x48 dq6 gigabyte Cross Fire anakartmi daha iyi yoksa 790i ultra sli asus
Bende gigabyte x48 dq6 anakart var ve henüz yol yakinken karti degistirme sansim var.Ben bu karti ilk aldigimda Sli teknolojini destekledigini saniyordum. 2 adet pcl 16 yuvasi olunca öyle zannettim.İlerki zamanlarda iki ekran karti takmayi düsünüyorum. Sizce hangisi iyi elimdeki cross fire destekli anakartmi yoksa 790i ultra sli asus anakartmi lütfen kullananlar var ise artilariya ve eksileriyle ne kadar bilginiz varsa yardimci olun.
Bilelim de ona göre hareket edelim kardesim. Bastan kural hatasi yapiliyor RECEP İVEDİK filminden arizalana araba sahnesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 7 Haziran 2008; 1:51:23 >
intel'in chipset serilerinin hiçbiri sli desteklemez ki ... SLI teknolojisini destekleyen anakartların chipsetleri nvdia yapımı olup o chipsetler de crossfire teknolojisini desteklemezler . Yani siz bizlerden 2 farklı chipseti karşılaştırmamızı istiyorsunuz ... X48 yada X38 chipsetlerle nvdia'nın chipsetlerini karşılaştırmak pek akıllıca gelmiyor . Çünki her ikisi de farklı kategorilerin ürünü ...
Gelelim sorunuza . Eğer sli yapmak istiyorsanız nvdia chipsetlere , crossfire yapmak istiyorsanız da intel ve alternatiflerine yönelceksiniz . Hangi ekran kartlarını alcaksanız ona göre kararınızı verip en iyi anakartı almanızı tavsiye ederim ...
Mesajında yazdıklarından pek birşey anlamadım. Ama başlıktaki soruya cevap istersen , bence Gigabyte.
Intel sistem hazırlayacaksın galiba. Intel'lerle pek ilgim yok, ama AMD'de en iyi kart Gigabyte=MSI (Aynı sırada çoğu kişi için), ASUS vs.vs. diye gidiyor...
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
2 3 sene önce abiti tek geçerdim biraz araştırsanız anlarsınız lakin şimdi gigabt gözüküyo ben şu anda p 35 serilerini kullanıyorum overclockda süper ama drever sorunları çok ve bu sorunları çekende hiçde az değil onun için asus belki diyebilirim
asus kullanıyorum extreme tercihim onun için asus şu anki imzamdaki ekran kartımda full özellik var ama sınırlarıda var sınırsız bişey istiyosanız dfi tabiki