250GB 410As var ama satıp 500GB almak isritoyum.. tek sorun maxtor - WD yada 16mb cache lık segate.. aradaki fiyat farkına değermi.. yorumlarda hızlı-serin ve perf. oldugu var diger yorumlard tam tersi. +5yıl garanti muhabbeti...
ne yapmam lazım 250gb alıp raid mi yapam yoksa 500 GB hangi marka. raidde kokrum veriler ya uçarsa garanti yok... manyak perf. aramıyorum.. lakin 410Asta aynı çok işlem yapamadım.
Mesala; netten radyo açık dvd den hdd copy yapıyorum aynı anda dvdrw yazıyooo ses agırlaştı ve copy süresi çok uzun oldu. 200GB sata Segate vardı hiç bi sorun yoktu aynı işlemleri ondada yapıyorum 1-2 dk fark etdiyordu. ama ses acayip derecede tekledi. ve dvdrw 8 dk yerine 12 dk oldu... hele bazen 18dk felan...
arkadaşlar seagate 500GB sata 32MB 7200.11 disklerde bekleme ve HDD den film oynatımı sırasında gürültü seviyesi ne durumda..Bende gürültüden dolayı kararsızım herkezde farklı yorumlar yapıyor..
Ben HTPC topluyorum.. Silverstone Çok sessiz 12cm fanlı ve kasa arkasında PSU sessizleştirici aldım.. Çok yavaş dönen CPU fanı olacak birde PC de E7200 CPU yada 7300..Kendi stok fanı çok sessizmiş sistem boştayken kasa dışından ses duyulmuyormuş 7200 de..(Stok fandan memnun olmazsam değiştireceğim zaten ama bana O.C yapmazsan sesi duyulmuyor gerek yok soğutucu almana dediler..) BAŞKA FAN OLMAYACAK.. On board IGP li anakartta kullanacağim..Kasa içi EGZOZ FANDA YOK.. gerekmez zaten bence..Psu nun fanı var egzoz niyetine..Yani sadece CPU ve PSU fanları olacak..
HDD de sessiz olmalı..film oynatırken sesi duyulmasın yeter bana...Vatanbilgisayar ve Sanalmarketimden alabilirim..bu yerlerde satılanlar Taiwan mı çin malımı?? bilen varmı??
Bu arada belki biraz bekleyip yeni seriden 640GB modelde tercih edilebilir..Daha hızlıymış heralde..çıkalı baya oluyor ama getirmediler Türkiye'ye..Ben Nvidia 9400 IGP anakart kullanacağim için çok acelem yok..HDD içinde bekleyebilirim yani..
Ses konusunda oldukça hassasımdır benimde bir AMD bazlı HTPC im var onda 500gb 32mb cacheli bahsi geçen modeli kullanıyorum ve şu ana kadar kullandığım en sessiz hdd lerden bir tanesi diyebilirim.(Pasif soğutuculu ekran kartı,Lian Li kasa ve gelmiş geçmiş en sessiz fanlardan olan Noctuaları kullanıyorum toplamda 3 adet ve kulağınızı dayamassanız kasaya duymak nerede ise imkansız)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 15 Haziran 2008; 4:46:54 >