Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
## DFI Lanparty Dark P35-T2RS Kullanıcı İncelemesi## (Bios Update 2.sayfada)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> ## DFI Lanparty Dark P35-T2RS Kullanıcı İncelemesi## (Bios Update 2.sayfada) Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
OErdem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Haziran 2008; 23:21:30 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar arkadaşlar, bugünkü inceleme yazımda sizlerle kaliteli anakartları ile öne çıkan DFI markasının P35-T2RS modelini inceleyeceğiz...
DFI anakartları artık www.teknobull.com aracılığı ile Türkiyede rahatça bulabileceğiz.

Öncelikle anakartın bu sıcak günlerdeki, oda sıcaklığında bile rahatça 550FSB yapması beni şaşırttı.
Testlerim sırasında edindiğim tecrübelerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Anakartın üzerinde bulunan açma/kapama ve reset tuşları, uzay montaj olarak kullanım
sırasında büyük kolaylık sağladı. Clear CMOS jumper'ının ise anakartın arka paneline konumlandırılması ise, kasanın kapağını açmadan kolayca, bios resetleme işlemini kolaylaştırdı. Ayrıca anakartın
üzerinde ayrı bir Clear CMOS jumper'ı daha yer alıyor. Anakartın kuzey ve güney köprüleri, güç fazlarının bulunduğu bölgeler, eşdeğer anakartlara göre daha soğuk çalışıyor bu sayede ise daha iyi bir
hız aştırma deneyimi sunuyor. Özellikle gelişmiş bios'u sayesinden istediğiniz işlemleri çok kolayca yapabiliyorsunuz, yaptığınız işlemleri ise CMOS Reloaded özelliği ve menüsü ile 4 farklı yere kaydedip istedğiniz zaman
bunları geri yükleyebiliyorsunuz.

Testlerime geçmeden önce, test sistemimize ve kullandığımız yazılımlara bir göz atalım:

Test Sistemi

DFI Lanparty Dark P35-T2RS
E8400
Thermaltake Big Typhoon
Powercolor 2900xt ve Gecube 3870
Team Extreem 2*1 800
Seagate 250gb 410AS 3AAC
Fsp Epsilon 700

Yazılımlar

XP 32Bit
Everest Ultimate Edition
7-Zip
HD Tach
SuperPI

Dış Görünüş ve Kutu İçeriği

UV Işığı Altında Resimler

Kutu İçeriği

Standart parçalarının yanı sıra, kutu içerğine dahil edilmiş olan, 4 uzun jumper, UV duyarlı sata kabloları, UV duyarlı IDE kablosu, UV duyarlı Floppy kablosu ve hazır Raid disketi
ise DFI'ın kutu içeriğine önem verdiğini gösteriyor.

Bios Görüntüleri

FSB Testi

Thermaltake Big Typhoon gibi iyi sayılabilicek bir hava soğutma ile rahatça 550FSB yapılabilmesi, DFI'ın anakartlarında bizlere sunduğu harika hız aştırma potansiyelinden başka bir şey değildi...

Cpu-z .................................. Spi 1m

Hız Aştırılmamış Testler

7-zip..............................bellek gecikme..........bellek kopyalama.............bellek okuma

bellek yazma..................cpu aes....................cpu photoworxx................cpu queen

cpu zlib......................hd tach long...................hd tach quick.............spi 1m

Hız Aştırılmış Testler

7-zip..............................bellek gecikme..........bellek kopyalama.............bellek okuma

bellek yazma..................cpu aes....................cpu photoworxx................cpu queen

hd tach long...................hd tach quick.............spi 1m

Sıcaklıklar

Anakartımızın çok detaylı bir sıcaklık okuma kapasitesi mevcut. Hız aştırma uygulandığında bile pekte ısınmıyor...

Sonuç ve Yorum

Sonuç olarak DFI, gene kendinden beklenildiği gibi son derece kaliteli bir anakart hazırlamış ve çok rahat bir hız aştırma yeteneği kazandırmış. Gerek görünüşü,
gerekse anakartın stabilitesi ve yeteneği göz önüne alındığında, anakart kendini rakipleri arasından sıyırıyor...

