Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
SU SOĞUTMA BİLEŞENLERİM

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> SU SOĞUTMA BİLEŞENLERİM Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
grafiqer

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 17:56:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bir kaç haftadır bu sayfalara yazdım, sordum ve sağolsun deneyimli ve bilgili olan bir çok arkadaş tarafından yönlendirildim. Bileşenlerin yurtiçi ve yurtdışı incelemelerine de bakınarak kendimce mümkün olabilecek en iyi bileşenleri almaya çalıştım. Nihayet hepsi elime geçti ve iki koli dolusu malzeme şu an bana bakıyor. Yaptığım seçimler aşağıdaki gibi.

Sadece blokları yurtdışından sipariş ettim. Geri kalanları buradan edindim. Sistemi henüz kurma aşamasına geçmedim. Zira deneyimsiz olduğum için kafadan açıkları olan bir sistem kurmak istemiyorum. O nedenle kasama uygun en verimli dizayn ve montajı yapabilmek için biraz şematik çalışmalar yapmam lazım.

Gerçi Kadıköy civarında olan bu işlerde deneyimli bir arkadaş olsa onunla karşılıklı yerinde keşif yaparak bilgi alışverişinde bulunmak isterdim ama en azından şu an için öyle bir fırsat oluşmadı.

Parça seçimlerini yapmadan önce mümkün olan bulabildiğim her türlü forum tartışmalarını ve önerilerini okudum. Korozyon dahil her türlü olumsuz koşulları aklımda tutarak, nikel, bakır ve prinç malzemelerden seçimlerimi yaptım. Bileşenler aşağıda. Yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.

Bu arada kasam Thermaltake MozartTX. Tek loop ve iki radyatör duraklı olarak tüm sistemi soğutmayı düşünüyorum; harddiskler hariç.

Ekteki dosya (1)

Q6600 - 3.3Ghz günlük ~28-32 derece | Gigabyte X48-DQ6 | OCZ 4GB 1150MHZ FLEX-II | EVGA 8800GTX KO ACS3 | Seagate 410AS 2x250Gb Raid0 + 500 Gb 320AS | High Power Rock Solid 1000W | Thermaltake MozartTx | 2 x Loop Water Cooling
TheEye

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 18:27:48 

bloklar biraz tuzlu gibi geldi.. kolay gelsin

LOST FAN CLUB
Rockford Fosgate

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 18:36:32 

Neden Koolance gibi vasat bir firmanın bloklarını tercih ettiniz hayret ediyorum EK almanız çok daha iyi olacaktı yada Dangerden...

Hardware-Arena OC Team

Sp1M 9.984 E6600@5140mhz Lian-Li V2000 + Sony 40V3000 User // Renault Laguna 2.0 16v 147hp

Su soğutmam: Swiftech Apogee GTX Extreme|2 x Swiftech MCW30 SLI|Thermochill PA120.3 Radiator+Alphacool 240+120mm Rad. |Laing D5 1500lt| Dangerden Maze4 |1/2'' Primoflex Tube|1/2''barbs|XSPC Reservoir|4x120mm FM123 fan
grafiqer

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 19:40:22 

Koolancenin neden vasat olduğunu sorabilir miyim? Sanırım bu şuna abenziyor. Ülkemize ilk girenlerden olduğu için Thermaltake ürünleri sanki iyiymiş gibi algılanır; oysa bir çok ürünü vasatın bile altındadır. Ülkemizde de EK veya Dangerden çok üstün varlıklar ise neden test performansları düşük çıkıyor? Koolance yi iyi incelemeni öneririm. Daha önce su soğutma kurmuş olmamam ürünlerden anlamamamı gerektirmiyor. Artı örneğin EK yada Dangerdenin kendi offical sitesine girelim. Her noktadan taleplerinizi karşılayacak ürün yelpazeleri var mı? Örneğin her anakarta göre bileşenler bulunabiliyor mu? En son çıkan yenilikleri takip ediyorlar mı? Bloklarında ne gibi malzemeler kullanıyorlar? Bence bütün olarak bu işi yapan yegane firma Koolance. Benim araştırmalarımdan sonra elde ettiğim fikir bu. Test performansları da gayet iyi düzeyde.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafiqer -- 6 Haziran 2008; 19:40:19 >

Q6600 - 3.3Ghz günlük ~28-32 derece | Gigabyte X48-DQ6 | OCZ 4GB 1150MHZ FLEX-II | EVGA 8800GTX KO ACS3 | Seagate 410AS 2x250Gb Raid0 + 500 Gb 320AS | High Power Rock Solid 1000W | Thermaltake MozartTx | 2 x Loop Water Cooling
X-GeN

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 20:00:26 

Koolance'ın EK bloklarının performansını geçtiği testleri görmek isterim, ben de öğrenmiş olayım

Sorularına gelince;

1) EK'nın universal ürünleri yoktur genel olarak.
2) Piyasadaki anakartların %90'ıyla uyumlu bloklar mevcut.
3) EK yeni çıkan önemli anakartlara çok kısa süre içinde soğutma çözümleri sağlıyor. Bunu yapan başka bir firma yok
4) Blokları Bakır + Pleksi veya POM Acetal malzemesi kullanılır. Bakır ve alüminyum karışımından oluşan ve korozyon oluşumuna sebep olan bloklar üretmezler

Umarım ben de yeterince sorularınızı cevaplayabilmişimdir.

HWA Overclock & Modding
Intel Cedarmill 641 - Asus P5KE-Wifi P35 - 2Gb Mushkin DDR2 800 Cl5 - 256Mb Leadtek 7600GT
X-Spice Kira 530Watt - A+ Black Pearl - Seagate 2x250Gb SATA2 - Western Digital 500Gb SATA2
16x Pioneer DVD - 16x BENQ 1650 DVD-RW - Pioneer KEH-7250 & TS-A6956 (150Wx2)

EK Supreme Acetal - EK NF4 - Magicool Extreme II-240mm - Magicool Extreme I-120mm - Laing DDC - Magicool Silindirik Hazne - 150mm
TheEye

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 20:26:04 

quote:

Orjinalden alıntı: X-GeN

Koolance'ın EK bloklarının performansını geçtiği testleri görmek isterim, ben de öğrenmiş olayım

Sorularına gelince;

1) EK'nın universal ürünleri yoktur genel olarak.
2) Piyasadaki anakartların %90'ıyla uyumlu bloklar mevcut.
3) EK yeni çıkan önemli anakartlara çok kısa süre içinde soğutma çözümleri sağlıyor. Bunu yapan başka bir firma yok
4) Blokları Bakır + Pleksi veya POM Acetal malzemesi kullanılır. Bakır ve alüminyum karışımından oluşan ve korozyon oluşumuna sebep olan bloklar üretmezler

Umarım ben de yeterince sorularınızı cevaplayabilmişimdir.

LOST FAN CLUB
Rockford Fosgate

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 20:34:04 

quote:

Orjinalden alıntı: grafiqer

Koolancenin neden vasat olduğunu sorabilir miyim? Sanırım bu şuna abenziyor. Ülkemize ilk girenlerden olduğu için Thermaltake ürünleri sanki iyiymiş gibi algılanır; oysa bir çok ürünü vasatın bile altındadır. Ülkemizde de EK veya Dangerden çok üstün varlıklar ise neden test performansları düşük çıkıyor? Koolance yi iyi incelemeni öneririm. Daha önce su soğutma kurmuş olmamam ürünlerden anlamamamı gerektirmiyor. Artı örneğin EK yada Dangerdenin kendi offical sitesine girelim. Her noktadan taleplerinizi karşılayacak ürün yelpazeleri var mı? Örneğin her anakarta göre bileşenler bulunabiliyor mu? En son çıkan yenilikleri takip ediyorlar mı? Bloklarında ne gibi malzemeler kullanıyorlar? Bence bütün olarak bu işi yapan yegane firma Koolance. Benim araştırmalarımdan sonra elde ettiğim fikir bu. Test performansları da gayet iyi düzeyde.

Edit: İmla

Sizin Koolance hakında bilginiz yok belliki.

Koolance ürünlerinde İnnovatek le birlikte alumınyum kullanan ender firmaların başında gelir.Korozyonun başlıca sebebi.Kaplama kullanacak bunu önlediklerini iddia ediyorlar ne kadar doğru bilemiyorum su soğutmadan anlayan üstadlar genelde kullanmadığı için uzun süreli kullanıcı incelemelerini göremiyoruz.

Bloklarında kaplamalar kullanır nikel vs.. ancak bu kaplamalar kalitesizdir ve zamanla dökülür hatta rekor girişlerindekiler atar.

Koolance firması şuana kadar hiçbir şekilde performansı Swiftech , Dangerden,EK ,Dtek gibi kaliteli firmaları geçebilecek blok üretememiştir ancak fiyatları Amerikan merkezli olduğundan pahalıdır ve ürünlerini allayıp pullamayı severler fiyatlarıda bu yüzden yüksektir.

Su soğutmada dünayaca ünlü forumlardan XS e girin ingilizceniz iyi ise bir konu açın sorun bakalım Koolance mi EK mı daha iyi.

Ben uzun süredir dünyanın ünlü firmalarının çeşitli bloklarını kullanıyorum ve denemediğim marka blok kalmadı diyebilirim.EK kullanmıyorum şu anda sistemimde komple Swiftech kullanıyorum ancak EK son dönemde yaptığı atak ile Swfitech ten ilerde bir konuma sahip.Koolance ürünlerini altını çizerek sölüyorum tavisye etmiyorum.

