|
1980best -> Cevap: MESLEK YÜKSEK OKULLARI BENİ DİNLEYİN... (12 Haziran 2008; 12:40:04)
|
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul Tutanağı 23. Dönem 2. Yasama Yılı 116. Birleşim 11/Haziran/2008 Çarşamba Sayın Akcan, buyurunuz. ABDÜLKADİR AKCAN (Afyonkarahisar) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım. Aracılığınızla Sayın Bakanıma sormak istiyorum: Okunan maddenin içeriğinden anlaşıldığı üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz eğitime, uzmanlığa ve ihtisaslaşmaya önem veriyor. Askere almalarda da askerlik sürelerinin tayininde de eğitimin rolü ön planda tutuluyor. Lise mezunlarının askerlik süreleri ile dört yıllık üniversite mezunlarının askerlik süreleri farklı. Bunun dayanağı, eğitim sürelerinin farklı olmasından kaynaklanan bir durum. Şimdi, 1,5 milyona yakın meslek yüksekokulu mezunu… Bunların yarısı, 800 bini erkek ise bunların askerlik görevleri var. Bu askerlik görevlerini yaparken lise mezunu muamelesi görüyorlar. Yani liseden sonra iki yıl daha eğitim almış olanlar hiç eğitim almamış gibi muamele görüyorlar. Oysa, askerlik sürelerinin, eğitime dayalı olarak tayin edildiği kanunlarımızda ifade ediliyor. Bu durumun düzeltilmesi için herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi edinmek istiyorum. Teşekkür ederim. BAŞKAN - Teşekkürler Sayın Akcan. http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_b_sd.birlesim_baslangic?P4=20187&P5=H&page1=29&page2=29 www.myoturkiye.com www.myoturkiye.com www.myoturkiye.com www.myoturkiye.com
|
|
|
|