Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
## DFI Lanparty Dark X38-T2RB Kullanıcı İncelemesi##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> ## DFI Lanparty Dark X38-T2RB Kullanıcı İncelemesi## Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
OErdem

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008, 16:12:04  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlerle paylaşacağım inceleme yazımda, DFI markasının Lanparty Dark X38-T2RB modelini göreceğiz.
DFI anakartları artık www.teknobull.com aracılığı ile Türkiyede rahatça bulabileceğiz.

Son dönemde çıkan en özellikli çipsetlerden birine sahip olan DFI Lanparty Dark X38-T2RB anakartımız, çok abartılı olmayan pasif soğutma sistemi ile
güzel bir görünüme sahip. Belirtmekte fayda görüyorum, incelediğim model B tipi soğutmalı olan model. Eski tip soğutmada ise kendimiz montaj yapıyorduk.
B tipi pasif soğutmalı modelde ise kendi montajlı olarak geliyor. Anakartın bir diğer öne çıkan özellikleri arasında Debug Code LED, yani hata kodlarını görebiliceğiniz
ve son derece kolay bir şekilde hata oluşursa çözebiliceğiniz bir ledli gösterge mevcut. Bir önceki incelememdende hatırlayacağımız üzere, hazır açma/kapama ve reset tuşları
mevcut, özellikle benim gibi uzay montaja kullanmak zorunda olan insanlar için çok kullanışlı bir özellik. Arka paneldeki Clear CMOS jumper'ı ise pili çıkartma ile uğraşmadan
bios reset yapmamıza yardımcı oluyor. Anakartın pasif soğutma sistemi, hem görüntü olarak hemde performans olarak başarılı. DFI bir diğer özelliklerinden biri olan UV duyarlı komponent ve portlar ise, fotoğraflarımda
göreceğiniz üzere son derece güzel görünüyor. CMOS Reloaded özelliği sayesinde, hazırladığınız 4 performans bios ayarlarınızı koruyabiliyorsunuz.

Kullanılan X38 çipsetinin özelliklerinden olan çift pciex2.0 slotu ve 16x 16x crossfire modları ise, crossfire yapmak isteyen kullanıcılar için ideal. Çok detaylı bios'u sayesinde hız aştırma yeteneği gerçekten
bir X38 çipsetine göre iyi. Anakartta dikkatimi çeken tek şey 4 fazlı besleme kullanılmış olması ve bunun olumsuzluk yaratıp yaratmayacağı idi fakat biostaki Vcore droop kapalı olduğu zaman vdrop 0.05 ten 0.02 e indi
Q6600 işlemcim ile. E8400 testlerim sırasında ise 45nm lik bir işlemci için biosta küçük bir iyileştirme gerektiği ortaya çıktı ve e8400 ün sadece Cpu Yüzey ısısını 10 derece kadar fazla okuduğunu farkettim ve bu durum biraz
tepe fsb değerini düşürdüğünü söylemeliyim. Açıkcası anakart görüntüsünden çok daha başarılı çıktı, daha önce yaptığım x38 testlerine göre daha başarılı olduğu kesin...

Testlerime geçmeden önce, test sistemimize ve kullandığımız yazılımlara bir göz atalım:

Test Sistemi

DFI Lanparty Dark X38-T2RB
E8400 ve Q6600 B3
Thermalright Ultra-120 Extreme
Powercolor 2900xt ve Gecube 3870CF
Team Extreem 2*1 800
Seagate 250gb 410AS 3AAC
Fsp Epsilon 700

Yazılımlar

XP 32Bit
Everest Ultimate Edition
7-Zip
HD Tach
SuperPI

Dış Görünüş ve Kutu İçeriği

UV Işığı Altında Resimler

Kutu İçeriği

Standart parçalarının yanı sıra, kutu içerğine dahil edilmiş olan, 4 uzun jumper, UV duyarlı sata kabloları, UV duyarlı IDE kablosu, UV duyarlı Floppy kablosu ve hazır Raid disketi
ise DFI'ın kutu içeriğine önem verdiğini gösteriyor. Debug Code tablosunun kullanma klavuzuna dahil edilmemiş olması beni ilk başta şaşırtsada, sonraki üretici ile görüşmelerimde
bundan sonraki serilerine dahil edeceklerini öğrendim ve aldığım tabloyu sizlerle paylaşma gereği duydum.