Dinleyip dinlememek size kalmış..

Hardware-Arena OC Team

Sp1M 9.984 E6600@5140mhz Lian-Li V2000 + Sony 40V3000 User // Renault Laguna 2.0 16v 147hp

Su soğutmam: Swiftech Apogee GTX Extreme|2 x Swiftech MCW30 SLI|Thermochill PA120.3 Radiator+Alphacool 240+120mm Rad. |Laing D5 1500lt| Dangerden Maze4 |1/2'' Primoflex Tube|1/2''barbs|XSPC Reservoir|4x120mm FM123 fan
StrangerXT

6 Haziran 2008; 22:40:57 

koolance , avrupalıların 1/4 sistemlerinde kullandıkları, aslında tt den pek de farkı olmayan bir firma. hediye falan gelirse kullanılabilir (ben yine kullanmam) ama para verilip blok alınıyorsa swiftech ten şaşmamak gerek. ömürlük ürünler, tartışılmaz kalite ve performans, satış sonrası destek (her bloğuna adaptör çıkarır yeni sistemler için). verdiğiniz her kuruşu hakeder.

keşke olay kozmetik ve web site ile bitseydi

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir..

Artık foruma girmiyorum.. ya da uzun aralıklarla giriyorum diyelim..
YAZICIOĞLU

7 Haziran 2008; 0:41:06 

Koolance artık 2.sınıf muamelesi görüyor bu bi gerçek.
Swiftec ve Dangerden yanı sıra şu an en çok tutulan soğutma blokları EK dır yurtdışındada ve blok iç yapıları işçiliği ile çok güzel iş çıkarıyolar.

2xONKYO

"Q6600@3.6GhzLapped" "WaterCooling"-"Striker2Formula"-"2x8800gtSLI"-"OCZ2x1XtS"SLI@1000mhz
YasiKa

Sisteme Gözat

7 Haziran 2008; 2:50:04 

Ben de blok tercihimi Ek (plexi olması avantaj) veya D-Tek Fusion V2 den yana kullanıcam.

YasiKa's ArMoR DFI LP UT CFX3200-DR\G | AMD Opteron 170 | HIS X1950Pro IceQ3 Turbo 512MB | Corsair TWINX2048-3500LLPRO v1.3 | Samsung SP2504Cx2 RAID-0 | ASUS DRW-1814BLT | Thermaltake Armor-VA8000BWS+TP750W | LG L1970HR-BF | Logitech G15+G3+Momo Racing Force | TT GammaPad | Powercom IMD 1000AP | Corsair Voyager 2GB
YasiKa's LCS EK Supreme-Plexi | Magicool Pro II UV | Thermaltake P500 | Swiftech MicRes | Durelene 7/16'' hortum | Tt UV sıvı
grafiqer

Sisteme Gözat

7 Haziran 2008; 13:14:55 

Öncelikle bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Yine bu sayfalarda, su soğutma hakkında deneyimim olmadığı, sistem toplayacağımı ve bu noktada düşündüğüm seçimleri bir kaç defa yazdım ve danışmaya çalıştım. Danışmamın amacı; forumun temel nedeni olan siz bilenlerden yadım ve görüş almaktı. Kimse Koolance hakkında yanlış seçim yazmadı. Hatta seçimler iyi fakat loop olarak öneriler geldi.

Dilerdim ki keşke bu değerli görüşlerinizi o zaman alabilseydim. Alamadığım için kendi nazarımda yaptığım araştırmalarda Özellikle anakart bloklarını Koolance den almayı uygun gördüm.

Nedenlerim de şunlar idi;

Anakarta uygun blok çoğu firmanın yok idi. Mesela Nvidia 680 çipsetli anakartlar için vardı fakat 780i için yoktu. Zira kullanan ve su soğutma yapana en azından ben rastlamadım. En büyük sorun Güney çipsetindeydi ve 1. PCI Ex. slotunun tam bitişinde ve altına denk geliyordu. Üreticilerin çipset soğutucuları her anakarta uyumlu olabilir ama ben offical sitelerinde ürünlerine uyumlu anakartlar listelerinde bulamadım benim anakartımı. Nvidia 790 çipseti çıkardı ama hala 680 de kalmışlardı. Belki o da oluyordu ama sisin kadar deneyimli olmadığım için bilmiyordum ve bu nedenle de soruyordum, ama "iyi seçimler" cevabını alınca yola devam ediyordum.

Gene de korozyon olayından dolayı aluminyum kullanılan aparatlar seçmemeye çalıştım. Yukarıda seçilmiş ürünlerde, altın kaplama, bakır, ve nikel kullanılmıştır. Bu ürünleri gerçekten tanıyorsanız bilmeni