Akıllı Prizler hakkında (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği

yuci -> Akıllı Prizler hakkında (6 Haziran 2008; 23:43:24)

arkadaşlar buzdolabını voltajdaki değişikliklerden korumak elektiriğin gidip gelmesinden dolayı bozulmasını engellemek için

https://www.kmshopping.com/Product/WS_ProductDetail.aspx?ProductId=752 böyle bir ürün almayı düşünüyorum,

birde

http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=30.050.1559.0005

böyle bir ürün var bu biraz daha farklı

ikisi arasında kaldım

sanırım 1.si daha iyi gibi duruyor,
bu ürünleri alan, kullanan, memnun kalan, kalmayan varmı
hangisini tavsiye edrsiniz veya başka tavsiyeleriniz varmı

JackDaniels -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (7 Haziran 2008; 10:45:53)

nerde kullanıcaksın bunları

öncelikle şunu söyleyeyim

trust sadece yüksek voltajdan korur cihazı

voltajı dengelemez

bunun için regülatör alman lazım

elek kesildiğindede 5-10 dakika çaıştırsın istiyorsan o zamanda ups alman lazım

yuci -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (7 Haziran 2008; 23:37:17)

akıllı prizi buzdolabı için düşünüyorum,
voltaj düzenleyici olarak
ilk linkte verdiğim sanki iyi gibi,
ama ne dersiniz

yuci -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (7 Haziran 2008; 23:49:05)

akıllı prizi 70 ytlye tekzende buldum,
hiçbiri regülatörün yerini tutamaz zaten,
benim buzdolabı elektrik gidince zaten 5-6 dk kompresörünü kapatıyor,
o konuda sıkıntı yok ama voltaj düşüklüğü veya yüksekliği için bu ürünleri düşünüyorum,

JackDaniels -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 9:46:02)

yine söylüyorum akıllı piriz voltaj düzenlemez

sadece yüksek voltajdan korur o kadar

regülatör almalısın

JackDaniels -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 9:48:33)

mesela bu

http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=-4SUSiEFcVZL5aq5dk1qYQ

[image]http://www.tuncmatik.com/upFiles/1-10%20kVA%20Regulator1.jpg[/image]

yuci -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 9:49:08)

sağol jackdaniels,

yuci -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 9:52:31)

peki bu ürünü alsam,
sadece buzdolabının takılı olduğu yerdemi kullanabilirim,
birde evin bütün tesisatına takılanlar var ama onlar daha pahalı galiba,
verdiğin linkteki peki buzdolabını kaldırırmı

yuci -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 9:56:44)

peki kaç kv'lik almalıyım buzdolabı için en az,

JackDaniels -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 10:16:57)

1kv yeter sanırım sonuçta dolap çok fazla güç çekmez

sisteme takılanlar farklı

evin hattını o regülatörden geçirip eve sokman gerekiyor

JackDaniels -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 10:19:02)

quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

1kv yeter sanırım sonuçta dolap çok fazla güç çekmez

bunlar evin sisteminede takılabilir belki bilemiyorum

büyüğünü alınca olabilir belki

evin hattını o regülatörden geçirip eve sokman gerekiyor

JackDaniels -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 10:23:34)

http://www.ekim.com.tr/10-15-kva-monofaze-servo-regulator.asp

şunlar var galiba sistem için

ama 85kg felan diyor yani

yuci -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 10:34:44)

tunçmatiğin internet sitesinde böyle bir soru cevap buldum, herkese yardımcı olabilir diye yazıyorum:

Soru :
Merhabalar,
Benim sorum no frost bir buzdolabı için önerebileceğiniz regülatör modeliniz ve kaç kva olmalıdır?
Teşekkürler...
Doç.Dr.Alper Baran

Cevap :
Sn. Doç. Dr. Alper Baran, Mevcut gücünüze 1kVA Servo regülatör yeterli olacaktır. Saygılarımızla, Rıza Erdoğan

Cevaplayan : Rıza Erdoğan/Teknik Servis Uzmanı

linlide bu : http://www.tuncmatik.com/tr-TR/qa.asp?RecNav=OK&ctID=340&catID=0&Sorting=A.RegDate%2CFalse&SetPage=3

yuci -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 10:40:13)

quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

http://www.ekim.com.tr/10-15-kva-monofaze-servo-regulator.asp

şunlar var galiba sistem için

ama 85kg felan diyor yani

onu evde koyacak yer bulamam,
[:)]
daha portatif şeylere yöneleyim,
az öncede bir yerde regülatör ani voltaj yükselmelerinden koruma yapmaz demiş,
p.tesi işyerimde elektronik mühendisi var gideyim ona bari sorayım,
jack mühendis olan senmiydin ihg70 miydi

