arkadaşlar 50 60 dolara anakart almak varken gittim 120+kdv dolara intel dg33fb marka model anakart aldım bunun yanında ocz reaperx 800mhz ram aldım overclockla 1112ye çıktığını duyduğum için. fakat anakarttan biosa girdiğimde malesef ramin çalışma hızını olan 800mhz'yi görebilmeme rağmen bu değeri değiştirilemediğini gördüm. bunun üzerine biosu en güncel versiyona update ettiysem de değişen bişey olmadı. sanırım bu şartlarda 170+kdv ye aldığım 2+2gblik ocz reaperx ramlerimi standart çalışma hızı olan 800 mhzde kullanmak zorunda kalıcam.tabi yeni anakart alıp bu anakartı parçalayıp çöpe attıktan sonra bu anakartla ilgili bilgisi olan bi arkadaş varsa bi yardımcı olsa çok memnun kalıcam saygılarımla eae
Gidip Intel'in, entegre grafik işlemcili anakartlarını almak, yapılabilecek en büyük hatalardan birisidir (performans sistemlerinde). Hatta markasının Intel olması, en büyük ve affedilemez bir hatadır. P35-DS3 veya DS3L alıp, ikinci elden 20 liraya bulabildiğin en ucuz PCIe 16X kartı alsan çok daha iyi olurdu. Kaldı ki Palit 2400PRO Sonic kartını bile ikinci el 35 lira anca sattım, piyasa ne hâlde, sen düşün. Bu anakarda cidden 120$+KDV mi verdin? ($120 + VAT bi de İngilizce yazalım, her türlü emin olalım durumdan )
DG33BUC anakart aldırmıştım kafeci arkadaşıma anamakinası içn, toplu alım söz konusuydu çünkü, aldığımız yerde de quadcore ve entegre grafik işlemci destekli o vardı, mecburen onu aldık gibi bişey oldu, ayrı ekran kartı parasından kaçarken... Neyse, kısacası pişman oldum aldırdığıma, beklentimi karşılayamadı, kaldı ki bu kafede anamakina olacak, OC olayı alan zaten yok, aşırı ağır yükü de olmayacaktı. Adam bana, abi bu muydu dört çekirdek dedikleri dedi, bişey diyemedim.
Uzun lafın kısası, ben şu an işin ram overclock ve timing kısmını irdelemiyorum, açıkcası merak da etmiyorum. Bence baştan hatalı bir durum. Aldığın yere geri verip, üzerine de fazladan para teklif edip, düzgün bir anakart almanı tavsiye ediyorum. Hatta normal ara farkdan fazlasını da teklif et razı olmazlarsa, benden söylemesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 6 Haziran 2008; 17:07:15 >
yorumun için saol kardeş overclok anlamında bişey diyemem ama bilindiği üzere bütün yazılım firmaları intel marka anakart tercih ederler ben de biraz o sebepten gaza gelmiştim aslına bakarsan ama hata yapmış olabilirim.açıklamanda ram ve işlemci olarak overclock olup olamayacağıyla ilgili bi yorum yapmamışsın ama olmaması durumunda önerebileceğin bi anakart varmı bi de mümkünse markası gigabyte olmasın.msi veya asus olabilir.
arkadaşlar bu anakartı kullanıp da mod yapmayı deneyen yok sanırım. bu arada anakart için 117$+kdv ödedim tam olarak. şimdiden yeni anakart bakmaya başladım ama umarım overclock yapılıyodur da ben bilmiyorumdur çünkü intelin kalite olarak diğerleriyle kuyaslanabilir bi marka olmadığından eminim.
Intel platformda olacaksa sistemin, Intel anakart alma, Intel chipsetli anakart al. Anakartın sadece chipsetini Intel üretmiş olsun, kendisini değil. Markası niye Gigabyte olmasın? Kötü hatıralar her marka ile olur, üstelik markaya değil, modele bakmak gerek, her firmanın belirli zamanlarda sorunlu ürün serileri olabilir. Asus istiyorsan P5K-SE , MSI istiyorsan P35-Neo2 FR tercih edebilirsin.
saidakkas kardeş tekrar teşekkür ederim yorumun için 2003-2005 arasında gigabyte anakartla topladığım yaklaşık 100 bilgisayarın 30unda anakart sorunu yaşadım eşe dosta itibarımı kaybedecek kadar kötü bi durum oldu.sonuç olarak servis yenisini göndermedi mi tabiki gönderdi ama kargo ücretleri ve aşşa yukarı 2-3haftalık teslimat ve kargolama süreci kafamızı epey ağrıttı.bunun üzerine gigabyte dünyanın en kusursuz markası olsa ve diğerlerinin 50 katı performans sunsa bile artık bişekilde bu markaya dönmicem.tabi firmalarda dönem dönem sorunlu ürünler olabilecektir ama o dönemde kullandığım yalnızca 3 asus anakart sorun çıkardı o da değişken elektrik voltajlarındandı ve en çok tercih edilenlerden olmasına rağmen intelde hiç sorun yaşanmadı. kendi bilgisayarlarımda bu yüzden hep inteli tercih ettim daha profesyonel bi anakartı olsaydı piyasada gözümü kırpmadan 200-300 dolar verirdim ama bana en uygun bu modeli gördüm.dahili ekran kartı bana sorun çıkarmadı zaten ekran kartı taktım ve takınca otomatik olarak iptal oldu.sadece aklımdan geçen bu bilgisayarla biraz mod yapmaktı daha doğrusu hiç yapmadığım mod olayına başlamaktı ki o da sanırım olmuyomuş(ama henüz olup olmadığıyla ilgili bi yorum yapan olmadı).yani anlican bi akşam üstü bilgisayarları modlayalım diye ofiste toplandığımızda yenice aldığım bilgisayarımın mod olmayışını öğrenmek biraz hüsran yaptı ocz reaperxlerle. konuyu dağıtmadan foruma yeni katılan arkadaşlar için bilen varsa bu anakartı mod yapmanın yöntemini ya da yapılmadığını bilen varsa net bi şekilde bana yardımcı olsa da yol yakınken başka bi kart alsam veya bunu modlasam diyorum yardımlarınız için şimdiden sağolun