Son ana kadar 1050MHz'de calisan 480 shader olacagi iddia edilen (hatta FX57 tarafindan da bu "kesin" bilgi olarak sunulmustu) HD4800 serisinin gercek shader miktari ve hizlari ortaya cikti
H E A R H I M S P E W I N G F O R T H A M E A N I N G T O M I S E R A B L E L I E S S U B M I T T O N O T H I N G A N D S W A L L O W M Y S P I T O F S C O R N
I N - T H E - Y E A R - O F - H I S - S O V E R E I G N R I D - U S - O F - Y O U R - J U D G M E N T
H E A R H I M S P E W I N G F O R T H A M E A N I N G T O M I S E R A B L E L I E S S U B M I T T O N O T H I N G A N D S W A L L O W M Y S P I T O F S C O R N
I N - T H E - Y E A R - O F - H I S - S O V E R E I G N R I D - U S - O F - Y O U R - J U D G M E N T
hocam bende seni kutluyorum fx57 dende hızlısın valla bravo bi de nasıl bu kadar fark ortaya çıkar anlamıyorum sen git 480 de 800 çıksın ve çıkart nasıl bi iş bu? ati kandırdı milleti herhal
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -erna- -- 7 Haziran 2008; 14:31:46 >
dünyaları sıkıştırsak ne olacak ki oyun performansına yansımaz ise, eğer bu yazılanlar kesin ise o zaman ATI için yaklaşık 2 seneden sonra başarım konusunda iyi bir fırsat, bunu da kullanamazsa artık hacimli kaslı kart yapmak için boşuna AR-GE masrafları dökmesin ATI olmuyor demek ki. Birde kullanıcılar için şöyle bir durum var, elinde oldukça kuvvetli özellikleri olupta performans yönünden geri kalan kartın psikolojisi berbat bir şey. 2900 xt 1 gb almıştım , bekle babam driver ile performans artacak, derken bir mucize oldu ve kart bozulmuştuda sayesin de 8800 gtx ile tanışmıştım
O zaman 3800 serisinde perf olarak en az 2 kat ından iyi olmalı teorik olarak tabi rop sayısı flnda artıyo sanırım gddr5 ve bantgenişliğide muaazzam..Bu seri..crysisi ultra high da 1600x1200 4x aa ile 50 fps oynatsın alacam bu seriyi.. olmadı diğer nesil gpu ları beklemeye devam...
Haberlerimize kaynaklık eden ve Hardware-Infos tarafından yayınlanan 15 Mayıs tarihli dökümanlardan birisi. Saat hızları ve fiyatlandırma firmaların son dakikaya kadar değiştirme potansiyeline sahip oldukları parameterlerdir.
@-erna- Ne demek istediğini anlamadım ama biz HD 4800 serisi ile ilgili haberlerimizi daha önce paylaştık zaten.
İlginç bir durum. Sadece shader arttıysa, az bile olsa, bir getirisi bulunacaktır önceki durumda çıkabilecek bir karta göre. Bu bile önemli, "kâr kârdır" yani.
Eğer shader ile beraber doku birimleri de arttıysa, hele ROP falan da güçlendiyse; yetmezmiş gibi, AA tekniği konusundaki beklentiler de gerçekleşirse, "oha!" derim o zaman.
4800'ü daha bir umutla beklemeye başladım.
Güç tüketimi uçmasın yeter ki.
Yalnız, saat hızlarına dikkat: 480 - 1050 MHz iken 1008 GFLOPs, 800 - 750 MHz iken 1200 GFLOPs.
Sadece 800'e bakarak, 480-1050'ye 800-1050 gibi düşünüp onun getireceği düzeyde bir heyecana kapılmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 7 Haziran 2008; 15:21:26 >
anladık 9800gtx ile mutlusunuz da, neden devamlı ATI'yi kötüleyip duruyorsunuz? 9800gtxden iyi performans verecekleri beklentisi mi oturuyor içinize? İki günlük bilgilerinizle boş yorumlar yapıp duruyorsunuz.