yuci -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 10:45:12)

servo regülatör demiş tunçmatikde birde buna bakayım

JackDaniels -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (8 Haziran 2008; 11:05:37)

benim verdiğim linktekide servo

tunçmatiktede servo var

benim verdiğim linkteki 15kvlık

komple ev için yani

tahminen

eve fazlada gelebilir

mühendis değilim zaten

ihg70 herhal tam bilemiyorum

yuci -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (25 Haziran 2008; 14:05:11)

tekzenden 71 ytl ye akıllı priz aldım,
177 voltun altına düşünce ve 240 voltun üstüne çıkınca cihaz elektiriği kesiyor ve
a modunda buzdolabına 6 dakika elektrik vermiyor,
elektirik kesildiğindede aynı elektrik gelsede 6 dakika elektirk vermiyor

enginius -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (4 Ağustos 2008; 23:08:39)

Merhaba,
Konuya geç kalmışım ama, kısaca aydınlatayım acizane:

AKILLI PRİZ denen şey 177V altı 245V üstü elektriği kesiyor, buzdolabı için A konumunda 8 dakika elektrik vermiyor. Bu sayede kompresörde biriken gazın tekrar geri dönüşümü tamamlanmadan motor zorlanmıyor ve yanmıyor. Yılda bir kaç kez kompresör parası veren tanıdıklarım var. Aynı işlemi çamaşır makinesi için 3 dakika bekleyerek onunda beynini koruyor. tüm bunları otomatik olarak yapıyor.
Hatta evine yıldırım düşen bir adam biliyorum, sadece akıllı prizi ve buzdolabı kalmış, neredeyse evi dahil her şey yanmış. sadece akıllı prizi ve dolabı sağlam kalmış. Marmariste birisi, detaylı bilmiyorum.

İkinci olarak, bir Regülatör kullanılabilir ancak biz buz dolabı ilk saniye 8A akım çekiyor. 8A verecek bir regülatör haliyle yüksek kapasite olmalı ve pahalı oluyor. aksi takdirde regülatör yanar. dolaba UPS zaten takılmaz. Çamaşır makinesi de aynı şekilde.. Yani boyut ve fiyat olarak alternatifi yok denebilir..

Tek eksiği voltaj düzenlememesi. Teknik olarak bilenler anlar, voltaj düzenleme için trafo, akü gibi aksamlar gerekir ki öyle bi şey bu tarz bi cihazın içine girmiyor. girdiğinde adı regülatör veya UPS oluyor zaten. Ayrıca UPS'lerde ON LINE modda şebeke gerilimini aynen verdiği için şebeke tehlikeri aynen sürüyor.
Yine avantajlıdır yani.

Diğer yüksek gerilim korumalı çoklu prizlere gelince, Surge Protection olanlar, kırmızı bi düğmeli hani.. onlarda sadece 3000V gibi, hatta yıldırım düşmesi durumunda elektriği kesiyor ve içindeki sigorta yanıyor. Yıldırımdan koruyor evet ama priz işlevini yitirdiği için kullanım dışı oluyor.

Akıllı priz, hem yıldırım düştüğünde sağlam kalıyor, hem 3000V değil 245 V gibi bir hassasiyetle cihazı koruyor. Yani 20-25 ytl'lik grup prizlere göre avantajlı. Sanırım 10 yıl hiç bakımsız çalışıyor ve firma en ufak bir problemde tamir değil, değişim garantisi veriyor.
TNT elektronik www.akillipriz.com adresinden öğrenebilirsiniz.

Benim bilgisayar v.s bi kez yanmıştı. aklım başıma geldi, artık önlemini alıyorum. ama genelde başımıza gelmeden düşünmüyoruz önlem almayı. Bu nedenledirki SAMSUNG yetkili servisleri ürünün en çok satışını yapanlardan biri. her servise gittikleri yer alıyor bildiğim kadarıyla.

ürün tekzen'de 71YTL. hizlial.com veya bir çok internet sitesinde 60 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

ürünün oturma, çalışma odanızda çoklu priz ile pek çok aleti aynı anda çalıştıracak şekilde kullanabiliyorsunuz. yada sbit olarak buz dolabı veya çamaşı makinasına bağlayabilirsiniz. bulaşık makinasına da oluyor sanırım. klima, kombi, v.s herşye takılıyor. ama bu tarz tekil cihazlara tek 1 priz, diğer elektronik eşyalara ise grup prizle kullanabilirsiniz.

ürünü kesinlikle tavsiye ederim.
ayrıca tamamen Türk Malı.

alpernbugra -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (5 Ağustos 2008; 0:13:16)

Regülatör en iyisi tüm ev için düşünürseniz yer sorunu yşarsınız cihazı koymak için oldukça büyük ve ağır.Sadece buzdolabı için istiyorsanız hesaplarken motorunkalkınma anındaki akımını bilmeniz lazım.İyi firmalar bu konuda teknik destek veriyor.İnternetten e-mail yoluylada onlara sorabilirsiniz.

uğraşabilirem -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (5 Ağustos 2008; 0:26:18)

ben aldım 10 KW eve yeterli geliyor mahallede evlerde voltajlar düşükken ben klima çalıştırıyorum

yuci -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (5 Ağustos 2008; 9:14:30)

enginius,
verdiğin bilgiler için teşekkürler,
ben 2 ay önce tekzenden akıllı priz aldım 71 ytl'ye
gayet memnunum,

enginius -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (5 Ağustos 2008; 18:48:32)

tekrar merhaba herkese,
söylemek istemedim konu bütünlüğü ve sansasyonel olmasın diye ama,
bende AKILLI PRİZ bayisiyim. Pek çok şeyin bayisi olmakla beraber, akıllı priz, en akıllıca bayiliklerimden birisi. zira, gerçekten işe yarayan ve fiyatına göre olmayan bir alternatif anlatmaya çalıştığım gibi.

20-25 liraya satılan bir grup priz bayiliği de alabilirdim ama işlev olarak yakınından geçmiyor.
Her eşyaya, yada en azından 1 eşyaya güç yetirecek bir regülatör bayisi de olabilirdim ama ağırlık ve fiyat olarak yine yakınından geçmiyorlar akıllı priz'in. UPS v.s bilgisayar ürünleri grubunda alıp sattığım ürünler var ama anlattığım müşteri UPS yerine bu cihazı alıyor. çünkü UPS'i sadece PC'de kullanabilirken ve 10-15 dk. fazladan elektrik verirken, akıllı priz her cihazda kullanılıyor. 15-20 dk. az kullanılsın sorun değil. %80 oranında elektrik gitmeden önce düşme gibi eğilimler oluyor ve cihaz dosya yedekle diye ikaz veriyor.

Velhasıl..
ürün benim değil, firma benim değil, sattığım ve satabileceğim hatta satarken daha fazla kazanabileceğim bir sürü ürün varken bence AKILLI PRİZ verilmiş en doğru karar. Kişisel olarak inanmasam, sadece kar marjına bakarım ama dediğim gibi bu şekilde bakmıyorum.

Ürünün tarihsel gelişimini de öğrenmiştim. mühendis olduğum için tebrik maksatlı ilk aramamda anlatılmıştı bana. bunu icad eden kişi tam 5 yıl boyunca gece gündüz çalışmış ve bu şekilde bir süreçten geçmiş. çin gibi bir üretim gücüne inat, tamamen yerli üretim ve malzemeleri bildiğimiz en kaliteli malzemelerden.

Satıcısı olarak ürünü övmekten ziyade teknik bilgi verebilmeyi çok isterdim ve ilkinde bildiğim teknik bilgileri verdim. tecrübe ile sabit kıyas yöntemlerini de..

gerisi tamamen size kalmış.
ürünü alıpta memnun kalmayan ve işe yaramaz diyeni de görmedim.
"yuci" ürün tavsiyen ve tercihin için ben teşekkür ederim.

yuci -> Cevap: Akıllı Prizler hakkında (5 Ağustos 2008; 19:32:11)

