ki yerli üretim var karşı görüşlere cevapları sıralayalım.
1. Ama kardeşim Vestel (buradaki örnek o olduğundan yerine Casper Datron Beko v.s. v.s. koyabilirsiniz) de ana parçaları dışarıdan alıyor bu yüzden fiyatları rekabetçi değil. Yanıt : Elektronik ürünlerde üretim amaçlı geldiğinde gümrük vergisi % 0, teşvik üretim v.s. den dolayı KDV de de bir takım düzenlemeler olduğunu biliyorum ama detayları nedir bilmiyorum. Bu sebepledir ki dışarı da üreten birinden en fazla %10 - 15 daha fazlası üretim maliyeti olduğunu düşünelim bu durumda neden fiyatlar halen marka dediğimiz cihazlar ile aynı.
2. Neden bir Toshiba Asus v.s. markalar yurtdışı orijin ülkelerinde ucuzken bizim yerli markalarımız yurtdışında ucuz iç piyasada pahalı, bu yükü sürekli bizler mi karşılamalıyız ?
Bu sorular hakkı ile cevaplanırsa bende dahil birçok arkadaşımız yerli markaları tabiki tercih edeceklerdir buradaki sıkıntı kesinlikle önyargı değil yıllardır insanlarda oluşturulmuş olan güvensizliktir. Birde bütün firmaların yaptığı teknik destek hatalarıdır, bilinçsiz personel kullanımı bunun en yaygın örneğidir. Bu sıkıntılar aşılırsa yabancı markaların alınması hatadır ki, Türkiye'nin % 90 - 95 i yerli markalara ait bayi ve teknik servis ağları ile dolu iken kimse yabancı markanın yetersiz teknik altyapısı ve desteği ile uğraşmak istemez. Ama dediğim gibi beyaz eşya servisine değil gerçekten bilgisayar dünyasının içindeki servislere yetki verilmeli ve bu insanlar yerli marka bilişim ürünleri için teknik servis olmaya teşvik edilmelidir. Hakeza birçok ilde beyaz eşya ve elektronik servislerinin yetersiz elemanları ile bilişim ürünlerine destek vermeye çalıştıklarını bilmekte ve duymaktayım.
Saygılar ve de sevgiler.
quote:
Orjinalden alıntı: serdem
quote:
evet yerli malı olunca kimse ilgi göstermiyor bende casper kullanıyorum bi başlık açtıramadım.
ama oysaki yerli malıda hepside aynı
ben şikayetvar.com da inceledim tüm noebook markalarında illa problem var özellikle de en çok problem olan notebooklar en kaliteli dediğimiz notebooklarda şikayet şikayet uzerıne.en ufağından en buyune kadar problemler var.
demek istediğim bence marka olarak değilde kullanım ve özellik bakımından pc secilmeli.
Cevabınız için teşekkür ederim ama önce yerli markalara güven duymamakdan bahsettiniz şimdi ise fiyatları pahalı uygun olsa neden almayalım diyorsunuz..
Fiyat avantajının sınırlı olduğu kısmına katılıyorum, bu konuda tüketiciler olarak üreticilere baskı kurmamız lazım..
quote:
Orjinalden alıntı: Agent_WD40
Şahsi yaklaşımım önyargı olmadığı yönünde. Sebep : Yabancı markaları geldiği ülkedeki kullanıcıların ne fiyatlara aldığını internet vasıtası ile az çok hepimiz biliyoruz. İşte orada 900 USD ise burada direk 1900 USD gibi yada ortalama % 50 - % 120 daha pahalıya alıyoruz diyebiliriz. Madem ki yerli üretim var karşı görüşlere cevapları sıralayalım.
1. Ama kardeşim Vestel (buradaki örnek o olduğundan yerine Casper Datron Beko v.s. v.s. koyabilirsiniz) de ana parçaları dışarıdan alıyor bu yüzden fiyatları rekabetçi değil. Yanıt : Elektronik ürünlerde üretim amaçlı geldiğinde gümrük vergisi % 0, teşvik üretim v.s. den dolayı KDV de de bir takım düzenlemeler olduğunu biliyorum ama detayları nedir bilmiyorum. Bu sebepledir ki dışarı da üreten birinden en fazla %10 - 15 daha fazlası üretim maliyeti olduğunu düşünelim bu durumda neden fiyatlar halen marka dediğimiz cihazlar ile aynı.
2. Neden bir Toshiba Asus v.s. markalar yurtdışı orijin ülkelerinde ucuzken bizim yerli markalarımız yurtdışında ucuz iç piyasada pahalı, bu yükü sürekli bizler mi karşılamalıyız ?
Bu sorular hakkı ile cevaplanırsa bende dahil birçok arkadaşımız yerli markaları tabiki tercih edeceklerdir buradaki sıkıntı kesinlikle önyargı değil yıllardır insanlarda oluşturulmuş olan güvensizliktir. Birde bütün firmaların yaptığı teknik destek hatalarıdır, bilinçsiz personel kullanımı bunun en yaygın örneğidir. Bu sıkıntılar aşılırsa yabancı markaların alınması hatadır ki, Türkiye'nin % 90 - 95 i yerli markalara ait bayi ve teknik servis ağları ile dolu iken kimse yabancı markanın yetersiz teknik altyapısı ve desteği ile uğraşmak istemez. Ama dediğim gibi beyaz eşya servisine değil gerçekten bilgisayar dünyasının içindeki servislere yetki verilmeli ve bu insanlar yerli marka bilişim ürünleri için teknik servis olmaya teşvik edilmelidir. Hakeza birçok ilde beyaz eşya ve elektronik servislerinin yetersiz elemanları ile bilişim ürünlerine destek vermeye çalıştıklarını bilmekte ve duymaktayım.
Saygılar ve de sevgiler.
quote:
Orjinalden alıntı: serdem
quote: