sizin odanızdaki en ideal subwoofer konumunu deneyerek öğrenmeniz gerekmektedir verilen bilgiler sizin odanın yapısı, kaplaması, eşya durumu vs. gibi etkileyici unsurları önemsemez mesela genelde koltuk arkası çok iyi performans veren bir subwoofer konumu sizin için uygun değildir veya sizde çok kötü ses verebilir
subwoofer'ı müzik dinlemek için kullanacaksanız köşelerden uzak tutmanız iyi olur eğer film izlemek için kullanacaksanız köşelere koymanız daha iyi olacaktır köşeye konan subwoofer duvarları kullanarak sarsıntıyı arttırır, bu da film izlerken (bir çok kişiye göre) daha çok keyif verebilir ama bu sarsıntı müzik dinlerken uğultu şeklinde olur ve basların uzamasına neden olur, bu da rahatsız eder güçlü bir subwoofer kullanıyorsanız köşelerden uzak tutmanız sizin için yararlı olacaktır
Not: Hi-def-man size cevap niteliğinde yazmadım aynı anda cevaplamışız, o yüzden yanlış anlamayın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKREPmt. -- 6 Haziran 2008; 17:05:52 >
SATILIK PC: Intel Q6600 işlemci, Msi x38 platinum anakart, ati 3870x2 ekran kartı, 2x1375mhz DDR3 ram, 2x160 gb HDD, Tagan2 force 700w. PSU, RC-831 CM Stacker kasa, DVD RW, X-fi platinum seskartı (2000 $) Logitech Z4, Logitech Z5500, Creative G500
yok neden yanlış anlayayım.Gerçek açıklama senin dediğin gibi olmalıydı zaten.
Forumda daha fazla ses için mono sub'a stereo input bağlamaya çalışan kişilere uygun cevap vermeye çalıştım.
Sonuçta Müzik 'de iyi ses verebilecek ve fiyatı 1.000€'dan az subwooferların sayısı 5'i geçmez diye düşünüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: AKREPmt.
sizin odanızdaki en ideal subwoofer konumunu deneyerek öğrenmeniz gerekmektedir verilen bilgiler sizin odanın yapısı, kaplaması, eşya durumu vs. gibi etkileyici unsurları önemsemez mesela genelde koltuk arkası çok iyi performans veren bir subwoofer konumu sizin için uygun değildir veya sizde çok kötü ses verebilir
subwoofer'ı müzik dinlemek için kullanacaksanız köşelerden uzak tutmanız iyi olur eğer film izlemek için kullanacaksanız köşelere koymanız daha iyi olacaktır köşeye konan subwoofer duvarları kullanarak sarsıntıyı arttırır, bu da film izlerken (bir çok kişiye göre) daha çok keyif verebilir ama bu sarsıntı müzik dinlerken uğultu şeklinde olur ve basların uzamasına neden olur, bu da rahatsız eder güçlü bir subwoofer kullanıyorsanız köşelerden uzak tutmanız sizin için yararlı olacaktır
Not: Hi-def-man size cevap niteliğinde yazmadım aynı anda cevaplamışız, o yüzden yanlış anlamayın
Hi-Def-Man Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700 Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
Sub u köşeye yerleştirmek gerçekten HT için iyi sonuç veriyor.Önünde ses engelleyici koltuk,sehpa gibi eşyaların olmaması gerkemekte.Kullandığınız mekan uygunsa
bende bu sub yerleştirme işinde epeyce bir ter döktüm odanın dolaştırmadık yeri kalmadı sonra oturduğum koltuğun arkasaına yerleştirme yaptım şimdi hiç almadığım kadar subdan hem ses olarak hemde titreşim olarak gayet iyi bir sonuç aldım sende 10mt civarı bir kablo alıp oda içerisinde en ideal yer neresi diye denemelisin.
slm sw için yazılanların daha doğrusu bu konuda fikir veren arkadaşların söyledikleri doğrudur yalnız bir ekleme yapmak istiyorum önden atımlı olan sub lar mutlaka karşınızda olmalı oysa down f. yani alttan atımlı olan sw larda ise akrep mt. arkadaşın söyledikleri ni aynen uygulamanız gerekir
slm sw için yazılanların daha doğrusu bu konuda fikir veren arkadaşların söyledikleri doğrudur yalnız bir ekleme yapmak istiyorum önden atımlı olan sub lar mutlaka karşınızda olmalı oysa down f. yani alttan atımlı olan sw larda ise akrep mt. arkadaşın söyledikleri ni aynen uygulamanız gerekir
Yeni bir sub alacağım ve kullandığım oda itibarıyla sub'ı arkaya koymak durumundayım. Yani tv izleme konumuma göre sub arkamda kalacak. Bu durumda sürücüsü aşağıya bakan bir sub mı satın almalıyım?
Yeni bir sub alacağım ve kullandığım oda itibarıyla sub'ı arkaya koymak durumundayım. Yani tv izleme konumuma göre sub arkamda kalacak. Bu durumda sürücüsü aşağıya bakan bir sub mı satın almalıyım?
fılm ızlemek ıcınse alttan suruculu sw alabılırsın muzık ıcınse onden ve sagdan hava alabılen sw alabılırsınız tercıhınıze kalmıs en cok tercıh edılen sıstem;aktıf sw tercıh edın
ayrıca sw duvara azamı 30 cm yakınlıkte mesafeye koyabılırsınız bu bass ın derın cıkmasına sebep olur odanın ıcınde cok esya varsa yankıya engel olacagından dolayı tatmın etmeyebılır.sıstemınızın gucune baglı !
Odanın köşelerine sıkıştır mobilyaların arasına mesela yada çalışma masası tarzı biyerde kullanıyorsan ses sistemini; çalışma masasının altına ayaklarını koyduğun yere mobilyanın köşelerine koy bass ı daha fazla hissedersin...
slm evet tv de filim izlemek için ise veya düzelteyim filim ağırlıklı ise alttan atılımlı down f. bir aktif sub alman da fayda var
quote:
Orjinalden alıntı: @coyote