Akıllı Priz ‘in Özellikleri:
     Akıllı Priz (bundan böyle Cihaz olarak anılacaktır) 3 farklı koruma moduna sahiptir. Bu koruma modlarını birbirlerinden ayıran temel özellik test bekleme süreleridir.Cihaza ilk defa elektrik verildiğinde ya da Cihazın takılı bulunduğu prizdeki elektriğin kesilip yeniden gelmesi durumunda;
     A Koruma Modu:     Bu konumda Cihaz ile korunması amaçlanan ürünler Buzdolabı, Derin Dondurucu, Klima gibi gaz ile çalışan kompresörlü ev aletleridir. Bu ürünlere, elektriğin kesilip hemen geri gelmesi durumunda bünyesindeki gazın dönüşümünü tamamlayabilmesi ve motor pistonlarının ani elektrik sebebiyle sıkışarak bozulmasını önlemek amacıyla belli bir süreye ihtiyacı vardır. Uzun zaman diliminde takip edilen ölçümsel, deneysel ve tecrübesel testlerle 6 dakika olduğu tespit edilmiştir. Cihaz içerisindeki mikroişlemci sayesinde bu süre içerisinde elektriğin normal voltaj aralığında ve düzenli olması durumunda dahi Cihaza takılı olan ürüne elektrik gönderilmez.
     B Koruma Modu:     Bu konumda Cihaz ile korunması amaçlanan ürünler Bulaşık ve Çamaşır Makinası gibi rezistans ısıtıcılı ve programlarını tamamladıktan belli bir süre sonra üreticileri tarafından ürüne müdahale edilmesine müsaade edilen ev aletleridir. Bu ürünlere, elektriğin kesilip hemen geri gelmesi durumunda hemen elektrik verilmemesi için belli bir süre (Örneğin Çamaşır makinasının emniyet anahtarı, makina, programını tamamladıktan 1,5 dakika sonra kapağın açılmasına müsaade eder. Uzun zaman diliminde takip edilen ölçümsel, deneysel ve tecrübesel testlerle bu sürenin 3 dakika olduğu tespit edilmiştir.) gerekmektedir. Cihaz içerisindeki mikroişlemci sayesinde bu süre içerisinde elektriğin normal voltaj aralığında ve düzenli olması durumunda dahi Cihaza takılı olan ürüne elektrik gönderilmez.  
    C Koruma Modu:     Bu konumda Cihaz ile korunması amaçlanan ürünler Bilgisayar, Televizyon, DVD Oynatıcı, Müzik Seti vb. gibi fazla amper çekmeyen, çoklu prizlerle tamamı tek Cihaz üzerinden (toplam 10 amperi aşmaması şartıyla) koruma altına alınabilen, elektriğin kesilip hemen geri gelmesi durumunda dahi elektriği almasında sakınca bulunmayan ürünlerdir. Ancak bu koruma modunda da dalgalı voltaj sebebiyle ürünlerin bozulmasını önlemek amacıyla test için 1 dakika gerekmektedir. Cihaz içerisindeki mikroişlemci sayesinde bu süre içerisinde elektriğin normal voltaj aralığında ve düzenli olması durumunda dahi Cihaza takılı olan ürüne elektrik gönderilmez.    
   Tüm koruma modlarında ortak görev Cihazın takılı bulunduğu prizde elektriğin olması durumunda, prizdeki voltaj değerlerini, saniyenin 1000’de 1’i hızında ölçerek buna göre;
1)      Voltaj, 177 Volttan düşük veya 240 Volttan yüksek ise, elektriği bünyesinde tutup, kendisine takılı bulunan cihaza elektrik vermez.
2)      Voltaj, 177–240 Volt aralığında ise elektriğin dalgalı gelip gelmediğini belirli aralıklarda ölçerek tespit eder, elektriğin düzenli voltaj aralıklarında geldiğini tespit ettiğinde kendisine takılı bulunan ürüne elektriği verir.  
3)      Voltaj, 177–180 ve 237–240 Volt değerleri aralığında, Cihaza takılı bulunmayan ürünlerin de düşük, yüksek ve dalgalı voltajdan dolayı bozulmalarının önlenmesi için kullanıcıyı sesli olarak ikaz ederek bu ürünlerin de takılı bulundukları prizlerden çıkartılmasına fırsat vermesi amaçlanmıştır.

yukarıdaki metin alıntıdır.

yukarıda bahsedilenlerin aynısını yapıyor,
birkeresinde 240 ı geçti cihaz direk elektiriği kesti a modunda buzdolabım için kullandığımdan, 6 dakika boyunca test etti ve şebeke
177-240 arasına gelince elektiriği verdi,
ben aslında regülatör alacaktım ama 1,5 kva dan aşağısı kurtarmıyor dendi,
bende bu cihazı aldım,
hem cihaz 177-180 aralığında veya 237-240 volt aralığında olunca kendine has cırtlak sesi ile ikazda bulunuyor ve diğer cihazları prizden çekme fırsatı veriyor,
2 ay önce ilk defa gök gürültülü bir havada buzdolabımı güvenle evde prize takılı bıraktım,
ürünün 2 yıl garantisi var bu süre içinde ne olur bilmiyorum
ama çalıştığı sürece işini iyi yapıyor,
buzdolabımın ek garantisiyle birlikte 4,5 yıl garantisi var garanti süresince buzdolabım bozulunca para vermiyorum,
ama 2 sene önce 2 milyar verip bozulduğu için 1 hafta kullanamadığım buzdolabı bir işe yaramıyor diye bu cihazı aldım,
buzdolabımın elektrik yüzünden 2 kere beyni, 2 kere arka kapağı, 1 kere de invertörü değişti,
inşallah artık bişey olmaz diye düşünüyorum,

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.71875