Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
SATA 2 sorunu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> SATA 2 sorunu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Big Johnson

6 Haziran 2008; 0:46:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

4 sene önce 80gb bir harddisk almıştım sata diye (belki öyledir) samsung sp0812c modeli aygıt yöneticisinden özelliklerine bakında IDE/Disksamsung diye gözüküyor bu PATA anlamınamı geliyor bilmiyorum. neyse bunları size sistemim hakkında bilgi verebilmek adına yazdım anakartım da asus p4p800 se "ICH5R with integrated SATA and RAID" diye bir yazı görebiliyorum kutusunda sanırım SATA destekliyor benim sormak istediğim şu; yeni bir harddisk almak istiyorum ne almam lazım model olarak bunu öğrenmek istiyorum bir de şöyle birşey duymuşum "jumper ayarıyla SATA 2 kaldırır" nekadar doğrudur hatta jumper ayarı nedir bilgim yok bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim. teşekkürler...

we all shine like stars then we fade away
mselcuks

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 1:03:22 

Evet eski Samsung diskin SATA ama haliyle SATA1.
Doğal olarak anakartının da SATA desteği var, o da SATA1.

Jumoer denen şey şunun gibi:
http://upload.cizgi.com.tr/mahony/resim/satajumper/samsung.png
Bu Samsung disklerdeki biçimi. Seagate'ler yeni aldığında Jumper takılı geliyor.

Jumper kısaca anahtar denebilir. İki teli kısa devre yapıp diskler ya da anakart parçalarına bir mesaj vermeyi sağlıyor. Normalde disk SATA2 hızındayken, o gösterilen iğneleri birleştirdiğinde diske SATA1 olarak açlışmasını söylüyorsun.

Bu ayarın nedeni bazı eski anakartların SATA2 diskleri tanıyamayıp çalıştırmaması. Diski SATA1 gibi gösterip görmesini sağlıyorsun. Ama senin anakartın Intel çipset onda bu sorun olmaz. Sorun daha çok VIA çipsetlerde oluyor.

Yeni disk olarak paran varsa 1 TB bile alabilirsin, anakartın destekler, çalıştırır. Şu sıra fiyat/kapasite olarak en uygunu 500 GB'lıklar. Seagate, Samsung, WD ya da Hitachi herhangi birini alabilirsin. Seagate'lerde 32 MB önbellek olanlarda dikey kayıt teknolojisi diye diski hızlandıran bir teknoloji var, disk hızını 100 MB' üstüne çıkartıyor, normal diskler 50-70 MB arasında çalıştıklarından epey bir fark yapıyor. Ayrıca Seagate ithalatçısından 5 sene garantiyle satılıyor.

Samsung'lar genelde sessiz ve serin olmalarıyla ünlüler, ancak ucuz 80-320 GB modelleri değil de 500-750 olanlarda geçerli bu. Diğerleri de belki sessizler ama üst modeller gibi pek serin olamıyorlar. SamsunG'un da 3 sene garantisi var.

WD ve Hitachi ise 3 ve 4. seçenekler, sorunsuz iyi diskler ama pek bir özellikleri yok.

Intel E2180,Gigabyte P35-DQ6,2x1GB Kingston DDR2-800,His 512MB 2600Pro,Samsung 750GB,4xSamsung 500GB,Philips 2412 DVDRW,TechniSat SkyStarII,Aopen H600B05,PC Power&Cooling Silencer 610W,Samsung 932B+,Philips MMS430G
AYRICA: (Fotoğraf için Canon PowerShot A550)-(Hız ve Sağlamlık için Kron XC4000)
Big Johnson

6 Haziran 2008; 1:11:58 

kapsamlı açıklaman için teşekkürler yalnız bu jumper olayı şu amaçlamı çıkartılmış bişe "piyasada sata1 kalmadı sata2 takıp çalıştırım" bumudur ? çünkü sata2 yi 1 gibi göstermenin başka bir anlamını algılayamıyorum ya da nese neden-sonuç ilişkisinden çok benim chipsetin sorun çıkarmamasına sevindim umarım öyledir direk gidip bir sata2 alabilirsin diyosun güveniyorum sana :)

we all shine like stars then we fade away
mselcuks

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 9:46:26 

Dedim ya eski SATA1 tanıyan VIA anakartlar sorun çıkartıyor diye. SATA2 diski bunlara bağladığında kitliyor, bilgisayar diski hiç görmüyor.

Bunu çözmek için (eskiden 32GB jumper'ı vardı, onun gibi) diski SATA1 yapan bir anahtarlama yapıyorlar. Yoksa piyasada şu kalmadı bu kalmadı onların derdi olmaz, sorun yaşayan birisine çözüm bulmak için yapılır onca masraf.

Intel E2180,Gigabyte P35-DQ6,2x1GB Kingston DDR2-800,His 512MB 2600Pro,Samsung 750GB,4xSamsung 500GB,Philips 2412 DVDRW,TechniSat SkyStarII,Aopen H600B05,PC Power&Cooling Silencer 610W,Samsung 932B+,Philips MMS430G
AYRICA: (Fotoğraf için Canon PowerShot A550)-(Hız ve Sağlamlık için Kron XC4000)
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> SATA 2 sorunu Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
ATI R600 HD 2900XT ekran kartı
ATI in merakla beklenen yeni grafik yongası R600 mercek altinda
Ninja Gaiden II video inceleme
Bir Ninja hiç bu kadar acımasız olmamıştı!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar