Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
HDD Problemi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> HDD Problemi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
thausael

7 Haziran 2008; 3:18:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar,bu aralar sık sık problemlerle çıkıyorum karşınıza,neredeyse her bölümde bir problem//im var,dedim depolama da kıskanmasın :)

şaka bir yana geçen gün hard diskime bir haller oldu.
bir anda bilgisayar feci yavaşladı,ben problemin nereden kaynaklandığını bir türlü bulamadım,ittire kaktıra benchmark programlarından birisiyle test yaptırdım,sonuç HDD 3mb/sn ile çalışıyor.
bir arkadaşım aygıt yöneticisinden ide aygıtlarını kaldır,başlat bilgisayarı o tanır falan dedi,kaldırdım başlattım,cidden düzeldi.48 mb/sn ye falan çıktı (HDD samsung) .Neyse derken 2 dakika sonra,bir anda bilgisayar kendisini yeniden başlattı.NTSF.sys bulunamadığından windows başlatılamadı tarzı bir mesaj verdi.Bende format atıp windowsu yeniden kurdum.
neyse windows kurulunca problem kalmadı derken,bir anda yine yavaşladık,hdd yine kendini 3mb/sn ye kilitledi.Baştan başlattım düzeldi,fakat maximum 5 dakika sonra problem yine baş gösterdi.sürekli de böyle oluyor.
HD Tune ile kontrol ettiğimde ısısı 37 derece civarı çıkıyor,oyun oynarken(denemek için yoksa oyunların loading ekranlar 10 dakikada anca geçiyor) 42 dereceyi falan görüyor.Isısı bildiğim kadarı ile normal.
bilmediğim ise niye böyle bir problem çıkarıyor olması.
Biraz uzun oldu sanırım,okuduğunuz için teşekkür ederim.Sorunun çözümünü bilen birisi cevap yazabilirse çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

cihan841

7 Haziran 2008; 6:55:29 

bad sector var

Kullanamadığın oc oc değildir.
biostar ta690g / amd x2 4200+@3.2 ghz(35c>max42c) / 2 gb a-data ddr2 800 / Gigabyte 8800gt (40c>max52c) /samsung 250gbx2 raid0 s2+samsun 80 gb ide / asus dvd rw (ls)+lg dvd rw+lg cd rw / ss2 2.6d / neovo 19" lcd / fsp 400w / frisby wireless klavye mouse / frisby kasa / el yapımı su soğutma / airties rt205+wus300 / asus bluetooth / frisby 5.1 kulaklık / MSİ vr330
thausael

7 Haziran 2008; 18:27:28 

quote:

Orjinalden alıntı: cihan841

bad sector var

windows'un kendi scandisk'i ile ve bir kaç değişik program ile tarattım,sağlam gözüküyor.
psu'dan feci şüphelenmeye başladım.acaba problemin kaynağı orada olabilir mi?

uynus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

7 Haziran 2008; 18:31:09 

Psu dan da olabilir.Ama ilk önce sata kablosu al değiştirip dene.Ondan olmazsa psu yetmiyordur.Kaç watt psu

2007 TSI MOTOR ÖDÜLÜ VOLKSWAGEN

Su sesi, Para sesi, Megane sesi

thausael

7 Haziran 2008; 20:33:50 

quote:

Orjinalden alıntı: uynus

Psu dan da olabilir.Ama ilk önce sata kablosu al değiştirip dene.Ondan olmazsa psu yetmiyordur.Kaç watt psu

Harddisk ATA olduğundan IDE kablosuyla bağlanıyorum.SATA desteği yok sanırım anakartın.
psu 350 Watt yazıyor ama Aero mu ne markası,pek inanmıyorum 350 olduğuna.Zaten Max 350 Watt yazıyor :)

bilgisayar 5 yıllık ve psu hiç problem de çıkartmamıştı enteresan şekilde.Bu aralar ekran kartı ve ram de yükseltmeye gitmiştim,ondan diyeceğim de ikisini de söküp eskilerini denedim sonuç aynı.
piyasada da ısrarlı bir şekilde ATA Hdd bulamıyorum,alıp yeni Hdd deneyeyim.

