Şimdi Ara

## Western Digital 20.000rpm'lik Raptor Üzerinde Çalışıyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Western Digital 20.000rpm'lik Raptor Üzerinde Çalışıyor ##


    Endüstrinin gelecekteki ortak standardı olması beklenen SSD yani flash bellek teknolojisini kullanan katı halli disklerin önümüzdeki 1-1,5 yıllık süre zarfında daha alınabilir bir duruma gerilemesi beklenirken bu durum hiç şüphe yok ki özellikle mekanik disk üreticilerini endişelendiriyor. Raptor serisi sabit diskleri ile performans odaklı depolama çözümleri hazırlama konusunda uzman olan Western Digital geçtiğimiz günlerde VelocityRaptor adını verdiği yeni modelini de kullanıma sunmuştu. Gelen yeni bilgilere göre firma daha yüksek performanslı Raptor modelleri hazırlama konusunda oldukça iddialı. 20.000rpm'lik yeni Raptor üzerinde çalıştığı ifade edilen Western Digital'in yüksek hızlı disklerin en önemli problemi olan gürültü üzerine yoğunlaştığı ve sesi absorbe edecek muhafaza kutusunu geliştirmenin yanı sıra noise cancelling yani yeni gürültü önleme çözümleri üzerine çalıştığı bildiriliyor. 20.000rpm'lik yeni Raptor ile SSD'lere yanıt vermeyi hedefleyen WD'nin yeni diskiyle ilgili henüz tarih veya fiyat bilgisi bulunmuyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • acaba kaç paradır bu ?
  • 400 dolar çivarı olur sanırım abartı bir rakam gibi görülebilir ama zaten bu diskler ev kullanıçısını hedeflemiyor ssd lerin çok düşük erişim süresine genede yaklaşması zor ssd ler geleçeğin diskleri olçak :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom88 -- 7 Haziran 2008; 2:31:10 >
  • Blender yapacaklar heralde.

    Bu arada benim bildiğim SSD teknolojisi veri saklamak için o kadar güvenli değil. Çünkü bu diskler hiçbir elektrik akımı almadan verileri 10 larca yıl saklayamıyorlar. Klasik harddisklerde bu süre 100 yılı buluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 7 Haziran 2008; 2:36:46 >
  • ssd ler ancak şu anda cpu cache-ram-hdd olan kombinasyona bir halka ekleyecekler hdd'den önce ram den düşük erişm süreli fakat hdd'den yüksek. böylece hem hdd darboğazı aşılacak hem de sadece çok kullanılan bilgileri tutacak kadar kapasitede olmalari yetecek ve daha az maliyetli olacak, yani diyelim 320gb yerine 40gb güzel erişim süreli bir fdd ve 500gb-1tb bir hdd yaklaşık aynı fiyatta olacaktır ve ikinci kombinasyon tercih edilecektir. çok kullanılan uygulamalar ve işletim sistemi fdd'ye yığınlarca ama hızlı erişilmesi pek de mühim olmayan bilgi hdd'ye. ana depolama ünitesi olmalarına(en azindan desktop bilgisayarlarimizda) daha çok uzun yıllar var bence.
  • hakkat ya, eski raptorlarınızı atmayın blendera dönüştürelim diye yazı asmasın beyaz eşya servisleri dükkan camlarına
    denge sorunu başladı mı kasayı da sallar bu
  • abartı gibi geldi bana...
    ne gerek var o kadar döndürmeye, başı döner disklerin....
  • Mükemmel performans sunacağı kesin
  • performansı sadece dönüşle değilde diğer ögeleriyle olursa neden olmasın
  • performansının çok iyi olacağı açık tabi fiyatıda çok önemli olacak
  • Hadi diyelim bu sene 20.000 rpm çıkarttı SSD lere yetişti.SSD ler yerinde durmayacak ki,daha da hızlanacak.Ancak SSD lerde ses sorunu olmazken rpm arttıkça mekanik disklerde sessizliği nasıl sağlayacaklar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SanalKabus

    Hadi diyelim bu sene 20.000 rpm çıkarttı SSD lere yetişti.SSD ler yerinde durmayacak ki,daha da hızlanacak.Ancak SSD lerde ses sorunu olmazken rpm arttıkça mekanik disklerde sessizliği nasıl sağlayacaklar?

    katılıyorum
  • elbette performansı artacaktır ancak yine de SSD'lere yetişebileceğini zannetmiyorum. hem 20000rpm'lik dönüş hızı dizel motor sesi gibi ses çıkaracaktır . hem unutmamak gerekir ki aşırı hız ölüm getirir
  • WD şu anda NCQ-SATA2-10K IDE HDD üretebilen tek firma.
    Fakat; desktop pc lerin harddisklerinde hız konusunda yaşanan tıkanma rpm aleminde değil IDE - SCSI alemindedir.
    20K IDE HDD üretmek yerine 7200 rpm uygun fiyatlı SCSI HDD üretse çok daha makbule geçer.
    Ya da 7200 rpm IDE Hybrit HDD üretimine geçse hem SSD geçişi için kademe yapar hem de rekabette öne çıkar.
    Perpendecular recording olayından tam emin değilim. WD o seviyeye ulaşabildi mi bilmiyorum, o yüzden yorum yapmayacağım.
    Son söz : Herkes gider Mersin'e, WD gider tersine..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledeburit -- 7 Haziran 2008; 13:17:07 >
  • Samsung 200MB hızlı SSD üretebildiğini duyurdu, tabi fiyatı uçuk olur ama, istediğin kadar tur attır, artık SSD'lerle rekabetin önü kesildi. Bundan sonra ne yaparlar bilemem, artık aynı yüzeyde birden fazla okuyucu kafa mı koyarlar....
  • Bunlar son çırpınışlar, battı balık yan gider
  • 20.000 rpm mi? Tıbben imkansız!
  • 20bin rpmde veri güvenliği de sorun olabilir bence.Raptorlar karizmadır hala daha yaşayacak.Bence gelecek hibrid disklerde olacak.SSD'nin alması gereken çok yol var.İlk önce maliyetten başlayalım isterseniz.Sonra veri güvenliğinden devam edebiliriz.
  • Fazla sürat sağlığa zararlıdır :)

    Bence o kadar hızlı döndürürsen diski arızalanma ihtimali de daha yüksek olur. 20.000 devir küçüsenecek bir şey değil.
  • Bende okuma yazma hatası yapabilmesinden korkarım , h.disk teknolojisi ssd ye kadar uyuyordu şimdi hepsi telaşlanmaya başlamıştır :) Gelecek SSD nin gibi görünüyor ...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.