Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Prog-DVB Wide Screen

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları >> Prog-DVB Wide Screen Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ch0sen

6 Haziran 2008; 10:31:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar, skystar 2 tv kartımla birlikte pc tv yazılımı olarak prog dvb kullanıyorum fakat wide monitörümde tam boyut olarak izleyemiyorum yayınları hep ortada kare olarak kalıyor.. ne yapmam gerekli acaba? çözünürlük ayarı varmı bu programda teşekkürler..

Charge_Speed

6 Haziran 2008; 14:21:24 

options bölümünde codec lerin olduğu yerde ayarı var 16:9 veya 16:10 yaparsan izlersin

STI PeRFoRMaNCe
lokosit

6 Haziran 2008; 14:35:55 

quote:

Orjinalden alıntı: Charge_Speed

options bölümünde codec lerin olduğu yerde ayarı var 16:9 veya 16:10 yaparsan izlersin

yapılan yayın 16:9 değilse alttan üstten kırparak görüntüyü izlersiniz. kanal logosunun yarısı falan görünür.
tam ekran izlemek için pc ekran çözünürlüğü ile oynarsanız izlersiniz

O BİR ROTTWEİLER
http://www.youtube.com/watch?v=affF74twlOs
Dallamos

6 Haziran 2008; 16:08:09 

Hocam PC ekran çözünürlüğünü LCD panelin doğal çözünürlüğü dışında bir çözünürlüğe ayarlayınca görüntü çok bozuluyor.

Başka bir çözümü yok mu acaba?

Charge_Speed

7 Haziran 2008; 15:02:33 

o zaman dvb dream kullanın kanalların hepsini tam ekran izlersiniz

STI PeRFoRMaNCe
Rádèøή

Sisteme Gözat

7 Haziran 2008; 15:27:33 

16:10 yaptığınızda sorunsuz izleyebilirsiniz. Ama yinede tavsiyem DVBDream'dir... Onda yapın 16:9 alt ve üstte boşluk olacak bunuda ekran üzerinde sağ tıklayıp en üst seçeneği seçerek halledebiliyosunuz. Screcth diye bişeydi... Ama ben sadece 16:9 yaparak izlemenizi tavsiye ederim. Daha güzel görünüyor. Ekrana tam oturunca o kadar güzel durmuyor.

Bayrağı Bayrak Yapan Üzerindeki Kandır;
Toprak, Uğrunda Ölen Varsa Vatandır!
| BEŞİKTAŞ JK |
hasanmerto

7 Haziran 2008; 16:33:32 

DVDB Dream de, Turksat kanalları güncel listeyle geliyor mu? Bir paket önerir misiniz? Ben en son baktığım da ne kanal vardı paketimde ne şifreli kanalları çözebilmiştim...

2007-2008 Şampiyonu Galatasaraya Tebrikler...Avrupada başarılar...
Dallamos

9 Haziran 2008; 9:41:23 

DVB Dream'i Kanal D'nin HD yayın denemesi yaptığı zamanlarda denemiştim bir süre ama beğenmemiştim. ProgDVB çok daha güzel bence.

Aslında benim sorunum çok öyle problem yaratacak kadar değil. 19", 1280x1024 çözünürlüklü 4/3 LCD ekran kullanıyorum. 1280*1024 çözünürlük 4/3 boyuta tam uymadığı için altta ve üstte 32'şer piksellik siyah alan kalıyor, o kadar. (CRT zamanında 1280*960 çözünürlük kullanırdım, sorun olmazdı ama LCD olunca görüntü bozuluyor.) Şayet stretch edebilseydi iyi olurdu ama çok da dert edecek bir durum değil

kyer

9 Haziran 2008; 11:04:58 

dvb dream daha güzel..kanal geçişleri daha jızlı..aama mesela proddvb yi elecard la kullandığım dönemlerde görünüt çok güzeldi o da ayrı konu....
Rádèøή

Sisteme Gözat

9 Haziran 2008; 11:15:11 

quote:

Orjinalden alıntı: Dallamos

DVB Dream'i Kanal D'nin HD yayın denemesi yaptığı zamanlarda denemiştim bir süre ama beğenmemiştim. ProgDVB çok daha güzel bence.

Aslında benim sorunum çok öyle problem yaratacak kadar değil. 19", 1280x1024 çözünürlüklü 4/3 LCD ekran kullanıyorum. 1280*1024 çözünürlük 4/3 boyuta tam uymadığı için altta ve üstte 32'şer piksellik siyah alan kalıyor, o kadar. (CRT zamanında 1280*960 çözünürlük kullanırdım, sorun olmazdı ama LCD olunca görüntü bozuluyor.) Şayet stretch edebilseydi iyi olurdu ama çok da dert edecek bir durum değil

DVBDream kullanıyorum ve belki biliyosundur Strecth özelliği var. Ama ben kullanmıyorum :) 16:9 yapıyorum alt ve üstte boşluk kalıyor ama görüntü yatay daha çok hoşuma gidiyor. Benim Monitör WideScreen 1440*900... Öyle yatay daha güzel bence :) Strecth yapınca biraz büyüyor ve tam ekrana oturuyor ama beni sarmadı :)

| BEŞİKTAŞ JK |
Rádèøή

Sisteme Gözat

9 Haziran 2008; 11:27:46 

quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

DVDB Dream de, Turksat kanalları güncel listeyle geliyor mu? Bir paket önerir misiniz? Ben en son baktığım da ne kanal vardı paketimde ne şifreli kanalları çözebilmiştim...

Ben kullanıyorum DVBDream ve herşey mükemmel... (Allah nazardan saklasın :) )

| BEŞİKTAŞ JK |
Dallamos

11 Haziran 2008; 12:57:56 

quote:

Orjinalden alıntı: kyer

dvb dream daha güzel..kanal geçişleri daha jızlı..aama mesela proddvb yi elecard la kullandığım dönemlerde görünüt çok güzeldi o da ayrı konu....

Görüntü kalitesi olarak ProgDVB daha güzel olduğu için kullanıyorum zaten, yoksa özellik olarak DVB Dream de güzel. (DVB Dream'de Network Broadcast olayı var mıydı hatırlamıyorum, eğer yoksa sözümü geri alırım )

Kanal geçişleri konusunda bir fark gözlemlemedim ben. (VisionPlus (TwinHan) DVB-S kart kullanıyorum.)

Dallamos

11 Haziran 2008; 13:05:45 

@Rádèøή

Evet sizin durumunuzda stretch yapıldığında orijinal oran bozulmuş oluyor. (16/9 'u 16/10'a büyütmüş oluyorsunuz.) Ama benim durumumda orijinal oran halihazırda bozuk durumda: Ekran geometrik olarak 4/3 ama çözünürlük olarak 5/4 oranına sahip... Yani stretch yapabilsem 4/3 orijinal oranı tutturabileceğim.

Neyse, fark çok az olduğu için rahatsız etmiyor beni. Ama belki bir plugin filan vardır benim bilmediğim diyerek sorayım dedim, hazır yeri gelmişken.

ch0sen

11 Haziran 2008; 22:00:04 

bende geçtim dvb dream'e herşey güzeldi ama tam maç saati lanet uydu gitti, kafayı yemek üzereyim..

mahmut_cinar

14 Haziran 2008; 22:14:03