Merhabalar arkadaşlar, bugünkü inceleme yazımda sizlerle kaliteli anakartları ile öne çıkan DFI markasının P35-T2RS modelini inceleyeceğiz... DFI anakartları artık www.teknobull.com aracılığı ile Türkiyede rahatça bulabileceğiz.
Öncelikle anakartın bu sıcak günlerdeki, oda sıcaklığında bile rahatça 550FSB yapması beni şaşırttı. Testlerim sırasında edindiğim tecrübelerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Anakartın üzerinde bulunan açma/kapama ve reset tuşları, uzay montaj olarak kullanım sırasında büyük kolaylık sağladı. Clear CMOS jumper'ının ise anakartın arka paneline konumlandırılması ise, kasanın kapağını açmadan kolayca, bios resetleme işlemini kolaylaştırdı. Ayrıca anakartın üzerinde ayrı bir Clear CMOS jumper'ı daha yer alıyor. Anakartın kuzey ve güney köprüleri, güç fazlarının bulunduğu bölgeler, eşdeğer anakartlara göre daha soğuk çalışıyor bu sayede ise daha iyi bir hız aştırma deneyimi sunuyor. Özellikle gelişmiş bios'u sayesinden istediğiniz işlemleri çok kolayca yapabiliyorsunuz, yaptığınız işlemleri ise CMOS Reloaded özelliği ve menüsü ile 4 farklı yere kaydedip istedğiniz zaman bunları geri yükleyebiliyorsunuz.
Testlerime geçmeden önce, test sistemimize ve kullandığımız yazılımlara bir göz atalım:
Test Sistemi
DFI Lanparty Dark P35-T2RS E8400 Thermaltake Big Typhoon Powercolor 2900xt ve Gecube 3870 Team Extreem 2*1 800 Seagate 250gb 410AS 3AAC Fsp Epsilon 700
Yazılımlar
XP 32Bit Everest Ultimate Edition 7-Zip HD Tach SuperPI
Dış Görünüş ve Kutu İçeriği
UV Işığı Altında Resimler
Kutu İçeriği
Standart parçalarının yanı sıra, kutu içerğine dahil edilmiş olan, 4 uzun jumper, UV duyarlı sata kabloları, UV duyarlı IDE kablosu, UV duyarlı Floppy kablosu ve hazır Raid disketi ise DFI'ın kutu içeriğine önem verdiğini gösteriyor.
Bios Görüntüleri
FSB Testi
Thermaltake Big Typhoon gibi iyi sayılabilicek bir hava soğutma ile rahatça 550FSB yapılabilmesi, DFI'ın anakartlarında bizlere sunduğu harika hız aştırma potansiyelinden başka bir şey değildi...
Cpu-z .................................. Spi 1m
Hız Aştırılmamış Testler
7-zip..............................bellek gecikme..........bellek kopyalama.............bellek okuma
hd tach long...................hd tach quick.............spi 1m
Sıcaklıklar
Anakartımızın çok detaylı bir sıcaklık okuma kapasitesi mevcut. Hız aştırma uygulandığında bile pekte ısınmıyor...
Sonuç ve Yorum
Sonuç olarak DFI, gene kendinden beklenildiği gibi son derece kaliteli bir anakart hazırlamış ve çok rahat bir hız aştırma yeteneği kazandırmış. Gerek görünüşü, gerekse anakartın stabilitesi ve yeteneği göz önüne alındığında, anakart kendini rakipleri arasından sıyırıyor...
harika duruyor board DFI almak istedim hep ama nasip olmadı x38 fiyatları düşsün alacağım DFI kullanmak çok istiyorum tek kullanmadığım marka o kaldı zaten
Bir düşük modeli olan T2RL ile 520Fsb'leri gören vardı. Sağlam kart bunlar. İnceleme için teşekkürler. Edit; Sizin X38 DFI neler yaptı onuda görelim 600FSB fln
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennjS -- 6 Haziran 2008; 0:24:23 >
Sayın Yoneticim (yoksa BASKANIM mı demeliyim :P ) harika bir test olmus elinize saglık. DFI gibi markalar gercekten zor bulunuyor ve bu adamlar cok kaliteli boardlar yapıyorlar iscilik ve malzeme kaliteleri gercekten cok yuksek buna karsın pazarlama politikaları ve bir takım olumsuzluklar yuzunden bizim ulkemizde cok yayılamadılar. DFI gibi alanında kendini kanıtlamıs bircok marka var gonul ister ki hepsi gelsin rekabet artsın fiyatlar dussun siz testler yapın bize en iyisini soyleyin. Ben bu testinizi usenmeden okudum arkadaslara tavsiyem herkes benim gibi butun fotograflara baksın ve testi adam gibi okusun bu zamana kadar parayı sokaga attıgımı anlamıs bulunmaktayım( kisisel gorusum) x38 testlerinden sonra ki eminim o kartta canavar DFI a gecmeyi planlıyorum. Benim sistemi biliyorsun su sogtumada problem olmaz demi DFI larda karta su sogutmaya engel herhangi bir yapı falan gormedim ben ama yinede sorayım dedim. Guzel inceleme icin tekrar tesekkur ederim kolay gelsin...
E6600 Core 2 Duo | Asus P5WDH Deluxe i975X | 2x1Gb Team XTreem DDR2-800|Thermaltake ARMOR BLACK(bigtower)|Thermaltake Big Water 735 | LEADTEK 7950GT 256MB/256bit DDR3 HDTV-out | 320 GB SEAGATE SATA2 16 MB NCQ 7200.10| SAMSUNG 2232BW 22"LCD| Thermaltake Silent Pure Power 480W PSU |Samsung Dvd- RW SATA birim |Logitech Z-4(black) |A4 x-7 f750 mouse |Creative Fatal1ty Klavye|
emre_mech estağfurullah abicim, x38 testlerini yarın yayınlamaya çalışacağım çünkü bugünlük pilim bitti ama emin ol ki çok sağlam bir kart... soğutma sistemini değiştirdim iki test arasında Thermalright Ultra-120 Extreme modeline geçtim, çok geniş bir soğutucu olmasına rağmen bir sorun olmadı, su soğutmada da bir sıkıntı yaşamazsın