Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
SUBWOOFER KONUMU

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> SUBWOOFER KONUMU Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
wondercrafter

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

6 Haziran 2008; 16:19:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi arıyorum.

Subwoofer'ı nereye koyarsak daha etkili bass alabiliriz?

Sağolun.

Intel Core2Duo E4400 LGA775 Socket || Asus P5LD2 SE AILife Motherboard || Kingston 1024 MB DDR2 667Mhz RAM || Seagate 80 GB Sata2 HDD || Asus 512MB ATI RADEON Hyper Memory EAX1300HM512/TD/256M VGA Card || Sony DVD-ROM ReWritable+ Optical Driver || LG ReWritable CD-ROM+ || Stock CPU Fan + Arctic Silver 5 Thermal Compound|| Microsoft Multimedia Optical Wheel Mouse and Keyboard || BenQ FP71G+ TFT LCD Monitor || Logitech QuickCam Messenger WebCam || Diana 5+1 Surround Sound System ||
Hi-def-man

6 Haziran 2008; 16:53:24 

Subwooferı odanın tam ön köşesine her iki tarafında duvar olacak şekilde yerleştirirseniz +3db civarında daha fazla ses alabilirsiniz.

Bu da 200Wattlık subwoofer'ın +100Watt 'lık bir amfi eklenmesiyle oluşacak ek ses gücüne eşittir.

quote:

Orjinalden alıntı: wondercrafter

Ayrıntılı bilgi arıyorum.

Subwoofer'ı nereye koyarsak daha etkili bass alabiliriz?

Sağolun.

Hi-Def-Man
Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700
Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
AKREPmt.

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 16:55:31 

sizin odanızdaki en ideal subwoofer konumunu deneyerek öğrenmeniz gerekmektedir
verilen bilgiler sizin odanın yapısı, kaplaması, eşya durumu vs. gibi etkileyici unsurları önemsemez
mesela genelde koltuk arkası çok iyi performans veren bir subwoofer konumu sizin için uygun değildir veya sizde çok kötü ses verebilir

subwoofer'ı müzik dinlemek için kullanacaksanız köşelerden uzak tutmanız iyi olur
eğer film izlemek için kullanacaksanız köşelere koymanız daha iyi olacaktır
köşeye konan subwoofer duvarları kullanarak sarsıntıyı arttırır, bu da film izlerken (bir çok kişiye göre) daha çok keyif verebilir
ama bu sarsıntı müzik dinlerken uğultu şeklinde olur ve basların uzamasına neden olur, bu da rahatsız eder
güçlü bir subwoofer kullanıyorsanız köşelerden uzak tutmanız sizin için yararlı olacaktır

Not: Hi-def-man size cevap niteliğinde yazmadım
aynı anda cevaplamışız, o yüzden yanlış anlamayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKREPmt. -- 6 Haziran 2008; 17:05:52 >

SATILIK PC: Intel Q6600 işlemci, Msi x38 platinum anakart, ati 3870x2 ekran kartı, 2x1375mhz DDR3 ram, 2x160 gb HDD, Tagan2 force 700w. PSU, RC-831 CM Stacker kasa, DVD RW, X-fi platinum seskartı (2000 $) Logitech Z4, Logitech Z5500, Creative G500
Hi-def-man

6 Haziran 2008; 17:37:24 

yok neden yanlış anlayayım.Gerçek açıklama senin dediğin gibi olmalıydı zaten.

Forumda daha fazla ses için mono sub'a stereo input bağlamaya çalışan kişilere uygun cevap vermeye çalıştım.

Sonuçta Müzik 'de iyi ses verebilecek ve fiyatı 1.000€'dan az subwooferların sayısı 5'i geçmez diye düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

sizin odanızdaki en ideal subwoofer konumunu deneyerek öğrenmeniz gerekmektedir
verilen bilgiler sizin odanın yapısı, kaplaması, eşya durumu vs. gibi etkileyici unsurları önemsemez
mesela genelde koltuk arkası çok iyi performans veren bir subwoofer konumu sizin için uygun değildir veya sizde çok kötü ses verebilir

subwoofer'ı müzik dinlemek için kullanacaksanız köşelerden uzak tutmanız iyi olur
eğer film izlemek için kullanacaksanız köşelere koymanız daha iyi olacaktır
köşeye konan subwoofer duvarları kullanarak sarsıntıyı arttırır, bu da film izlerken (bir çok kişiye göre) daha çok keyif verebilir
ama bu sarsıntı müzik dinlerken uğultu şeklinde olur ve basların uzamasına neden olur, bu da rahatsız eder
güçlü bir subwoofer kullanıyorsanız köşelerden uzak tutmanız sizin için yararlı olacaktır