IDE kabloları biraz eski (hiç değişmedi) bundan kaynaklanabilir mi acaba?

sepidi

Sisteme Gözat

8 Haziran 2008; 1:34:39 

İDe kablalosu değiş bi . disk yöneticinden tarattım diyosun ozaman backsektor olmaya bilir. yerinde olsam hardiskteki verilerin eydeğini alıp baştan hızlı değil ama normal yawaş biçimde hardiski biçimlendirmeni önere bilirim. ama verilerini başka hardiske felan yedekle... bide hardiskin 2 bölümse 3 veya 4 böl ve hardiski güzel cene biçimlendir.

bysepidi
Jack the ripper

8 Haziran 2008; 2:52:24 

cevabını zaten sorunda vermişsin SAMSUNG can cekişiyor

PENTIUM D 3,0 800 MHZ ASUS P5LD2 2X512 MB 2X1 GB.CORSAIR ZOTAC 8600 GT WD 250 GB SATA II PHILIPS 170 X6FB
McCarty

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Haziran 2008; 14:09:01 

quote:

Orjinalden alıntı: Jack the ripper

cevabını zaten sorunda vermişsin SAMSUNG can cekişiyor

ya cidden bu samsung feci benımde 200Gb hdd'aynı sorun vardi yavaş okuyo, okumuyo derken Hdd çufffff yapti (yandı) içindeki arsivde gitti. 40 GB'lık segate var 6 yildir kullaniyom hala banamısın demedi aman nazar degmesin.

[EP35-DS3R Rev. 2.1] [c2d E8400 3.0 Ghz] [P888+ 8800Gt 512 MB] [2x1gb 1066 Mhz Dominator] [BlueStorm 2 500W] [TT M9 MidTower] [Logitech Mx3200 Laser] [Skystar 2.6D] [Logitech X-530] [Nec 3510A] [Airties RT211]
arda1811

8 Haziran 2008; 19:59:26 

hocam ide kablolarını dene olmazsa sana fazla bir masraf çıkartmıyıcaksa psu değiştirmeyi dene

Mesut Çevik Fan Club
ÖLÜMÜNE ULTRASLAN
emreonal69

8 Haziran 2008; 20:37:58 

Bilgisayarım dan HDD ye sağ tıkla oradan özellikleri aç donanım sekmesine gel harddiski seç özellikler de gelen pencereden ilkeler sekmesine bas ve en alttaki iki kutuyu işaretle performansı artacaktır.

İntel Q9300 2.5 @ 3.0--4*1 Kingston Value DDRII 800@960--Gigabyte P35DS3L--Samsung 320 GB SATA II --MSI 9600GT 512MB OC(770/1925/2200)--Samsung DVD-R/W--Vista X64

thausael

9 Haziran 2008; 13:14:30 

başka bir hdd ve psu ile denediğim halde sorun çözülmediğine göre sanırım problem anakart üzerindeki ide girişlerinde,artık sata destekli bir anakart ve sata hdd alma vakti geldi sanırım :) inşallah para bulunca alacağım.
cevapları için herkese çok teşekkür ederim.

thausael

11 Haziran 2008; 22:39:03 

sorunun kaynağını buldum,
ide yi kaldırıp baştan kurduğumda ide modu ultra dma 4 fakat 5 dakika sonra pio moduna dönüyor.
bunun sebebi nedir?
biostan halledilecek bir iş mi?

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> HDD Problemi Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Euro 2008 (PC-PS3-Xbox360)
Avrupa şampiyonası heyecanı konsollar ve PCde oyuncularla buluşuyor.
T-Balancer fan kontrolcü
T-Balancerın usb üzerinden çalışan fan kontrolcüsü