Debug Code Table

http://rapidshare.com/files/120498156/DFI_diagnostic_led_Award_code_explanation_V002.doc.html

Bios Görüntüleri

E8400 ile Testler

FSB Testleri

Spi 1m

Hız Aştırılmamış Testler

7-zip..............................bellek gecikme..........bellek kopyalama.............bellek okuma

bellek yazma..................cpu aes....................cpu photoworxx................cpu queen

hd tach long...................hd tach quick.............spi 1m

Hız Aştırılmış Testler

7-zip..............................bellek gecikme..........bellek kopyalama.............bellek okuma

bellek yazma..................cpu aes....................cpu photoworxx................cpu queen

Q6600 B3 ile Testler

FSB Testi

Spi 1m

Hız Aştırılmamış Testler

Hız Aştırılmış Testler

B3 revizyon olmasına rağmen 3.75ghz yapabiliyor ve bench alabiliyor... Cpu VID 1.275

Sonuç ve Yorum

Sonuç olarak x38 çipsetli bir anakart olmasına rağmen gayet tatmin edici hız aştırma kabiliyeti bulunan DFI X38-T2RB, her özelliği ile rakiplerinden birkaç adım öne çıkıyor...

Ürün Linki

"Tam bağımsızlık, ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür."
M.K.ATATÜRK

borealatis

6 Haziran 2008, 16:15:14  

bunu almak nasip olmadı...ama iyi bir anakart..ilk yorum benden gelsin:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 6 Haziran 2008; 16:13:51 >

sarppy

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008, 16:23:35  

@OErdem inceleme için teşekkürler.

Sony Bravia KDL-40D3550 Full HD || 40GB Sony PlayStation 3 PAL Black || 500W RMS Logitech Z-5500 Digital THX

Gigabyte P35-DS3R || Intel Core 2 Duo E6550 @ 3430MHz || 2x1GB Kingston HyperX @ 1176MHz 5-5-5-10 || 320GB + 160GB Seagate HDD || Palit 8600GT Sonic
500W FSP BlueStorm II || FE3L Hurricane II || Asus DRW-1814BLT SATA LightScribe || 19" AG-Neovo F-419 || Logitech Desktop Cordless Wave
alibotan

6 Haziran 2008, 16:29:09  

DFI cok guzel kartları var buda onlardan bıırı

test ıcın tsk...

KOLAY GELSIN...

P4 630 Prescott 3.OO GHZ (Günlük kullanım O.C 3.65 GHZ)
// ASUS P5SD2-X // STOK FAN //
2*512 EXTREME DDR2 533 4-4-4-12 // 80GB HDD // ATİ R. X550
OziiX
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 3 günü kaldı.

6 Haziran 2008, 16:44:30  

Ellerine sağlık hocam, görüntüsü çok hoş anakartın..
DarkSidesOfMe

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008, 16:49:12  

modifikasyon ile uğraşanları oldukça memnun edeceğe benziyor....

[SONY VAIO NS11/S] - [SAMSUNG NC10 KA04TR/S]
[TOSHIBA 47Z3030 47" LCD] - [SONY DZ-660 5+1 SES SİSTEMİ] - [ SONY PS3] - [ POPCORN HOUR A-110]
[ TheLostHeaven # IamANecromonger # 1REASONTOLIVE1000REASONSTODIE ]
OErdem

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008, 16:52:44  

teşekkürler arkadaşlar

M.K.ATATÜRK

ozzzy222

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008, 16:59:54  

mükemmel olmuş cidden emek harcamışsın ama şöyle bir baktımda sanki fiyat olarak daha yüksek gibi diğer x38 modellerine göre :)

2003 Clio SYMBOL 1.5 DCİ AC Authentique 65 bg. CLİO SYMBOL GRUBU İÇİN TIKLA
OErdem

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008, 17:07:02  

teşekkür ederim, 250 dolar seviyesindeki x38 leri bırakın, 300 dolar seviyesindeki x38lerden daha iyi sonuçlar aldı

M.K.ATATÜRK

865pe

6 Haziran 2008, 17:18:16  

quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

teşekkür ederim, 250 dolar seviyesindeki x38 leri bırakın, 300 dolar seviyesindeki x38lerden daha iyi sonuçlar aldı

eeee adamların (DFI) işi sadece anakart yapmak, ve en iyisini yapıyorlar

Q6600@3.8G__1.385v__Vid1.2125v_Thermalright Ultra-120 Extreme__ 2x NANOXIA FX12-1250 __DFI Lanparty DK P35-T2RS__Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb_Sapphire HD 4870 512mb & Cooling_Thermalright HR-03 GT ___Seagate 410AS Raid0 __ 22'' Samsung SyncMaster T220 __Logitech MX1000 _Logitech G15___ Nova Killer __GIGABYTE 3D AURORA 570 Case_ Silverstone Olympia 850W

Vista64 SP1

cluber00

6 Haziran 2008, 17:19:57  

hayı rlı olsun eline saglık inceleme için ,, sanırım 3 yıl sonraki sistem yenilemem de bunu alırım ,, x38 ligi için degil , tipi hasta dfı ların

borealatis

6 Haziran 2008, 17:22:23  

şeytan diyor almışken bunu alsaydın fakat şuan böyle birşeye verecek kadar param yok olsada vermezdim sanırım çünkü bana ekliyeceği pek birşey yok gibi geldi bana...zamana oynuyorum bana şuanlık p35 t2rs yeterli olacaktır...erdem hocamın destekleriyle:):)

beklemedeyim ben ama insanın içini oynatıyor valla bu kartlar:):)

Fairon

6 Haziran 2008, 18:23:43  

para biriktirmeye başlasam mı ne. dfi anakartlar süper gözüküyolar cidden :D

OErdem

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008, 18:29:41  

arkadaşlar sadece görüntü değil anakartın özelliği

M.K.ATATÜRK

cluber00

6 Haziran 2008, 18:35:56  

quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

arkadaşlar sadece görüntü değil anakartın özelliği

ya bizde özellik out , görüntü in demioruski ,

bazı kartlar görsel olarakta cezbediyor insanı , mesala bu

halo_combat

Sisteme Gözat

7 Haziran 2008, 14:28:26  

Dfi yapıyor ya bu anakartlarıı...

Emeğine sağlık saol kardeş...

Referanslar ve İletişim için Profil Lütfen !
Haymana Ziraat Odası
OErdem

Sisteme Gözat

7 Haziran 2008, 15:34:27  

rica ederim

M.K.ATATÜRK

OErdem

Sisteme Gözat

7 Haziran 2008, 16:32:52  

hocam okumanız yazmanız olduğuna göre vdrop konusunda anlattıklarımı okumayı deneyebilirsiniz...

quote:

Anakartta dikkatimi çeken tek şey 4 fazlı besleme kullanılmış olması ve bunun olumsuzluk yaratıp yaratmayacağı idi fakat biostaki Vcore droop kapalı olduğu zaman vdrop 0.05 ten 0.02 e indi
Q6600 işlemcim ile.

M.K.ATATÜRK

.:MsT:.
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Haziran 2008, 18:05:23  

emeğe saygı

inceleme için teşekkürler
max975

Sisteme Gözat

7 Haziran 2008, 18:17:50  

inceleme güzel olmuş ve uv kablolar süper biz harici olarak aldık!!!
Birde sorum olacak 480 fsp ile beni geçmişsin ama voltajın 1.39 gösteriyor bumu yoksa gerçek değer farklımı? ramlerdeki başarında süper gerçi bizimkiler takoz o başka da ram voltajın kaç söylersen sevinirim
Unutmadan DFI ı istanbulda sadece internetten mi? alabiliyoruz bir elden alabileceğimiz yer var mı? çünkü dfı herzaman almak istemişimdir ama disbürütör sorunu garanti sorunu ve internettende almam bu yüzden hiç dfı mız olmadı artık nehalemle alırız düşüncesindeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max975 -- 7 Haziran 2008; 18:19:12 >

Intel Core 2 Quad Q9650 3000Mhz |:| Zalman CNPS9700 NT |:| Asus ROG Formula Rampage X48 |:|GIGABYTE GTX285|:| Kıngston HyperX 4x1GB DDR2-800Mhz* OCZ XTC Memory Cooler|:| 2x Western Dıgıtal 150GB Raptor (Raid 0) * 5OOGB|:| Enermax Galaxy DXX 850W|:| Thermaltake Armor+ VH6000SWA |:| Creatıve SB Audıgy 2 ZS 7.1|:| Creatıve Inspıre T7700 7.1 Speaker |:| |:| acer G24-PREDATOR 24 LCD |:|Nec DVD-RW 7173A |:| Asus DRW-1814BLT Sata |:| Microsoft Laser 6000 Mouse |:||:| Powersonic 1000VA UPS|:| |:|Razer eXactMatX|:|
OErdem

Sisteme Gözat

7 Haziran 2008, 18:25:46  

konuyu dağıtıcı ve sistematik olan mesajlar kaldırıldı...

max975
voltaj olarak işlemciyi yormadan verebileceğim en üst değeri verdim, 1.5v ile de test alabiliriz belki ama bios update ile cpu yüzey ısı okuması düzelmesi lazım bana göre önce, üretici bu konu ile ilgili olarak benden haber bekliyor

ram çok rahat voltaj yediği için hiçbir sorunla karşılaşmamak adına 2.4 verdim diye hatırlıyorum, cpu yüzey okuma ısısı yanlış olduğu için yüksek fsb yapamadım e8400 510 fsb üstü alınabilir bu anakartla, fakat x38 çipsetinin p35 kadar iyi hız aştırma yapamadığını hatırlatmakta fayda görüyorum...

teknobull ile iletişime geçerseniz onlar size yardımcı olacaktır...