Ürün Linki

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

S.T.A.L.K.E.R

5 Haziran 2008; 23:31:24 

DFI yani bukadarda olsun yahu

inceleme içinde teşekkürler gayet güzel bir inceleme olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.T.A.L.K.E.R -- 5 Haziran 2008; 23:30:48 >

|| Pentax K10D || Pentax18-55 || Soligor 80-200 || Kata DC-445 Bag ||
|| D-SLR > Terimler & Teknik Bilgi ||
|| Pentax Türkiye ||
terran48

5 Haziran 2008; 23:38:49 

Eline sağlık.
Güzel bir inceleme olmuş.

KORKAKLIKTA AR , İLERLEMEKTE ŞEREF VE İTİBAR VAR!
[PASHA]

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

5 Haziran 2008; 23:44:54 

harika duruyor board DFI almak istedim hep ama nasip olmadı x38 fiyatları düşsün alacağım DFI kullanmak çok istiyorum tek kullanmadığım marka o kaldı zaten

inceleme için teşekkürler

OErdem

Sisteme Gözat

5 Haziran 2008; 23:49:21 

rica ederim arkadaşlar, bir terslik olmazsa yarınada DFI Lanparty Dark X38-T2RB incelemesini yayınlacağım

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

dennjS

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 0:17:06 

Bir düşük modeli olan T2RL ile 520Fsb'leri gören vardı.
Sağlam kart bunlar.
İnceleme için teşekkürler.
Edit;
Sizin X38 DFI neler yaptı onuda görelim 600FSB fln

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennjS -- 6 Haziran 2008; 0:24:23 >

Deneb+RD890+SB800+RV870 XT
Phenomenal Game Platform

emre_mech

6 Haziran 2008; 0:52:28 

Sayın Yoneticim (yoksa BASKANIM mı demeliyim :P ) harika bir test olmus elinize saglık. DFI gibi markalar gercekten zor bulunuyor ve bu adamlar cok kaliteli boardlar yapıyorlar iscilik ve malzeme kaliteleri gercekten cok yuksek buna karsın pazarlama politikaları ve bir takım olumsuzluklar yuzunden bizim ulkemizde cok yayılamadılar. DFI gibi alanında kendini kanıtlamıs bircok marka var gonul ister ki hepsi gelsin rekabet artsın fiyatlar dussun siz testler yapın bize en iyisini soyleyin. Ben bu testinizi usenmeden okudum arkadaslara tavsiyem herkes benim gibi butun fotograflara baksın ve testi adam gibi okusun bu zamana kadar parayı sokaga attıgımı anlamıs bulunmaktayım( kisisel gorusum) x38 testlerinden sonra ki eminim o kartta canavar DFI a gecmeyi planlıyorum. Benim sistemi biliyorsun su sogtumada problem olmaz demi DFI larda karta su sogutmaya engel herhangi bir yapı falan gormedim ben ama yinede sorayım dedim. Guzel inceleme icin tekrar tesekkur ederim kolay gelsin...

E6600 Core 2 Duo | Asus P5WDH Deluxe i975X | 2x1Gb Team XTreem DDR2-800|Thermaltake ARMOR BLACK(bigtower)|Thermaltake Big Water 735 | LEADTEK 7950GT 256MB/256bit DDR3 HDTV-out | 320 GB SEAGATE SATA2 16 MB NCQ 7200.10| SAMSUNG 2232BW 22"LCD| Thermaltake Silent Pure Power 480W PSU |Samsung Dvd- RW SATA birim |Logitech Z-4(black) |A4 x-7 f750 mouse |Creative Fatal1ty Klavye|
OErdem

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 0:58:43 

rica ederim arkadaşlar

emre_mech
estağfurullah abicim, x38 testlerini yarın yayınlamaya çalışacağım çünkü bugünlük pilim bitti ama emin ol ki çok sağlam bir kart...
soğutma sistemini değiştirdim iki test arasında Thermalright Ultra-120 Extreme modeline geçtim, çok geniş bir soğutucu olmasına rağmen bir sorun olmadı, su soğutmada da bir sıkıntı yaşamazsın

M.K.ATATÜRK

cluber00

6 Haziran 2008; 6:48:14 

eline saglık hocam inceleme güzel , dfı bekledigim gibi çıktı , ama fiyatı beni aşacak galiba...

borealatis

6 Haziran 2008; 11:34:58 

taa ankaradan