arkadaşlar bende cahillik edip 8 cm fanı olan bir psu aldım. hemde benim aldığım psu da bir önde bir arkada 2 tane 8 cm fan var. ses sorunu hat safhada. ama ben bunu kendimce çözdüm. tavsiye ederim. benim silverpower çift fanlı 400 watt psu da bir egzoz, birde emiş fanı var. 2side 8 cm. egzoz kasanın arkasında kalıyo. ama öbür fan kasanın içinde. 2 adet glacialtech fan aldım. aldığım fanların 1i 8, diğeri 12 cm. ucuz ve sessiz fanlar. piyasada pek bulunmuyorlar galiba. çok iyi bilmiyorum. garantisi devam eden psu mun içini açıp 8 cm lik fanı kasa içinde kalan yere taktım. egzoz olarak nitelendirilen yerede akasa 8-12 cm dönüştürücü adaptör taktım. gerçi kasaya denk gelmedi ama ben vidaların denk gelmediği yerleri matkapla deldim. 8-12 dönüştürücüyü-adaptörü taktıktan sonra 12 cm fanı taktım. sesmi? yok artık. tavsiye ederim. deneyin. 8 cm tek fan varsa kesinlikle deneyin. benim gibi çift fanlı psu kullanmayın. benden tavsiye. böyle uğraştırır sizi. tek doğru yol 12 cm fanlı iyi bir psu almak. ama elinizde iyi bir psu varsa iyi sonuç alırsınız. emin olun. yakın zamanda resimleri eklicem. malum karne zamanı. işim başımdan aşkın. kolay gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rozek -- 12 Haziran 2008; 0:30:48 >
Bende Tagan 800W 2F2 var mesela,onda da 2 tane 8cm fan var ama sesini kolay kolay duyamazsınız. Veya FSP'nin 300W modellerinde de 8cm tek fan vardır ama onlar da fazla ses yapmaz.
İş cihazda bitiyor,fan boyutunda değil.Elbette ki 12cm fan olanlar bir miktar daha güzeldir ses konusunda,ama 8cm fanları da gözünüze düşman etmeyin...
Evet aynen Diablonun dediği gibi. Bendede Coolermaster 12cm fanlı 650 W vardı sesi delirtti. Açtım değiştim fanını. Adamlar cihazın içine kendi markalarını koymamışlar fan olarak.
haklısınız. genelleme yapmam yanlış oldu. her markada aynı sorun yok. yada iyi marka fanlara sahip psu larda sorun yok. bütün markaları karalamak değildi amacım. sadece sese biraz kafayı takmış durumdayım.
Bende Tagan 800W 2F2 var mesela,onda da 2 tane 8cm fan var ama sesini kolay kolay duyamazsınız. Veya FSP'nin 300W modellerinde de 8cm tek fan vardır ama onlar da fazla ses yapmaz.
İş cihazda bitiyor,fan boyutunda değil.Elbette ki 12cm fan olanlar bir miktar daha güzeldir ses konusunda,ama 8cm fanları da gözünüze düşman etmeyin...
bizdede tagan 2 force II 700w var ama sesini hep duyuyoruz neden ??
Q6600 2.4@3.7ghz günlük (4180 mhz max) - Sycthe Ninja Rev. B 120 mm - MSI P35 Platinum (rev: 1.2) - Crucial Ballistix Tracer LED 2 x 1GB 1066MHz@1140 - Palit 8600gts 512mb - Seagate 2*250 GB SATA2 16 MB NCQ (RAID 0) - Tagan 2 Force II 700W - Samsung 206BW - NEC Label Flash DVD/RW - Cooler Master-Centurion 5 BS - Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 - A4 TECH X-750F - Logitech MOMO
Aslında fanı almadan önce çalıştırıp devir hızını ve sesini kontrol etmnizde büyük yarar var.. biz gecenlerde aynı marka cok yakın model 2 fan aldık şirkete biri nerdeyse hiç dönmedigi için aşırı sessizdi ama karşısındaki chazı resmen pişirdi diğeride oldukca sessizdi ve gayet iyi sogutuyordu.. aman dikkat
arkadaşlar. resim nerede demişsiniz haklısınız. ama ev taşıyorum ve evlenecem. inanın arada bir girebiliyorum nete. özür. yeni evimde internette yok. ama en uygun zamanda resim eklicem.
arkadaşlar. resim nerede demişsiniz haklısınız. ama ev taşıyorum ve evlenecem. inanın arada bir girebiliyorum nete. özür. yeni evimde internette yok. ama en uygun zamanda resim eklicem.
Allah mesut etsin, bu işlere girişince uzunca bi süre psu muş fanmış insan düşünemiyor tabi daha önemli şeyler var hayatta değil mi?
Evet aynen Diablonun dediği gibi. Bendede Coolermaster 12cm fanlı 650 W vardı sesi delirtti. Açtım değiştim fanını. Adamlar cihazın içine kendi markalarını koymamışlar fan olarak.
Coolermaster ın genel özelliği heralde bendede 380w (8cm fanlı) var sesine 2-3 saat felan dayanabildim fanı söküp yerine coolermaster taktım şimdi süper oldu
evet. evlendim sonunda ama şimsi bilgisayardan çok uzaklardayım. cici babamlara geldik. yani kayınpeder. kısmet olursa 2 hafta çinde valla koyacağım resimleri. ayrıca revenger11 teşekkür ederim. allah hepimize kolaylık versin. görüşürüz