yurtdisindan iphone getirme hakkinda sorum var (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Apple - iPhone >> Diğer

switel -> yurtdisindan iphone getirme hakkinda sorum var (6 Haziran 2008; 22:49:48)

arkadaslar ben simdiye kadar yurtdisindan herhangi bir elektronik cihaz getirmedim. ilk defa bu temmuz ayinda amerikadan 2. nesil iphone getirmeyi dusunuyorum. acaba getirirken neler yapilmasi gerekiyor??? gecirme ucreti vs. odeniyor mu??? bilen arkadaslar yardin edebilir mi????

Warfeet -> Cevap: yurtdisindan iphone getirme hakkinda sorum var (6 Haziran 2008; 23:12:18)

hiç birşey ödemiyorsun, iphone u, apple store'dan crdt cart ile, 499+47 vergi, (vergiyi çıkışta, usa çıkışta havalimanında alabilirsen aliyorsun),
istanbula geliyorsun, (tabii 2 iphone getirirsen, no problem), gümrükteki memur kardeşimizin veya abimizin gözünün içine bakmıyorsun, sallana sallana airporttan çıkıyorsun ve oluyorsun iphone sahibi...

baha40n -> Cevap: yurtdisindan iphone getirme hakkinda sorum var (6 Haziran 2008; 23:57:34)

Arkadaşın da yazdığı gibi hiç bir sorun görünmüyor. IPhone'lar dan 2-3 tane getirme durumun olabiliyor.Bir sıkıntı yok ancak, bunu mutlak elinde getirmen gerekiyor. Yoksa çalınma riskine karşı tedbir almamış olur,canın yanabilir.

Eaststreetz -> Cevap: yurtdisindan iphone getirme hakkinda sorum var (7 Haziran 2008; 0:37:19)

Telefonu kutusundan çıkar ve cebinde taşı. "Benim kendi telefonum" bâbında.

can119 -> Cevap: yurtdisindan iphone getirme hakkinda sorum var (7 Haziran 2008; 0:47:18)

Gift olarak bayram ve yılbaşına yakın zamanlarda rahat geçebiliyormus diye duydum pahalı ürünler ve eğer ebay dan falan alırsan hem gift olarak hemde ürün fiyatını düşük göstertmen mümkün ama bu yöntemler kesinlikle %100 denilemez büyük bir şans payı war dikkat etmek gerek yoksa pahalıya patlar sana vergileri ile =))

baha40n -> Cevap: yurtdisindan iphone getirme hakkinda sorum var (7 Haziran 2008; 9:58:37)

Ben iki tane getirdim ve hiç bir sorunla karşılaşmadımBenim zararım,ödediğim vergilerin iadesi konusunda bilgim olmadığından 2 IPhone ve 1 laptop,yani 250 dolar kaybım sözkonusu [sm=s20.gif] Kısmet olur da tekrar gidersem,geri alma girişimlerinde bulunacağım.[8D] Siz sakın bu fırsatı kaçırmayın ve ödediğiniz vergiyi,çıkışta Havaalanında almayı unutmayınız.[:o]

carantina -> Cevap: yurtdisindan iphone getirme hakkinda sorum var (7 Haziran 2008; 13:39:07)

yurt dışından telefonları kendin getiriceksen bir problem yaşamıyorsun kimse bune kimin diye sormaz ama ebey yada farklı bir siteden alıp kargoyla göndericeksen sıkıntısı büyün elektronik aletler gözetim adı verilen bir zımbırtıyla denetleniyor buda şu oluyor türkiyede gümrükten 100$ a kadar olan ürünler sorunsuz bir şekilde geçiyor ama eletronik cihazlar gözetime giriyor ve türkiyedeki değerleri üzerinden değerlendirlir buda şu şekilde oluyor sen iphone aldın ve faturada 100$ olarak gösterdin cihaza baktılar değeri 500$ ve sen 500$ üzerinden vergi veriyorsun ya sadece 1 ürün sokabiliyorsun başıma gelmiş bir olay sirocco getirttik yurtdışından 2 adet sadece 1 tanesini alabildim onuda 300$ vergi vererek alabildim faturada 100$ gözüküyor gözetime girmiş cihaz değeri 1500 ytl ona göre vergi veryorsun yıl başında ise bu 100$lık sınır 200 300$ a kadar çıkabiliyor ve göz yumuluyor.

Meyan -> Cevap: yurtdisindan iphone getirme hakkinda sorum var (7 Haziran 2008; 14:17:56)

quote:

Orjinalden alıntı: baha40n

Ben iki tane getirdim ve hiç bir sorunla karşılaşmadımBenim zararım,ödediğim vergilerin iadesi konusunda bilgim olmadığından 2 IPhone ve 1 laptop,yani 250 dolar kaybım sözkonusu [sm=s20.gif] Kısmet olur da tekrar gidersem,geri alma girişimlerinde bulunacağım.[8D] Siz sakın bu fırsatı kaçırmayın ve ödediğiniz vergiyi,çıkışta Havaalanında almayı unutmayınız.[:o]

Bizim bir yakın Amerika'ya gidiyo ayın 20. de nakit alamıyo mu illa kredi kartı mı olması gerekiyo ?

Ben 500 dolar vermeyi düşünüyorum kredi kartı olmasa alamaz mı ? Vergiyi nasıl geri alıyo havalimanın'dan onada söyleyeyim haberi olsun[8D]

switel -> Cevap: yurtdisindan iphone getirme hakkinda sorum var (7 Haziran 2008; 16:53:15)

evet vergiyi havalimanindan nasil geri alacagim??? bir de bu iphone'yi burada kaydettirmem gerekiyor mu??? kaydettirmem gerekiyorsan bu islem nasil yapiliyor???

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.25