M.K.ATATÜRK

-SaW-

Sisteme Gözat

7 Haziran 2008, 20:03:20  

inceleme için ellerine sağlık süper inceleme olmuş..

anakart 10 numara valla sağolasın

OErdem

Sisteme Gözat

7 Haziran 2008, 23:11:56  

quote:

Orjinalden alıntı: erberkylmz03

inceleme için ellerine sağlık süper inceleme olmuş..

anakart 10 numara valla sağolasın

teşekkürler hocam

M.K.ATATÜRK

emre_mech

12 Haziran 2008, 22:52:05  

Ozellikle benim gibi UV reactive parcaların tutkunuysanız kacırılmayacak bir anakart cok begendim OErdem eline saglık harika inceleme harika kart mod icin dusunenler ve yuksek performans isteyenler kacırmasın derim ki bende alacam sanırım...

E6600 Core 2 Duo | Asus P5WDH Deluxe i975X | 2x1Gb Team XTreem DDR2-800|Thermaltake ARMOR BLACK(bigtower)|Thermaltake Big Water 735 | LEADTEK 7950GT 256MB/256bit DDR3 HDTV-out | 320 GB SEAGATE SATA2 16 MB NCQ 7200.10| SAMSUNG 2232BW 22"LCD| Thermaltake Silent Pure Power 480W PSU |Samsung Dvd- RW SATA birim |Logitech Z-4(black) |A4 x-7 f750 mouse |Creative Fatal1ty Klavye|
proximussa

Sisteme Gözat

13 Haziran 2008, 13:31:28  

Belki cok klise gelicek beyler ama DFI gercekten baska bir dunya,simdiye kadar bircok kart denedim ama dfı da hicbir sorun yasamadım, ki en cokta bu kartı zorladım, ama birkez olsun jumper reset yapmak zorunda kalmadım.

evet fiyatı hep pahalı, bende ilk cıktıgı donemde alamadım ama bana makul gelen bir seviyeye dustukten sonra hemen atladım ustune, dfı ın asıl isi server kartları uretmek oldugundan adamlar saglam kart nasıl yapılır cok iyi biliyorlar.

sistemde bir sorun oldugunda anakartta bir sorunmu var acaba diye dusunmuyorum.

OErdem

Sisteme Gözat

13 Haziran 2008, 17:40:21  

emre_mech

proximussa
bende aynı fikirdeyim
birçok kart kullandım, q6600 b3'ü kullanarak bu kart ile ulaştığım hızlara ulaşamadım

M.K.ATATÜRK

SeVeRaL

Sisteme Gözat

13 Haziran 2008, 18:09:23  

Eline sağlık hocam inceleme için

Quad işlemci ile fsb'si iyi denebilecek bir değerdeyken, E8400 ile yaptığı FSB neden bu kadar düşük anlayabilmiş değilim. İşlemci mi takoz acaba.

Asus N50V Dizüstü: # Intel C2D P8400 # 3 GB 800 MHz Ram # nVidia 9650M GT # 250 GB HDD # 15.4" WXGA Led LCD

Su Soğutma (5359 MHz)
OErdem

Sisteme Gözat

13 Haziran 2008, 18:41:54  

cpu yüzey okuması 45nm işlemciler için bir update istiyor gibime geldi, çünkü corelar doğru ama yüzey 10 derece fazla

M.K.ATATÜRK

svideoz

15 Haziran 2008, 21:49:29  

güzel inceleme olmuş emeğine sağlık

OErdem

Sisteme Gözat

16 Haziran 2008, 12:48:21  

teşekkür ederim hocam

M.K.ATATÜRK

Gunwane

Sisteme Gözat

19 Haziran 2008, 24:04:15  

DFI in O.C. dışında hangi konularda ASUS dan daha iyi olduğunu yazabilir misiniz acaba..Adamların işi anakart üretmek demiş bir arkadaş ne demekse..Bundan dolayımı iyi yani nedir..

