sağı solu belli olmuyor bu işlerin anakart ve ramlerle de çok alakası var misal 4ghz görürsün dediler ramleri anakartın default voltajında anca 800mhz de açabiliyorum böyle olunca işlemci de max 3.6 ya çıktı 4ghz dedikleri işlemci...
3.6 ghz yapmak için 800 mhz ram yetiyor. 400*9 olarak 3.6 ghz görüyor stock fanla ama yük altına giremiyor işlemci. Vid değerin düşükse ve kasa içi soğutman iyiyse stock fan ile 3.2 3.4 arası yapar diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madlive -- 7 Haziran 2008; 10:28:03 >
tt armor+ 2+ fan takıcam etti 5 fan cpu soğutucusu olarak vatanda bulunan bir fan önerirseniz sevinirim..o fan la kaç ghz yaparım onu yazarsanız sevinirim..
İşlemciye göre değişir. Biri stock fanla 3.4 yapar biri 3.0 ghz anca yapar. Şansa kalmış birazda. Ama orta halli bir soğutucu ile 3.6 ghz kullanırsın diye düşünüyorum. Soğutucu olarak Zalman 9700 modelleri güzel.
tt bıgtype 120vx nasıl?yada zerotherm nv?bunlardan hangisi daha iyi soğutur?1 haftaya kadar alıcam sistemi..toplarlarken rica etsem cpu fanını kendileri takarmı?usta bir şekilde...vatanda..
Seçim sana kalmış. İncelemelere bakıp kendine uygun olanı seç. Soğutucuyu takarlar tabi.
inceleme linki verirmisiniz..ve de vatanda ki adamlar macunu falan doğru bir şekilde sürüp monte edebilirler mi?problem çıkarsa isim çok zor macun değiştir falan..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksnake03 -- 7 Haziran 2008; 13:17:28 >
Dostum q6600 stock fan ile max 3.2 ghz'e kadar OC yapmanı tavsiye ederim. Çok az voltaj vererek bu seviyeye gelebilirsin. Daha yüksek frekanslara çıkmak için iyi bir soğutucu şart. Mesela bu Ondan sonra 4Ghz'e vurursun.
Bende de Q6600 var, bir arkadaş anakart ve ram de önemli demiş onların modelleri ise; OCZ Platinum 2x2gb 1066mhz, GIGABYTE EP35C-DS3R. Ben sağlam bir stock fan alsam kaça kadar oc yapabilirim?