Not: Hi-def-man size cevap niteliğinde yazmadım
aynı anda cevaplamışız, o yüzden yanlış anlamayın

Hi-Def-Man
Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700
Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
urgent

6 Haziran 2008; 21:42:19 

Sub u köşeye yerleştirmek gerçekten HT için iyi sonuç veriyor.Önünde ses engelleyici koltuk,sehpa gibi eşyaların olmaması gerkemekte.Kullandığınız mekan uygunsa

Denon AVR-3805 - Definitive Tech. BP-10 Front - Sony MF450H Rear - JBL XTİ 10 Center - Pioneer SW-150K Sub - Monster THX Cab - Toshiba T8 Proj. - 220x170 Perde-Vestel 106 Plasma,DVD Player -
sefalenk

7 Haziran 2008; 8:49:11 

bende bu sub yerleştirme işinde epeyce bir ter döktüm odanın dolaştırmadık yeri kalmadı sonra oturduğum koltuğun arkasaına yerleştirme yaptım şimdi hiç almadığım kadar subdan hem ses olarak hemde titreşim olarak gayet iyi bir sonuç aldım sende 10mt civarı bir kablo alıp oda içerisinde en ideal yer neresi diye denemelisin.

Avr:Yamaha 361
HOP:Pure acoustics joniour set
Sub:Definitive pro sub 1000
Dvd Player:Saba 5309
Tv:Vestel/zeta 72 ekran trueflat
spidr

7 Haziran 2008; 10:53:36 

slm
sw için yazılanların daha doğrusu bu konuda fikir veren arkadaşların söyledikleri doğrudur yalnız bir ekleme yapmak istiyorum
önden atımlı olan sub lar mutlaka karşınızda olmalı oysa down f. yani alttan atımlı olan sw larda ise akrep mt. arkadaşın söyledikleri ni aynen uygulamanız gerekir
spidr

7 Haziran 2008; 10:56:29 

bir ekleme daha sağ sol çift giriş olan sw larda mutlaka ara soket kullanın bu soket konusunu daha eski topiklerde uzun uzadıya işlemiştik
@coyote

7 Haziran 2008; 13:08:03 

quote:

Orjinalden alıntı: spidr

slm
sw için yazılanların daha doğrusu bu konuda fikir veren arkadaşların söyledikleri doğrudur yalnız bir ekleme yapmak istiyorum
önden atımlı olan sub lar mutlaka karşınızda olmalı oysa down f. yani alttan atımlı olan sw larda ise akrep mt. arkadaşın söyledikleri ni aynen uygulamanız gerekir

Yeni bir sub alacağım ve kullandığım oda itibarıyla sub'ı arkaya koymak durumundayım. Yani tv izleme konumuma göre sub arkamda kalacak. Bu durumda sürücüsü aşağıya bakan bir sub mı satın almalıyım?

PSN: coyote-TR

akyurt

7 Haziran 2008; 23:36:21 

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

quote:

Orjinalden alıntı: spidr

slm

Yeni bir sub alacağım ve kullandığım oda itibarıyla sub'ı arkaya koymak durumundayım. Yani tv izleme konumuma göre sub arkamda kalacak. Bu durumda sürücüsü aşağıya bakan bir sub mı satın almalıyım?

fılm ızlemek ıcınse alttan suruculu sw alabılırsın
muzık ıcınse onden ve sagdan hava alabılen sw alabılırsınız tercıhınıze kalmıs
en cok tercıh edılen sıstem;aktıf sw tercıh edın

ayrıca sw duvara azamı 30 cm yakınlıkte mesafeye koyabılırsınız bu bass ın derın cıkmasına sebep olur
odanın ıcınde cok esya varsa yankıya engel olacagından dolayı tatmın etmeyebılır.sıstemınızın gucune baglı !

OZ SİLİCİ
fbahadir07

8 Haziran 2008; 19:59:19 

Odanın köşelerine sıkıştır mobilyaların arasına mesela yada çalışma masası tarzı biyerde kullanıyorsan ses sistemini; çalışma masasının altına ayaklarını koyduğun yere mobilyanın köşelerine koy bass ı daha fazla hissedersin...

NEee gerekk warkii?? =))
@microsoft Zune 30gb
@panasonic rp-ht455 headphones
spidr

9 Haziran 2008; 11:52:20 

slm evet tv de filim izlemek için ise veya düzelteyim filim ağırlıklı ise alttan atılımlı down f. bir aktif sub alman da fayda var

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

@coyote

9 Haziran 2008; 14:06:39