OErdem

Sisteme Gözat

20 Haziran 2008, 19:55:28  

hayır hocam, durduk yere sisteminiz kapanmaz, anlamsız mavi ekranlar ile uğraşmak zorunda kalmazsınız, bilmem anlatabildim mi

M.K.ATATÜRK

nohackmove

Sisteme Gözat

12 Temmuz 2008, 20:10:00  

OErdem X48 li sistemi kurduk şimdi CPu ayarlarını ve Cmos yağın gibi bi uyarı vardı açılışta devam için F1 yaptık ... nese bi daha başlattık ve del den biosa girip bişey yapmadan F10 la kaydetip çıktım o hata uyarısı kalktı ama Ankartta 7F yazıyor bu uyarı mı hata mı..
bilgisayar açılırken C1 yazıo 75 e kadar sayıp sonra 7F yazıyor...

| | Opel Corsa 2008 1.4 90hp NJ-SP 5K | | | |
Metin GÜNGÖR

| Q6600 2.4ghz | Sapphire HD4850 512/256 | DFI Lamparty DK X48 T2RS | OCZ 4gb[2x2gb] 800mhz DDR2 | 2x Seagate 500gb 7200.11 Sata2 32mb | RC690 Cooler Master 460W| Samsung 223BW 22" 5ms Dvi+Vga | Logitech Lx8|Logitech X-540 |
borealatis

13 Temmuz 2008, 12:46:07  

özel mesajınıza cevap yazdım fakat Oerdem hocamız bu konuda daha bilgili olduğunu söylemek isterim!

nohackmove

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008, 1:12:58  

quote:

Orjinalden alıntı: borealatis

özel mesajınıza cevap yazdım fakat Oerdem hocamız bu konuda daha bilgili olduğunu söylemek isterim!

mesajı okudaum cevap attım

şansıma oerdem hocanın pc nin aynını topladım ama bu gün foruma uğramadı msn i falan da yok 6-7 saat sırf parçaları takmak sürdü yaw.... o olsa anakart resmi isticektim. olay bitcekti...

6 saattir de işletim sistemi kurmaya çalışıom...

| | Opel Corsa 2008 1.4 90hp NJ-SP 5K | | | |
Metin GÜNGÖR

| Q6600 2.4ghz | Sapphire HD4850 512/256 | DFI Lamparty DK X48 T2RS | OCZ 4gb[2x2gb] 800mhz DDR2 | 2x Seagate 500gb 7200.11 Sata2 32mb | RC690 Cooler Master 460W| Samsung 223BW 22" 5ms Dvi+Vga | Logitech Lx8|Logitech X-540 |
gamerasi

26 Temmuz 2008, 23:01:29  

Erdem üstad herşeyden önce bu benim toplayacağım ilk bilgisayarım olacak.
Bu yaşıma kadar sadece Amiga'da ve konsollarda oyun oynadım.
Bu bilgisarı hem oyun hem de Hd film için topluyorum...

Kullanacağım Tv Samsung LE40M71B, Monitör Samsung 226 BW

DFI Lanparty Dark X38-T2RB (nereden temin edebilirim, Pm atarsanız sevinirim)

INTEL E8400 C0 veya INTEL Q6600 G0 (Hangisini tercih etmeliyim)

SAPPHIRE HD4850 (İleride 2. bir kart daha düşünüyorum cf)

SAMSUNG HD753LJ 750GB SATA300 7200rpm; 32MB; NCQ

LIAN LI PC-007 FB Plus II

FSP EPSILON 700W

Z5500 ses sisteminde üstündeki ses donanımı yeterli olur mu?

ve Ram tavsiyesi

Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamerasi -- 26 Temmuz 2008; 23:02:20 >

OErdem

Sisteme Gözat

27 Temmuz 2008, 12:39:48  

sistem tavsiyeleri konusunda sorunuza cevap verilmistir

M.K.ATATÜRK

miraculous

28 Temmuz 2008, 3:43:56  

inceleme için tşk ler
yeni alacağım anakart mutlaka DFI LanParty olacak

oyuncanavarı99

4 Ekim 2008, 24:32:16  

saol eline sağlk ben bu anakarttan alcam yeni pc topluorm

m.K
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> ## DFI Lanparty Dark X38-T2RB Kullanıcı İncelemesi## Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Ghostbusters: The Video Game
Hayalet avına çıkıyoruz.
GIGABYTE Fabrika Turu; Bir anakart doğuyor!
Bu videomuzda Türkiye'den 10.000KM uzakta Gigabyte'ın Tayvan'daki üretim tesislerindeyiz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız